Zangeres Pearl Jozefzoon ambassadeur van ZOA

Zangeres en songwriter Pearl Jozefzoon gaat met haar stem en warme persoonlijkheid noodhulporganisatie ZOA steunen. “Ik ben geraakt door het belangrijke en mooie werk dat ZOA doet”, zegt Pearl. “In de meest gevaarlijke gebieden in de wereld helpen zij de meest kwetsbare mensen om te overleven en weer op hun eigen benen te staan.”

Als aftrap van de samenwerking geeft Pearl maandagavond 22 juli een concert op de christelijke conferentie ‘New Wine’ in Liempde. Tijdens dat concert vertelt ze waarom ze zich aan ZOA verbindt. De opbrengst van de collecte tijdens het concert is voor het werk van ZOA.

Pearl is een getalenteerde zangeres met een indrukwekkende trackrecord en een uitgebreid repertoire. Ze treedt tientallen keren per jaar op: van televisieoptredens tot bruiloften en van personeelsfeesten tot kerkdiensten. Pearl weet met haar loepzuivere, warme stem ontzettend veel mensen te raken.

ZOA is erg blij met de samenwerking. “Wij zijn één van de grootste zelfstandige Nederlandse hulporganisaties. Hoewel we een trouwe en actieve achterban hebben, zijn we daarbuiten nog veel te onbekend”, zegt woordvoerder KlaasJan Baas. “Dat is jammer, want we doen goed en belangrijk werk op de gevaarlijkste plekken van de wereld. We willen de enorme nood van de meest kwetsbare mensen een stem geven. In dit geval via de stem van Pearl.”

Pearl: “Hier zet ik met alle liefde mijzelf en mijn stem voor in.”

Pearl Jozefzoon (1985) begon met zingen in de kerk en werd thuis muzikaal opgevoed door haar broers. Na het conservatorium speelde Pearl mee in diverse theatershows en musicals, haalde de finale van The Voice of Holland en won ze het TV-programma ‘Van Popster tot Operaster’. Pearl bracht drie cd’s uit: The Time Is Now (2013), Forward (2016) en de kerst-cd Het Licht Komt Eraan (2017).

ZOA is gevestigd in Apeldoorn en is wereldwijd actief in 16 landen. Door de aard van het werk zijn dat vaak gebieden waar nauwelijks journalisten komen, zoals Yemen, Syrië, Noord-Nigeria en Zuid-Sudan. ZOA begint altijd met noodhulp vanwege een natuurramp of gewapend conflict, maar vertrekt niet na de noodhulpfase. “Wij blijven meerdere jaren voor de materiële wederopbouw, psychische herstel en vredesopbouw tot mensen op eigen kracht weer verder kunnen. Op dat moment dragen we onze projecten over aan de lokale bevolking”, zegt Baas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *