Bonfire artiest Andrew Feeney brengt tweetalige versie ‘Onze Vader’ uit met Reni en Elisa Krijgsman

Arnhem, augustus 2021 – Een bijzondere Iers-Nederlandse
samenwerking op muziekgebied: 27 augustus komt zanger
Andrew Feeney met zijn nieuwe single Father (Vader). Aan de
productie werken Reni en Elisa Krijgsman mee. Het bekende
christelijke muziekduo uit Ede neemt een groot deel van het
tweetalige aanbiddingslied voor hun rekening, dat geïnspireerd
is op het gebed van Jezus, het Onze Vader.

“Ik zou het zeker als een aanbiddingslied omschrijven,” zegt
Feeney vanuit zijn thuisbasis in Galway, Ierland. “Persoonlijk
helpt dit lied mij heel goed om te connecten met God omdat het, zoals veel worshipsongs, zingt als een gebed, als een psalm. Ik denk dat het iets laat zien van wie God is.” “Terwijl ik dit lied aan het schrijven was,” blikt de zanger terug, “dacht ik aan het gebed dat Jezus ons nagelaten heeft: het Onze Vader. Het kloppende hart van het nummer, het refrein, verwijst hiernaar:
We pray Father of Heaven, holy is Your Name, and perfect is Your Way, Your kingdom, Your will done
here upon the earth as it is above.”

Karakter
“De coupletten,” vervolgt Feeney, “zie ik als een herinnering aan Gods karakter, aan wie Hij is.” You’re the God who sees, You are not blind, You’re the God Who hears his children cry. You’re the only one Who called upon can save. You’re passionate, You will not hide Your face, klinkt het in het eerste vers.

Vanaf het tweede couplet bezingen Reni en Elisa in het Nederlands Gods grootheid als Almachtige Vader: Machtig zijn Uw armen en sterk Uw hand. Als vijanden komen, vaagt U ze weg. We zijn op zoek naar alles wie U bent, U bent de Vader die mij ziet en kent.

Samenwerking met Reni en Elisa Krijgsman
Feeney, die al eerder met de gebroeders Smelt van Trinity toerde, hoopt dat door de muzikale samenwerking met Reni en Elisa Krijgsman, het lied zijn weg vindt onder zowel Nederlandstalig als

Engelstalig publiek.
Feeney: “Ik stond erg open voor het idee dat Elisa en Reni een gedeelte inzongen om dit lied met Nederland te kunnen delen. Mijn houding was: het Onze Vader is voor iedereen, dus welk recht heb ik om het voor mijzelf te houden? Ik zou het geweldig vinden als mensen er een connectie mee krijgen en het in hun eigen taal willen zingen. Daarmee zou het lied zijn doel bereiken.

Reni en Elisa zijn geweldige mensen en zeer getalenteerd. Hopelijk zijn zij in staat het lied met méér Nederlanders
te delen dan ik zelf zou kunnen. Mijn hoop is dat mensen erdoor geraakt worden en Father zingen als een uiting van gebed en aanbidding naar God.”

Over Andrew Feeney
Andrew Feeney is onderdeel van Bonfire, een internationaal muzikantencollectief dat geregeld met nieuwe nummers komt. Father schreef Feeney voor zijn nieuwe aanbiddingsalbum Come Alive, dat later dit jaar verschijnt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *