WILLEMIEKE BRUSSEE DEELT HAAR HART MET EERSTE SINGLE ‘AT THE CROSS’

Oh Lord You’ve searched me
You know my way
Even when I fail You
I know You love me
– ‘At The Cross’

Je kunt het verbergen of niet, maar iedereen is wel eens onzeker. Wie ben je? Ben je goed genoeg? Waar ligt je identiteit? Voor zangeres Willemieke Brussee werd muziek de uitlaatklep om haar vragen en gevoelens in te leggen. En met haar eerste solo single ‘At The Cross’ geeft ze een zelfverzekerd vocaal visitekaartje af. De track, een ontspannen neo-soul uitvoering van het bekende lied van Hillsong, opent de deur naar meer muziek en heeft Willemieke helpen ontdekken waar haar hart en identiteit liggen. De single is te pre-saven via https://lnk.to/atthecross en verschijnt op 30 september op de digitale muziekplatforms.

Al vanaf de eerste noten is het duidelijk: ‘At The Cross’ van Willemieke Brussee is anders. Producer Elvis E (onder andere bekend van het tv-programma ‘Amazing Grace’) hielp met het herarrangeren van het lied tot een compleet nieuwe ervaring. Het groeide uit tot een single die overgave en rust ademt – precies wat het lied oorspronkelijk bij Willemieke los maakte.

“Ik was onzeker als jongere. Gospelmuziek hielp me om mijn identiteit in God te vinden en mijn verlangen naar Hem te laten groeien” vertelt ze. “Zingen was voor mij niet alleen leuk; ik ervaarde het als een groot deel van wie ik ben. Ik ontdekte gaandeweg hoe muziek mensen vaak op hele diepe manieren kan aanraken. Toen ik ‘At The Cross’ voor het eerst hoorde, werd ik al geraakt door de melodie en de tekst. Maar het lied kwam later dubbel zo hard bij me ‘binnen’ toen ik het in de auto hoorde. Ik voelde toen een verlangen in mijn hart om mijn eigen versie te maken van dit lied en andere die belangrijk zijn geweest in mijn groeiproces met God. Dat proces leidde naar een punt wat in ‘At The Cross’ bezongen wordt: mijn identiteit ligt alleen in Hem. Want wat als ik geen talent gekregen had, geen mogelijkheid om er iets mee te doen? Wat als ik zelfs mijn werk als IC-verpleegkundige niet meer kan uitvoeren? Wat blijft er dan nog van me over? Wie ben ik dan nog? Ik ben in de eerste plaats van Jezus. Tijdens het luisteren naar dit lied ervoer ik de bevestiging dat God onvoorwaardelijk van mij houdt, wat er ook met mij of de muziek gebeurt. Daarom vind ik het zo mooi dat dit nu mijn eerste single mag zijn.”

‘At The Cross’ werd geproduceerd en opgenomen met hulp van dirigent, zanger en producer Elvis E. en gemastered in de Verenigde Staten. Willemieke Brussee zingt in Elvis’ vaste gospel groep en was zo ook te zien in het eerste seizoen van ‘Amazing Grace’: het NPO tv-programma waarin acht bekende Nederlanders met een captain op zoek gingen naar de wortels van gospel.

Gospel heeft zeker Willemiekes hart, maar haar talent is veelzijdiger dan dat. De zangeres laat een mix van worship, r&b en neo-soul horen met ‘At The Cross’ en zingt ook een variatie aan popliedjes. Ze werkt mee aan de ‘Gospel For Everyone’ shows van Elvis E.

‘At The Cross’ is haar eerste solo single en de start van een nieuw muzikaal hoofdstuk. Willemieke werkt aan meer muziek om er haar eigen identiteit in te leggen. Veel is nog onzeker, maar een paar dingen staan inmiddels vast: het talent van de zangeres en de wetenschap dat haar identiteit veilig vast ligt bij de God van Wie ze zingt.

Meer informatie over Willemieke Brussee is te vinden op www.willemiekebrussee.com.

‘At The Cross’ presave / link: https://lnk.to/atthecross

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *