Journey Through Black Gospel

Laat u overweldigen door een groot koor, internationale artiesten uit de wereldtop en het verhaal van een muziekgenre vol historie en verrassingen. Duik mee in de geschiedenis van gospel tijdens Journey Through Blackgospel!

Journey Through Blackgospel is een ervaring waarin u wordt meegenomen op reis langs de geschiedenis en de diverse vormen van gospel. Negro spirituals, gepassioneerde blackgospel, moderne gospel en southern gospel; probeer maar eens stil te blijven zitten!

Na het daverende succes van de eerste uitverkochte editie van Journey Through Blackgospel in 2016 is het nu de beurt aan een geheel vernieuwd vervolg, georganiseerd in samenwerking met de Zwolse Theaters. Een avond vol muzikale verrassingen, klassiekers en internationale artiesten die elk hun eigen stempel drukken op het genre. Gift Ledimo keert terug voor deze voorstelling. De Zuid-Afrikaanse is één van de oprichtsters van het Grammy Award-winnende Soweto Gospel Choir en werkte samen met Queen, Michael Jackson, Aretha Franklin, Stevie Wonder, U2 en vele anderen. Haar grote charisma en aanstekelijke passie nemen u mee naar het muzikaal kloppende hart van Afrika.
Continue reading

Switchfoot lanceert nieuwe single ‘Native Tongue’

 

Het gelijknamige album wordt verwacht in januari 2019.
In de tussentijd lanceert Switchfoot singles van het album digitaal.

De najaarstour van de Oden!

Na een paar succesvolle optredens op zowel het New Wine festival als ook het EVA-Kloosterretraite zijn we nu toegekomen aan onze eerste echte najaarstour! We kijken er ontzettend naar uit om de komende weken de Oden te brengen in verschillende kerken in Nederland. Over minder dan 2 week is de aftrap van de tour al!

Het zullen avonden worden waarin we door middel van verhaal en muziek 19 eeuwen teruggaan in de tijd, naar de tijd van de vroege kerk waar de Oden gezongen werden in het oude Syrië.
Naast Suzan Paas, onze vaste zangeres zal als gastzanger ook William Wixleymeezingen op de avonden!

Waar komen we? Dit zijn de locaties en data:

27 oktober – Pnielkerk, Hilversum
4 november – Stadskerk VBG, Groningen
9 november – Evangelische Gemeente Parousia, Den Bosch
23 november – Sint Jacobskerk, Vlissingen
24 november – Koffiebar “Koem ur in”, Urk

Er zijn (nog) tickets beschikbaar (voor maar 5 euro!) en die kun je hier reserveren:

https://www.zingenindekerk.nl/gospel/najaarstour-oden-van-salomo

We hopen dat je er bij bent en dat je misschien iemand meeneemt die de Oden nog niet kent.

De Oden van Salomo

The Bowery releaset 3e single van het album ‘Broken Jars’: ‘End Of The Storm’

The Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een ​​verhaal te maken met dit rauwe geluid.

The Bowery over hun 3e single ‘End Of The Storm’.

Vandaag releasen we onze 3e single van het album ‘Broken Jars’: ‘End Of The Storm’. Bij deze single hoort uiteraard ook weer een videoclip. Deze keer hebben we er voor gekozen om de kijker mee te nemen terug in de tijd. We laten zien hoe het begon, op een schrijfweekend. We laten de inspiratie-wandelingen zien die we tijdens die schrijfweekenden hadden. We tonen beelden uit de studio en uiteindelijk ook beelden van de release. Aan het einde van de video zie je ons opnieuw langs het strand lopen. Daarmee willen we laten zien dat we weer terug gaan. Terug naar die schrijfweekenden, terug naar het schrijven van nieuwe liedjes.

Het lied schreven Ramon en ik tijdens een schrijfweekend toen we een gesprek hadden over Gods’ genade. Over hoe je altijd weer terug mag komen. Persoonlijk heb ik de slechte eigenschap om weinig te bidden wanneer alles goed gaat, en als het dan even wat minder gaat dan heb ik plotseling zat tijd om te bidden, om hulp te vragen. Dat zijn de momenten dat die Genade me bijna overvalt. De Vader ontvangt me dan met open armen, terwijl ik Hem een tijd lang niet nodig dacht te hebben. Dan realiseer ik me altijd weer opnieuw dat het anders moet, dat ik God veel meer moet betrekken bij de dagelijkse dingen – ook als het wel goed gaat. Vaak is dat een periode waarin je weer het stof van je ‘oude geloofsleven’ af blaast en opnieuw begint. En dat is mooi he, je mag altijd opnieuw beginnen. En ook als je het voor de zoveelste keer verknalt hebt: als er storm komt is Hij bij je, tot het einde van de storm…

Koorleden gezocht voor Journey Through Blackgospel!

Twee jaar geleden werd de eerste ‘Journey Through Blackgospel’ gemaakt; een muzikale reis langs (black)gospel met behulp van nationale en internationale artiesten en een groot koor. Wie in de zaal zat, heeft geweldige herinneringen aan deze avond. Wie op het podium stond en meezong met het koor, vergeet het nooit meer. Goed nieuws: er komt een vervolg op ‘Journey Through Blackgospel’ en we zijn op zoek naar leden voor het projectkoor! Het projectkoor zal meezingen op de nieuwe editie van ‘Journey Through Blackgospel’ op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2019 in De Spiegel, Zwolse theaters. Op zondag 10 maart zal een derde concert gegeven worden bij eerder succes. Wie zich aanmeldt, kan dus zomaar binnen een jaar al met ervaren musici en zangers & zangeressen optreden. Zo werkt Gift Ledimo mee. De Zuid-Afrikaanse is één van de oprichtsters van het Grammy Award-winnende Soweto Gospel Choir en werkte samen met Queen, Michael Jackson, Aretha Franklin, Stevie Wonder, U2 en vele anderen. Ook de Noorse Kine Fossheim is van de partij. Zij groeide van succesvol jeugdartieste uit tot internationale popster en lid van het fameuze Oslo Gospel Choir. Het projectkoor wordt begeleid door professionele musici die o.a. in de landelijke musical ‘The Lion King’ spelen en een aantal zangers die grote rollen hadden in deze musical.

Zilveren Duif Awards keren terug met start nominatietraject en gala

Na een verkennende periode worden de Zilveren Duif Awards op donderdag 14 maart 2019 weer
uitgereikt. Het Zilveren Duif Gala vindt dan voor de zevende keer plaats maar wordt wel in een nieuw
jasje gestoken. Het nominatietraject is op 1 september 2018 van start gegaan. Jong en oud, nieuw en
ervaren talent krijgt de gelegenheid om hun muziek mee te laten dingen naar een Zilveren Duif
Award. Inschrijven kan tot 15 oktober op www.zilverenduif.nl.

De Zilveren Duif Awards zijn terug! Met het Zilveren Duif Gala 2019 en het nu gestarte nominatieproces worden een aantal voorgenomen vernieuwingen van de Zilveren Duif nu de praktijk en is de prijs voor christelijke muziek nieuw leven ingeblazen. Nederlands talent en de inspiratie voor de muziek krijgen zo een
steun in de rug. Het afgelopen jaar heeft een interim bestuur uitgebreid de opzet van en visie voor de Zilveren Duif Awards besproken. De eerdere jaargangen leverden memorabele gala-avonden op en zetten veelkleurige muziek in de schijnwerpers. In 2017 vond er geen uitreiking plaats om een visie voor de toekomst te ontwikkelen.

Het concept voor de Zilveren Duif Awards is, voor de uitreiking op 14 maart volgend jaar, in de basis
hetzelfde gebleven. Het gala in De Basiliek in Veenendaal wordt weer een avondvullende show waar
de beste christelijke muziek centraal staat met veelkleurige live acts, enthousiaste presentatoren en
natuurlijk de uitreikingen in meerdere categorieën, variërend van Album van het jaar tot een Oeuvre
award. Iedereen kan zijn of haar muziek aanmelden voor nominatie. Inschrijven is gratis. Een
nominatiecommissie bepaalt vervolgens de definitieve keuzes waarna een vakjury de winnaars in de
categorieën kiezen. Publieksstemmen bepalen wie Artiest van het jaar wordt. De nominatiecommissie
en jury zijn onafhankelijk en bestaan uit professionals die hun sporen in de christelijke muziekwereld
ruimschoots verdienden. Meer informatie over de stappen en spelregels is te vinden op
www.zilverenduif.nl.

