IJsselhallen toneel voor twee avonden ‘Nederland Zingt’

Dankdag met o.a. Gospel Boulevard en Christelijk Mannenkoor Zwolle

22 oktober 2019 in het dossier Pers

De IJsselhallen in Zwolle vormen op 5 en 6 november aanstaande het decor voor twee avonden ‘Nederland Zingt’. Het bekende EO-programma organiseert op dinsdagavond een swingend concert met Gospel Boulevard o.l.v. André Bijleveld en op woensdagavond een Nederland Zingt-avond met onder meer het Groot Reformatie Koor. Het concert van 5 november is inmiddels uitverkocht; voor 6 november zijn op de website nederlandzingt.eo.nl nog kaarten beschikbaar. Laatstgenoemde avond staat in het teken van dankdag.

Bezoekers van de Nederland Zingt-avond op 6 november kunnen uitkijken naar een veelzijdige avond waarin samenzang wordt afgewisseld met optredens van black gospel koor ‘Gospel Boulevard’, het Groot Reformatie Koor en Christelijk Mannenkoor Zwolle. Bert Noteboom leidt de samenzang en verzorgt een korte meditatie in het kader van dankdag. “Hoe mooi en bijzonder is het om dankdag interkerkelijk te vieren”, zegt eindredacteur Albert-Jan Schol.“Dat doen we onder meer door een speciale dankmedley met o.a. Psalm 67 vers 3.” De presentatie van de Nederland Zingt-avond is in handen van Mirjam Bouwman en Henk van Steeg. De avond start om 19.30 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. Toegangskaarten á € 7,50 per stuk zijn te koop via website van Nederland Zingt.

Concert met Gospel Boulevard
Tijdens het uitverkochte Nederland Zingt Concert op 5 november worden bezoekers getrakteerd op nieuwe muziek én bekende klassiekers. “Gospel Boulevard bestaat uit heel veel Nederlandse muziektalenten. Het is één grote bron van passie en muziektalent”, vertelt dirigent André Bijleveld. “En dat alles om in allerlei toonaarden de grootheid van onze hemelse Vader te bezingen.”

Altijd dichtbij
Nederland Zingt is altijd dichtbij: in de voorbije jaren groeide het EO-programma uit tot een community waar wekelijks duizenden mensen hoop, troost en liefde ervaren door geestelijke liederen. Het programma is op zaterdagavond om 18.20 uur en op zondagmorgen om 11.00 uur te zien op NPO 2. Daarnaast is er de populaire ‘Nederland Zingt Dag’ en vinden elkaar jaar, verspreid door het land, acht Nederland Zingt-avonden plaats. Tijdens deze events genieten geïnteresseerden van een avond vol samenzang en optredens van de beste christelijke koren en artiesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *