Don Moen LIVE met band & orkest terug in Nederland

DON MOEN MET BEKEND EN NIEUW REPERTOIRE OP VELER VERZOEK WEER NAAR NEDERLAND

CONCERTEN MET KOOR EN ORKEST IN DEN HAAG EN HARDERWIJK

Voor veel Nederlanders is Don Moen allang geen onbekende meer. De muziek van de Amerikaanse aanbiddingsleider is hem dan ook voorgegaan. Liederen als ´Give Thanks´ (´Breng Dank Aan De Eeuwige´) en vooral ´God Will Make A Way´ (´God Wijst Mij Een Weg´) kregen een plek in de bundel Opwekkingsliederen, lang voordat Don zelf regelmatig Nederland bezocht. Wereldwijd raken zijn aanbiddingsliederen een snaar: van Azië tot Amerika. Don Moen komt in oktober weer voor twee concerten naar Nederland.  In de Bethel International Church in Den Haag en de Regenboog in Harderwijk zullen niet alleen zijn bekende repertoire maar ook gloednieuwe liederen meegezongen kunnen worden.

Wie de geschiedenis van de moderne aanbiddingsmuziek onderzoekt, komt vanzelf de naam van Don Moen tegen. De sympathieke Amerikaan inspireerde miljoenen gelovigen met een serie albums en liederen op het Hosanna Music label en baande de weg voor een nieuwe generatie. Het geheim van de aantrekkingskracht van zijn liederen is duidelijk: eenvoud en oprechtheid. Don Moen weet met een simpele tekst dicht bij de geloofsbeleving van anderen te komen.

Het lied waar dat ongetwijfeld het meest mee is gebeurd, is ‘God Will Make A Way’. De aanleiding om het lied te schrijven was tragisch. Don hoorde dat zijn jonge neefje was omgekomen bij een auto ongeluk. Terwijl hij rouwde met zijn familie, zocht hij naar woorden om in een uitzichtloze situatie hoop te bieden. Hoe stond God in een situatie als deze? Don worstelde met de vraag en las op dat moment het Bijbelboek Jesaja 43: een tekst waarin God nabijheid belooft en toezegt, een weg te banen door een woestijn. Het was een belofte die de familie van Don Moen nodig had. Hij schreef het lied en zong het voor zijn familie. Aanvankelijk leek het daar bij te blijven. Totdat iemand suggereerde dat de boodschap van het lied breder gehoord moest worden. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.  Wereldwijd wordt ‘God Will Make A Way’ in kerken gezongen. Een paar jaar geleden maakte Don een musical rondom het lied.

Tijdens zijn recente bezoeken aan landen als Indonesië bleek weer eens hoe muziek taal- en landgrenzen doet verdwijnen. De onverminderde kracht van zijn repertoire deed Don een nieuwe reeks albums uitbrengen: ‘By Special Request’, waarop hij zijn bekendste liederen opnieuw opnam en ze een verfriste muzikale jas gaf. Tijdens zijn komende optredens in Nederland introduceert Don Moen niet alleen deze liederen, maar ook gloednieuw materiaal. En op veler verzoek krijgt hij weer ondersteuning van het koor en orkest van United4Christ en Music4Christ onder leiding van Aad Contze. De combinatie van Don Moens liederen, uitgevoerd met een koor en sfeervol vertolkt door een orkest, bleek een schot in de roos tijdens vorige tours.

vrijdag 11 oktober 2019 – 20.00 – Den Haag
Bethel International Church, Robbijnhorst 197, 2592 TS

zaterdag 12 oktober 2019 – 20.00 – Harderwijk
De Regenboog, Biezenplein 1 , 3845KA

Tickets voor Don Moen zijn te bestellen via EventsforChrist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *