Nu de trein vertrokken is… (nieuwe track Delise)

Delise is terug ondanks de titel van haar nieuwe single. Nu de trein vertrokken is… een lied over afscheid nemen. De single, gemasterd in de Wisseloord studio’s, schreef ze samen met producer Henk Pool en taalkunstenaar Rikkert Zuiderveld.

“Zonder al te veel over de inhoud te verklappen: Nu de trein vertrokken is… gaat over afscheid nemen,” vertelt Delise. “Iedereen kent wel een persoon of situatie in zijn leven waar hij of zij afscheid van heeft genomen; op welke manier dan ook. En het gevoel dat daarbij naar boven komt: dat je je gewoonweg niet kunt vóórstellen dat je diegene nooit meer zal zien.”

Het resultaat is een midtempo popliedje, waarvan de melodie niet zozeer melancholisch is maar wel in contrast staat met de inhoud van de tekst, aldus de singer-songwriter.

Puzzelstukjes op zijn plaats
“Het creëren van een lied samen met Rikkert en Henk was net een puzzel waarbij alle stukjes op zijn plek vielen,” blikt de 32–jarige zangeres terug op de schrijfsessie die plaatsvond in Drenthe, de woonomgeving van Elly en Rikkert, het gerespecteerde duo dat afgelopen mei afscheid nam van meer dan 50 jaar bühne. “Met z’n drieën hebben we geschreven aan zowel de melodie als de tekst. En alle drie konden wij wel een voorbeeld bedenken van een gebeurtenis die het onderliggende gevoel bij afscheid beschrijft. Die emoties hebben we proberen te vatten in een liedje. Dat is gelukt met Nu de trein vertrokken is… Ook met dank aan de suggesties van Elly!”

Wat beoog je met het liedje?
Delise: “Ik vond het een hele eer om met Rikkert en Henk Pool te schrijven. Ik hoop dat ons liedje mensen aan het denken zet en zij zich er in kun herkennen als ze met hetzelfde gevoel zitten. En ook dat het mensen kan troosten.”

Theaterconcert ‘Kleine dingen’ 25 september
Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 28 maart, en is in verband met de coronacrisis verplaatst naar 25 september. Tijdens het theaterconcert laat Delise de liedjes horen van haar nieuwe EP. Ook geeft ze een inkijkje in de verhalen achter haar muziek en zal ze de muziek van haar eerste album ‘Bladzijde 1’, covers en nog uit te brengen nummers laten horen. Daarnaast is er een gastoptreden van de bekende Nederlandse zanger, schrijver en producer Ralph van Manen. De presentatie van het concert is in handen van radio-dj Hans van Vuuren.

Voor het theaterconcert kunnen zowel fysieke als livestream kaartjes besteld worden via www.truetickets.nl/delise.

Over Delise
Al op jonge leeftijd was Delise veel met muziek bezig. Desondanks besloot ze Rechten te studeren. Na enkele jaren zich te hebben gericht op haar juridische carrière, keerde Delise in 2016 terug naar de muziek. Mede door een burn-out werd het duidelijk: muziek maken is haar passie. En die muziek wil ze graag delen!

In 2018 bracht ze haar debuutalbum ‘Bladzijde 1’ uit, waarbij ze heeft samengewerkt met o.a. Henk Pool, en  Matthijn Buwalda. Dit album kreeg aandacht via verschillende dagbladen en Delise mocht haar muziek en verhaal laten horen bij veel radio stations, evenementen en programma’s als Hour of Power.  Eind maart 2020 bracht ze haar nieuwe EP uit met o.a  Helden, een liedje dat zij schreef als een groot ‘dank je wel’ aan mensen werkzaam in de zorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *