dec 03 2012

EP van de band ‘Half a Mile’: Acoustic music from the heart to the LORD

Half a Mile bestaat uit een groep jonge muzikanten uit Sint Jansklooster in Overijssel. De zussen Hanna en Susanne van Gemeren zingen al samen sinds hun jonge jaren en worden perfect aangevuld door de broers Aart en Laurens Lameris op gitaar en bas.
De producties zijn in handen van Richard Jansen van Muziekcentrum Zwartewaterland. Sinds kort wordt de band aangevuld door een tweede gitarist, Nathan Jansen.

De bandleden hebben een passie voor christelijke muziek. Ze spelen‘acoustic music from the heart to the LORD’. Ze proberen psalmen, liederen en Bijbelteksten een frisse blik te geven. De onberijmde psalmteksten zijn door Half a Mile op muziek gezet en blijven zo dicht bij de originele tekst.
De band speelt ook covers van bands als ‘Sons of Korah’, ‘The Isaacs’ en‘the Martins’. Het akoestische gitaar- en het warme, tweestemmige stemgeluid van de zusjes van Gemeren zijn kenmerkend voor Half a Mile. Ook kun je in de muziek de country/western invloeden terughoren.

De jonge muzikanten staan nog aan het begin, maar hebben veel potentie. In juni 2012 hebben ze hun eerste EP opgenomen; een korte cd met 5 nummers. Die hebben ze in september 2012 vol trots mogen releasen. Daarnaast wordt er weer hard gewerkt aan nieuwe nummers en het verbeteren van covers. De band treedt regelmatig op in kerken en op diverse podia.

Binnenkort hoor je ze vast en keer langskomen bij de Glory of Gospel!
Meer info kijk op www.halfamile.nl. Hier is ook de EP te bestellen.

 

Bericht wat in oktober verscheen in de Stentor:

“Muziekband Half a Mile gaf dinsdagavond ‘thuis’ in Sint Jansklooster een huiskamerconcert voor vrienden die de talentvolle formatie nauwlettende volgen via Facebook.”

“Nog maar een klein jaar zijn ze samen, Nathan stapte zelfs afgelopen zomer pas in de band. Allemaal zijn ze afkomstig uit Sint Jansklooster. De zussen en de broers wonen ongeveer een halve mijl uit elkaar op Kadoelen. Dat verklaart de naam van de band, waarvan alle leden een passie hebben voor de christelijke muziek. ‘Acoustic music from the heart to the Lord’ is het credo van Half a Mile. “Met onze muziek willen we dichter bij de mensen komen.”

“Tijdens het intieme ‘Facebook’-concert, ‘thuis’ in Sint Jansklooster wordt duidelijk wat Richard Jansen eerder al aangaf; zodra Half a Mile begint te zingen en te spelen gebeurt er iets. Het publiek zit letterlijk op het puntje van de stoel. “Kippenvelmomenten” geeft een bezoeker na afloop van het concert de eigen indruk aan.”

Wil je het hele artikel lezen? Klik hier

2 reacties

  1. Afgelopen Zondag waren jullie in de Grote Kerk van Meppel.

    IK wist niet wat ik hoorde; Zo goed.

    Vooral bij de eerste nummers kreeg ik tranen in de ogen.

    Ik hoop dat jullie hier nog eens komen.

    Succes

  2. HALF A MILE IS ZO VERFRISSEND, ZO NIEUW EN TOCH ZO WARM, DAT MOET IEDER HOREN!!!

Geef een reactie

Your email address will not be published.