Kampen maakt kennis met Afrikaanse sferen

KAMPEN – Van maandag 4 tot zaterdag 9 september werd er in de Stadsgehoorzaal druk gerepeteerd met Afrikaanse zang en dans. 28 januari wordt namelijk de theatershow Gospel for Everyone, ‘Journey to Africa’ daar opgevoerd. Stichting Gospel for Everyone kreeg hulp van de ervaren regisseur David A. Tobin. In de show zal er plaats zijn voor zowel professionals als semi-professionals.

 
 ‘’Met Gospel for Everyone proberen we iedereen bij elkaar te brengen, ook mensen die niet naar de kerk gaan’’, vertelt Elvis E. (voluit Elvis Ediagbonya). ‘’Het is als het ware een kerk zonder muren, iedereen is hier welkom. Daarom zullen we, naast gospel, ook bekende popliedjes ten gehore brengen. We willen iets uitvoeren waarin we mensen meenemen naar Afrika. De meeste Kampenaren zijn daar niet geweest, daarom laten wij ze Afrika ontdekken met zang, dans en beeld’’, aldus Elvis. Ria van Dijkhorst, van stichting Gospel for Everyone, spreekt over het ‘ontkomen aan een dagelijkse sleur’. ‘’De theatershow wordt een feestelijk gebeuren. Men gaat op die avond vergeten dat men in Kampen woont.’’
Bij de theatershow zullen bekende (pop)liedjes in een nieuw jasje gestoken worden. De bekende regisseur David A. Tobin is daar verantwoordelijk voor. Meerdere bekende producties in binnen- en buitenland heeft hij op zijn naam staan. Vier jaar geleden vestigde hij zich vanuit de Verenigde Staten in het Duitse Hannover, waar hij ook Elvis ontmoette. Sindsdien pakken zij veel producties samen op. Elvis zal de arrangementen gaan maken voor de theatershow. ‘’We zijn aan een nieuw avontuur begonnen. Iedere keer wordt het groter en groter’’, zegt Tobin.
Tobin vertelt over de intensieve werkweek. ‘’Je moet als regisseur een duidelijk plan hebben. Het is belangrijk om zo ver mogelijk te komen met de hoofdzaken. De details volgen later, op het moment dat we het plaatje in kunnen kleuren. We hebben deze week aan de belangrijkste zaken gewerkt met de solistengroep. Aan de ene kant hebben we tijd genoeg, aan de andere kant is er altijd tijdgebrek. Ik ben in ieder geval erg goed ontvangen in Kampen’’, zegt Tobin. 
Elvis geeft aan zich ook thuis te voelen in Kampen. De geboren Nigeriaan, die op zijn 24ste naar Almere kwam om daar zending te bedrijven, heeft zijn sporen verdiend als muziekproducer. Daarnaast is hij muzikaal leider van Big, Black & Beautiful. Noemenswaardig is dat hij onlangs nog samengewerkt heeft met Ruth Jacoot. ‘’Ik ben blij dat ik nu al voor de vierde keer de gelegenheid krijg om hier te komen voor Gospel for Everyone. Wij als christenen moeten geen grens trekken. De liefde van Jezus is voor iedereen. Soms voelt het alsof de kerk de deur afsluit voor de buitenwereld. Maar iedereen mag daar komen’’, aldus Elvis.
Aan de theaterproductie levert ook Kampen een bijdrage. Er zijn namelijk zowel een koor van volwassenen en een kinderkoor samengesteld voor de uitvoering. ‘’Er zijn echter nog een paar plekken in beide koren beschikbaar’’, zegt Van Dijkhorst. ‘’Aanmelden kan via koorgfe@gmail.com. De mensen krijgen dan alle informatie die ze nodig hebben per e-mail.’’ De eerste workshop voor de koren is op 16 september van 10.00 uur tot 14.00 uur in de Stadsgehoorzaal.

Geef een reactie

Your email address will not be published.