Hip hop favoriet Andy Mineo terug naar Nederland voor eenmalig optreden

Hip hop liefhebbers in Nederland hadden Andy Mineo al in hun hart gesloten voor de Amerikaan hier ook maar voet op de bodem had gezet. En toen dit eenmaal gebeurde, was gelijk duidelijk dat de warmte wederzijds was. Goed nieuws voor zowel de rapper als zijn publiek: op maandag 27 mei 2019 keert Andy Mineo terug voor een eenmalig optreden in Poppodium Duycker in Hoofddorp.

Andy Mineo was een paar jaar lang een ‘best kept secret’ in de hip hop scene. De spitsvondige rapper groeide op in Syracuse, New York en werd gelanceerd door Reach Records; het label van Lecrae. Het grote publiek leerde hem kennen dankzij het succes van zijn album ‘Uncomfortable’, dat in de Amerikaanse Album Top 10 debuteerde. Maar zijn fans waarderen de muziek niet om de cijfers. Andy Mineo is een geboren communicator en één van de artiesten die zijn luisteraars het meest betrekt in zijn werk. Zijn raps zijn open, eerlijk en regelmatig voorzien van een confronterende knipoog. Mineo deinst er niet voor terug om zijn ervaringen in het leven toe te passen in zijn teksten op een manier die zowel herkenbaar als opbouwend is. De stijl trekt opvallend genoeg ook liefhebbers van buiten ‘de scene’. Andy Mineo kun je wat dat betreft rustig baanbrekend noemen.

Op social media is Mineo een magneet. Hij biedt zijn meer dan 1,3 miljoen volgers een inkijkje in zijn leven, geloof en ontstaan van de muziek. Zijn meest populaire middel was een drie seizoenen tellende serie op Youtube (‘Saturday Morning Car-Tunez’). De afgelopen jaren stonden in het teken van samenwerking, doorbraak en nieuwe muziek. Na een mixtape met Wordsplayed presenteerde Andy twee EPs (‘I: The Arrow’ en ‘II: The Sword’) als opmaat naar een volledig nieuw album. Het optreden in Hoofddorp is daarom een unieke kans om het verse repertoire voor het eerst live te horen!

Vanwege de verwachte grote belangstelling raadt de organisatie aan, tijdig te reserveren.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 19 euro (excl. 2 euro reserveringskosten) via www.eventsforchrist.nl of 0297-237172. Early bird tickets tot 15 april.

Door Leon van Steensel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *