“ChristelijkPodium.nl staat klaar om ze te verbinden nu het enthousiasme weer groeit”

De deuren gaan weer voorzichtig open. Sinds 25 september kijken kerken en podia weer naar buiten. Voorzichtig; want er zijn veel maatregelen om de pandemie onder controle te houden. Naast kerken zetten veel artiesten, sprekers en andere creatievelingen weer de eerste stappen. ChristelijkPodium.nl heeft de afgelopen periode gebruikt om het platform weer bij haar kracht te brengen: podia en christelijke artiesten bij elkaar brengen. “We zien een enorme groei van boekingen via de website, aldus oprichter en exploitant Albert Barth.

ChristelijkPodium.nl werd opgericht om aan een behoefte te voldoen. Veel artiesten (waaronder theatermakers) en sprekers zochten naar manieren om gezien te worden en zich te presenteren aan de duizenden podia die ons land kent. Van net begonnen artiesten tot ervaren vakmensen die hulp zoeken bij boekingen – de website bleek een uitkomst. Anderhalf jaar lang zat een groot deel van de gebruikers van het platform echter in een isolement door corona. Na een periode met andere exploitanten heeft Barth het beheer van het platform weer op zich genomen. Zijn eerste stap: de site terugbrengen bij haar grote kracht: het verbinden van creatievelingen en podia. “We merken dat kerkdiensten, kerstvoorstellingen, jeugdavonden en nog veel meer plekken en gelegenheden weer actief zoeken naar artiesten of sprekers” zegt hij. “ChristelijkPodium.nl is wat dat betreft precies op het juiste moment weer actief gemaakt. Juist in deze periode, waarin artiesten, theatermakers en sprekers naar de juiste wegen en connecties zoeken, voorzien we in de behoefte.”

Christelijk kindertheater
ChristelijkPodium.nl breidt weer vlot uit. Zo melden veel theatermakers zich aan op het ‘Voorstellingen’ deel van de site. Het platform heeft een groeiende groep christelijk kindertheater makers die zich presenteert.
Daarnaast is het een belangrijke schakel in het vinden en boeken van christelijk cabaret.
Dat het platform de afgelopen tijd gemist is, bevestigt Marieke Sleurink. De singer-songwriter begon een paar jaar geleden met het gebruik van ChristelijkPodium.nl als kindertheatermaker (‘Je Bent Een Parel’) en zag dankzij de site dit werk uitgroeien tot een niveau waar ze vooraf slechts van droomde. Maar met de komst van nieuwe beheerders verdwenen door verschillende oorzaken ook veel van de voordelen die het platform bood. “Het was uiteindelijk zelfs een van de redenen voor me om te stoppen als theatermaker” vertelt ze. “De corona periode gebruikte ik om een nieuwe start te maken als singer-songwriter en zangeres. Dat viel samen met het opnieuw opstarten van ChristelijkPodium.nl door de oorspronkelijke beheerder. Ik maak nu graag weer gebruik van de site. Het helpt me enorm om mijn muziek onder de aandacht te brengen en in contact te komen met die plekken die weer open staan voor optredens. Ik heb de site wel gemist. Wat mijn hart heeft, is talent ontwikkeling, dat mensen die aan het begin staan, de kans krijgen om te groeien. Dat er meer creativiteit de kerk in komt. Het nieuwe ChristelijkPodium.nl is daarvoor een heel mooi platform. Het is weer terug bij de oude kracht!”

Albert: “We zien het enthousiasme weer groeien bij artiesten, sprekers en de podia. Ze gaan naar elkaar op zoek. We gaan ons de komende tijd inzetten om ze elkaar zoveel mogelijk te laten vinden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *