Uitzending 26 en 29 juli

Hallo allemaal.

Deze week Mirjam Kerkhof aan de telefoon. Zij is sinds kort de nieuwe zangeres van Sela. Reyer had nog een leuke wens voor haar.

Verder het item ‘Hoe gaat het met’

 

Deze week met Elbert Smelt van de Band Trinity.
Luister de uitzending op NPO Radio 1 terug (Start interview 2u 26min)

2e uur de letter A aan het begin van de titel.

 

Veel luister plezier

Gr Marco

uitzending 19 en 22 juli 2018

Hallo allemaal.

Deze week Amanda Lock aan de telefoon over New-Wine

Verder het item ‘Hoe gaat het met’
Deze week met ……… Helaas pakte ze de telefoon niet op.

2e uur de letter A aan het begin van de titel.

Veel luister plezier

Gr Marco

Mirjam nieuw Sela zangeres

D.V. 15 september is het weer tijd voor de vriendenconcerten.
Tijdens deze concerten willen we graag iemand aan jullie voorstellen. 


NIEUWE SELA-ZANGERES
In december hebben we afscheid genomen van Kinga. Wij leven, net als velen van jullie, met haar mee. Toen wij als muzikanten met elkaar nadachten over ‘hoe nu verder’ bleek iedereen van de band dezelfde naam in gedachten te hebben. We zijn verwonderd en dankbaar dat we jullie aan de haar kunnen voorstellen: Mirjam Kerkhof. Mirjam heeft meegezongen tijdens de paasconcerten, past goed in onze groep, heeft een prachtige stem en wil graag bijdragen aan de missie van Sela.

Fotograaf: Henri Doornbos, Digrafium

VRIENDENCONCERTEN
Alle Vrienden van Sela hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen voor de vriendenconcerten die dit jaar bij Jachthuis Beukenrode in Doorn worden gehouden. Op deze mooie buitenlocatie is er, naast heerlijk samen zingen, weer tijd voor ontmoeting met andere Vrienden van Sela, gelegenheid om te praten met de muzikanten en daarbij kennis te maken met Mirjam.

Ben je nog geen Vriend van Sela maar vind je het leuk om dit te worden en de vriendenconcerten bij te wonen? Meld je dan aan via www.truetickets.nl/sela.

 

Kort interview met Mirjam:

 

‘’Het doel van de Lofprijzingsavond blijft God groot maken’’

