Marcel en Lydia Zimmer

facebook.com/Marcel-Lydia-Zimmer

Biografie Marcel en Lydia Zimmer

Marcel Zimmer

Geboren op 17 december 1967  in Swalmen (Limburg). Vanwege een Oostenrijkse vader de naam ‘Zimmer’.  Muziek maken zit Marcel in het bloed. Als 2 jarig jongetje, drumde hij al op de potten en pannen van zijn moeder.

Marcel heeft 6 jaar gestudeerd aan het Conservatorium in Zwolle. Hij kreeg al snel duidelijk dat God zijn talenten wilde gebruiken om mensen mee te nemen in aanbidding, niet alleen door het musiceren maar ook door het schrijven van liederen (o.a. ‘Onze Vader’, ‘Aan Uw voeten’, ‘Til mij op’ en ‘Heer, U bent altijd bij mij’).
Inmiddels al  ruim 25 jaar werkzaam als freelance musicus en zijn de werkzaamheden gebundelt in het bedrijf Celmar Music.

Lydia Zimmer

Geboren op 24 april 1969 geboren in Laos (ligt tussen Vietnam en Thailand in) als Lydia Pit. Haar ouders waren werkzaam als zendeling.  Op 4-jarige leeftijd kwam ze naar Nederland, om vervolgens 2 jaar later naar Zuid-Afrika te vertrekken voor 9 jaar.

Na de middelbare school heeft Lydia gestudeerd aan de PABO en behaalde haar diploma als leerkracht basisonderwijs. Inmiddels leerde ik Marcel kennen en onze gezamenlijke passie – aanbidden en musiceren – werd steeds duidelijker.

Na het uitkomen van hun eerste cd ‘Wat een liefde’ zijn Marcel en Lydia steeds vaker in het land te vinden voor optredens.

De Band

De band bestaat uit: Tijmen Worrell (toetsen), Job Noordmans (drums), Robin Buenk (basgitaar) en Maarten Jansen (elektrische gitaar).

Uitgebreide biografie op de site

Albums

Volwassen
Wat een liefde (2005)
Til mij op
De Hemel vertelt
Live en akoestisch
Breekbaar
Het grote geheim (2013)

Kids
Meer en Meer (2007)
Top tot teen
Stel je voor
A tot Z
Het kerstverhaal
Zo is dat
Vier nu feest
Van kop tot toon

Bestellen van de CD’s kan online of bij de lokale boekhandel.

Site www.marcelenlydia.nl
Facebook
Twitter @marcelenlydia

Berichten archief Marcel Zimmer

Berichten archief Marcel & Lydia Zimmer

 

Muziek waar je in blijft geloven