Met de nieuwe editie treedt ook het nieuwe bestuur van stichting Zilveren Duif aan. Zij pakken de draad
op van de door het interim bestuur ontwikkelde plannen en zullen nu het gala van 2019 verder
voorbereiden. Het nieuwe bestuur bestaat uit Jochebed Neuteboom (voorzitter), Laura Mukrab
(secretaris), Leon van Steensel en Ben Scholten (penningmeester). “We zijn erg dankbaar voor de basis
die nu onder de Zilveren Duif gelegd is tijdens de afgelopen verkennende periode”, aldus voorzitter
Neuteboom. “Dankzij de inzet van de afzwaaiende bestuursleden krijgen de Zilveren Duif Awards vrij
baan om christelijke muziek en haar inspiratiebron het platform te geven die het verdient. Deze awards
zijn geen doel op zich, maar ze mogen artiesten een steun in de rug geven om de boodschap vanuit hun
vak des te luider te laten klinken.”

Programma ‘Topdoks’ met presentatrice Rachel Rosier en dokter Elbert Smelt

foto;: Willemjandebruin

In het stoere medische EO-kinderprogramma Topdoks laten presentatrice Rachel Rosier en dokter Elbert Smelt zien hoe geweldig ons lichaam werkt, maar ook wat er gebeurt als het soms misgaat. Nieuw dit seizoen is de Topdoks Smerige Show, waarin de smerige onderdelen van ons lichaam worden onderzocht.

De Topdoks Smerige Show is te volgen op YouTube. In deze show worden de smerige onderdelen van ons lichaam onderzocht. Hoe wordt poep gemaakt? Wat kan je met oorsmeer? Hoe ontstaan scheten? Wat is slaap in je ogen? Waarom heb je snot? Hoe krijg je tenenkaas? Allemaal vragen waarvan de antwoorden in beeld worden gebracht. Misschien een beetje smerig, maar alles heeft een functie! Vanaf 7 oktober wordt elke zondag om 16.00 uur (zo’n anderhalf uur voor de tv-uitzending) een nieuwe Topdoks Smerige Show online gezet op het YouTubekanaal youtube.com/topdoks.

Continue reading

‘Kerst bij Joke’: vieren én zingen doe je samen

Kerst vier je, als het kan, samen. En zingen is onlosmakelijk verbonden met kerst. Dus wat ligt meer voor de hand dan samen zingen met kerst? Joke Buis en band brachten dat vorig jaar al in de praktijk met het album ‘Kerst bij Joke’ en daaropvolgende optredens. Na uitverkochte concerten en enthousiaste reacties keert ‘Kerst Bij Joke’ in december terug! Tijdens zeven concerten kunnen bezoekers genieten van een nieuw programma met nieuwe, persoonlijke verhalen én met vertrouwde elementen: het samen zingen van klassieke kerstliederen, in die vertrouwde, toegankelijke en warme setting.

‘Kerst Bij Joke’ komt dit jaar naar Veenendaal, Zwolle, Goes, Rotterdam, Houten, Gouda en Ermelo. De kaartverkoop is inmiddels gestart op www.truetickets.nl/jokebuis. Het programma bevat nieuwe, persoonlijke verhalen van Joke en de hertaalde kerstliederen van het album ‘Kerst Bij Joke’. Daarnaast krijgen intieme luisterliedjes en bekende kerstklassiekers een plek.

“Kerst gaat voor mij over ‘samen’. Samen prachtige kerstliederen zingen, in een huiselijke en ontspannen sfeer, en ondertussen mooie verhalen met elkaar delen” aldus Joke. “Ik wil dat bezoekers zich echt thuis voelen, en ouderwets kunnen genieten van een gezellige avond, waardoor ze de warmte van het kerstfeest en het verhaal van de komst van Jezus op een verrassende manier mogen ervaren.”

Nieuwe cd

Het ‘Kerst Bij Joke’ album werd gemaakt met hetzelfde gevoel voor sfeer voor oorspronkelijke liederen als de ‘Johannes de Heer Sessies’ albums. Later dit jaar verschijnt het nieuwe album ‘Joke Buis Live’, opgenomen tijdens de ‘Op Verzoek’ tour (juni 2018). Met bekende liederen als ‘Wat de toekomst brengen moge’, ‘Abba, Vader’ en ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’.

Data en locaties:

7 december, Veenendaal

8 december, Zwolle

14 december, Goes

15 december, Rotterdam

20 december, Houten

21 december, Gouda

22 december, Ermelo

Kaarten zijn verkrijgbaar viawww.truetickets.nl/jokebuis

Bezoekersreacties ‘Kerst bij Joke’ 2017:

“We hebben enorm genoten, het was heel mooi, ook dat de liederen in een mooi Nederlands jasje gegoten zijn. Jullie speelden heel ontspannen met elkaar en hebben een fijne atmosfeer gecreëerd (de humor was ook leuk). De verhalen tussendoor vond ik ook erg mooi, het gaf duidelijk aan waar kerst om draait en gaf het geheel een persoonlijke tint.”

“Wij hebben vrienden meegenomen en we waren allemaal verrast, Joke is erg toegankelijk naar mensen toe en dat maakt dat je je er thuis voelt.”

 

The Passion 2019 gaat naar Dordrecht

Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor The Passion. De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt op donderdag 18 april live uitgezonden bij de EO en KRO-NCRV om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2. Met het thema Je bent niet alleen legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

Eerste beelden The Passion in Dordrecht

Voor kenners zal de keuze voor Dordrecht geen verrassing zijn. Het is de plaats waar dit jaar 400 jaar geleden tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: de Statenbijbel. Deze vertaling was een revolutie voor het geloof en voor de Nederlandse taal. De verhalen uit de Bijbel konden ineens door iedereen gelezen worden. En de verschillende dialecten in de Lage Landen kregen door deze Bijbelvertaling een gemeenschappelijk boek. Tot op de dag van vandaag gebruiken we woorden en uitdrukkingen uit de Statenbijbel. 400 jaar later is het eigenlijk niet anders. De Nederlandse taal zorgt er ook bij The Passion voor dat het lijdensverhaal van Jezus een verhaal is voor iedereen. De Nederlandse liedjes brengen het passieverhaal opnieuw tot leven en verbinden ons rondom dit verhaal.

Het hart op de juiste plek

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff is dankbaar gastheer van het evenement: “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt. Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. Maar Dordrecht is ook de stad van het hart op de juiste plek voor jong en oud. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.”

We dragen het met elkaar

EO-directeur Arjan Lock: “Het eeuwenoude paasverhaal beleven we dit jaar vanuit de historische binnenstad van Dordrecht. De stad vormt een prachtig authentiek decor. Dit is de plek waar we het paasverhaal brengen met een insteek die voor de kijker opnieuw relevant is: een verhaal over eenzaamheid en aan je lot overgelaten worden. Het Passion-verhaal voegt daar een dimensie aan toe: Jezus heeft die eenzaamheid als geen ander gevoeld. Zijn dood en opstanding laten zien dat er perspectief is op een leven in verbinding met God en de mensen om ons heen.”

Jochem de Jong, mediadirecteur van KRO-NCRV, voegt daaraan toe: “Je alleen voelen komt voor bij jong en oud. Daarom willen we dit jaar extra benadrukken dat we elkaar nodig hebben en dat we niet alleen leven, dat we omkijken naar elkaar. Als je eenzaamheid ervaart of in je omgeving tegenkomt, sta op en laat zien dat je er voor elkaar kunt zijn.”

The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Eye2Eye Media. De muzikale paasvertelling wordt live uitgezonden op donderdag 18 april om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.