Op zaterdag 30 juni wordt in het kerkgebouw van De Rank
opnieuw een Lofprijzingsavond gehouden. Na het succes van de avond in Kampen, die eind 2017 gehouden werd, heeft de organisatie besloten om het kerkoverstijgende initiatief opnieuw te organiseren. Opwekkingskoor Hodaya, dat onder leiding staat van Ria van Dijkhorst en toetsenist Wichert-Jan
Koopman zullen muzikale ondersteuning verlenen, waar Wim Tollenaar uit Heerde zal spreken over het thema ‘Highway to … Jesus’.
De eerste Lofprijzingsavond die de driekoppige stuurgroep organiseerde, bracht ongeveer vierhonderd mensen naar het schoolgebouw van Ichthus College VIA. De
tribune was vol. ‘’We gingen er als organisatie redelijk blanco in. Met honderd mensen zouden we tevreden zijn. Dat het er ongeveer vierhonderd waren, was geweldig om te zien’’, zegt Hilbert Steen Redeker. Ook over het verloop van de avond is de organisatie tevreden. Ard Wolfsen vertelt: ‘’De avond is goed verlopen,
terwijl we toch met iets onbekends bezig waren. God werkte in ons midden; we werden gedragen in alles.’’ ‘’Na afloop heb ik meerdere mensen gesproken; ze waren enthousiast en blij. Vanuit het publiek kregen we signalen dat deze avond wel een vervolg mocht hebben’’, aldus Gerrit Kragt.
De positieve ervaring gaf de stuurgroep, die sinds kort ‘IJsselpraise’ heet, voldoende kracht en energie om een volgende Lofprijzingsavond te organiseren. ‘’Er moest een opvolger komen, gezien de reacties en de massale opkomst. Zaterdagavond 30 juni zal er daarom opnieuw een lofprijzings- en aanbiddingsavond zijn waarop God groot gemaakt kan worden. Dat blijft het hoofddoel van dit evenement’’, zegt Steen
Redeker. ‘’Het moet geen concert of kerkdienst worden; we willen met een Lofprijzingsavond ook mensen bereiken die nauwelijks of niet naar een kerk gaan. Het is een avond met veel ruimte voor (samen)zang van opwekkingsliederen’’, vult Wolfsen aan.
IJsselpraise heeft ervoor gekozen om de tweede Lofprijzingsavond in IJsselmuiden te organiseren. ‘’Het is de doelstelling om het fenomeen in het najaar weer in Kampen te houden’’, zegt Kragt. ‘’Wij willen de Lofprijzingsavonden graag aan beide kanten van de IJssel organiseren’’, licht Steen Redeker toe. ‘’Het is mooi dat er met Opwekkingskoor Hodaya nu een koor uit de eigen plaats bijdraagt aan de avond. Met dit koor kan er voldoende meegezongen worden. Ook zullen twee jonge christenen door middel van zang en gitaar iets laten horen van Gods liefde voor de mensen. Het past prachtig bij onze Lofprijzingsavond’’, aldus Wolfsen. Daarnaast zal Wim Tollenaar uit Heerde, die al jarenlang voor de zendingsgemeenschap Jeugd met een Opdracht werkt, stilstaan bij het prikkelende thema.
De kerkdeuren van De Rank, De Bogaard 2, zullen op zaterdag 30 juni om 19.00 uur open gaan. De Lofprijzingsavond begint om 19.30 uur. Vermoedelijk is het programma om 21.00 uur afgelopen. De toegang is gratis; wel zal er gecollecteerd worden ter bestrijding van de onkosten. Na afloop van het programma is er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee.

Daniel Marx komt met nieuw album: God van Trouw

De release van zijn eerste album in 2017, toon ons wie U bent, heeft Daniel sterk bevestigd in zijn muzikale bediening. Inmiddels zingt hij bij Nederland zingt (EO), en wordt hij regelmatig in België en Nederland gevraagd als aanbiddingsleider en/of soloartiest. De zegeningen die Daniel mocht ervaren in zijn persoonlijk leven, in zijn gezin en in zijn bediening brachten inspiratie voor nieuwe liederen. God van trouw is het tweede album van Daniel Marx en is niet slechts een uiting van dankbaarheid, want ook in moeilijke momenten toont God zijn trouw. Onder begeleiding van prachtige muziek worden eerlijke teksten recht uit het hart gezongen. God van trouw is ontroerend en meenemend en zal voor veel mensen herkenbaar en bemoedigend zijn.

Nieuwe single: Not A Fairytale

De aller-aller-eerste single, de titelsong, van m’n nieuwe album Not A Fairytale is deze week gelanceerd! En ik maakte er ook meteen een videoclip bij, samen met m’n band. Klik op de afbeelding hierboven om ‘m te bekijken op Youtube. Of beluister het nummer via Spotiy.

En… over precies een week breng ik m’n nieuwe cd uit. Je kunt ‘m straks op Opwekking kopen, óf alvast in de voorverkoop bestellen, zodat je ‘m in de week na Pinksteren in huis hebt. Voor het eerst kun je naast een échte cd of een digitale download ook een usb-armband kopen van Not A Fairytale. Hier staan de nummers van het album op en het is meteen een toffe armband om te dragen!
Koop HIER de armband, cd of download >>

Enorm bedankt voor jullie support, telkens weer! Wie weet tot binnenkort, tijdens Opwekking of een van de concerten tijdens m’n tour 😉

Groetjes, Hanne

Nieuw Album Hanne de Vries! Help je mee?

Vandaag ben ik jarig! Een feestelijke aanleiding om jullie te vertellen van een groot project waar ik momenteel mee bezig ben… Er komt namelijk een nieuw album aan!! Rond Opwekking zal ik ‘m uitbrengen. Ik kan niet wachten om de nummers aan jullie te laten horen, dit wordt mijn meest persoonlijke album tot nu toe!

Voor nu ben ik druk bezig om de liedjes op te nemen en… ben ik een crowdfunding gestart. Als je het leuk vindt om me een verjaardagskadootje te geven… dat kan hier op mijn crowdfundingspagina! Op mijn pagina vind je ook meer info over de tegenprestaties 🙂 Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat jij het album EXCLUSIEF al voor de release op je deurmat hebt, zijn er huiskamerconcerten te koop én kan ik een lied voor je schrijven. Ik zou het enorm tof vinden als je met me mee investeert in dit album, alvast enorm bedankt!

IK GEEF JE EEN KADO EN SUPPORT JE NIEUWE ALBUM!

In onderstaande video zal ik wat meer vertellen over de cd, en volg me op social media voor de laatste updates, ik houd jullie graag op de hoogte. Nogmaals alvast bedankt voor je support!

Solo tour Matthew Ward brengt muziek The 2nd Chapter Of Acts live weer tot leven

Matthew Ward en zijn zussen Annie Herring en Nelly Greisen drukten als The 2nd Chapter Of Acts een onuitwisbaar stempel op christelijke muziek. De groep stopte in 1988, maar hun muziek is onverminderd geliefd gebleven. Dat bleek ook uit de warme reacties op solo concerten die Matthew Ward een paar jaar geleden gaf in Nederland. Voor de liefhebbers is er goed nieuws: Matthew Ward komt op 21, 22 en 24 maart naar Nederlandse theaters voor intieme concerten waarin de muziek van The 2nd Chapter Of Acts een prominente rol heeft.

 

Net als zijn zus Annie Herring kreeg Matthew Ward een indrukwekkende solo carriere na het stoppen van The 2nd Chapter Of Acts. Zijn stem is er dan ook naar. De populariteit van de groep blijkt nog steeds groot, getuige de diverse liederen die jaarlijks de Top 1008 van Groot Nieuws Radio ingestemd worden. Matthew krijgt nog steeds verzoeken om deze klassiekers van The 2nd Chapter Of Acts, waaronder ‘Easter Song’, ‘Mansion Builders’ en ‘Which Way The Wind Blows’, live uit te voeren zoals in de hoogtijdagen van de groep. En dat bleek jarenlang onmogelijk door het ontbreken van zijn zussen. Tot nu.

Op 21, 22 en 24 maart komt Matthew Ward naar Zwolle, Haastrecht en Dordrecht voor optredens in een intiemere sfeer die beter past bij theaters. Op deze manier krijgt Matthew’s stem de volle ruimte, wat al een ervaring op zich is. Speciaal voor deze optredens echter zullen zangeressen Elise Mannah en Eveline zich aansluiten bij Ward. Zij zullen de klassieke songs van The 2nd Chapter Of Acts live uitvoeren – een unicum, want dit is meer dan 25 jaar geleden voor het laatst gebeurd!

Elise Mannah en Eveline zullen zelf ook kort solo materiaal laten horen; Elise met haar fijngevoelige luiserliedjes, Eveline (eerder bekend als Eveline Cocu) met haar indrukwekkende gospel- en soulbereik. Deze avonden beloven een unieke kans voor liefhebbers van Matthew Ward en The 2nd Chapter Of Acts om deze muziek echt ‘live’ te beleven zoals het was. Mis het niet!

Kaarten voor de optredens van Matthew Ward zijn te bestellen via www.truetickets.nl.

 

Matthew Ward

Woensdag 21 maart – Theater Odeon, Zwolle

Donderdag 22 maart – Theater Concordia, Haastrecht

Zaterdag 24 maart – Bonfire, Dordrecht

(De concerten beginnen om 20:15 uur)