Grote respons op crowdfunding voor nieuw livealbum Reyer

Reyer van Drongelen (‘Reyer’) kondigde onlangs zijn nieuwe Nederlandstalige live aanbiddingsalbum aan en liet daarbij weten, zijn publiek nauw te willen betrekken hierbij. Dat heeft hij geweten. Reyer is verrast door de vele reacties op de crowdfunding voor het project, die al bijna driekwart van het streefbedrag heeft gehaald. De komende weken staan in het teken van deze actie, het presenteren van de liedjes en de laatste voorbereidingen voor het concert waar het album wordt opgenomen: op 24 februari 2018 in De Basiliek in Veenendaal.

Tot nieuwjaar kunnen mensen nog bijdragen aan de crowdfunding voor het nieuwe live album opwww.voordekunst.nl/projecten/6150. Wat Reyer betreft, kan dit nieuwe avontuur al niet meer stuk. “Ik ben tot dusver overweldigd door de geweldige respons die de crowdfunding tot nu toe heeft ontvangen” zegt hij. “Vooral het feit dat mensen persoonlijk of op de donatie pagina laten weten dat mijn muziek iets voor hen betekent en dat ze echt achter het project staan, doet mij ontzettend goed.”

De opname voor het live album, op 24 februari 2018 in Veenendaal, is gratis toegankelijk. Wel dient men te reserveren viawww.events4christ.nl. Het album zal verschijnen rond de Pinksterconferentie van stichting Opwekking (mei 2018). Voor Reyer was het een bewuste keuze om zijn publiek heel direct te betrekken bij de totstandkoming van het project. “De afgelopen tijd heb ik echt gemerkt dat er nog steeds een sterk verlangen is naar nieuwe Nederlandse aanbidding, dus ik ben ervan overtuigd dat dit project in een behoefte voorziet.”

Naast de crowdfunding heeft Reyer de afgelopen weken al nieuwe liedjes geintroduceerd op Groot Nieuws Radio en social media. Het publiek krijgt zo niet alleen de kans om deze liedjes aan te leren voor de live opname; het geeft Reyer als aanbiddingsleider ook waardevolle feedback om te zien hoe deze nieuwe Nederlandstalige aanbidding aansluit bij de behoefte. De respons op het project geeft Reyer wat dat betreft bevestiging en bemoediging. “Er is niks mooier dan de wetenschap dat dit project gezamenlijk wordt gedragen door luisteraars uit het hele land”.

Over Reyer:

Reyer van Drongelen wordt regelmatig beschreven als een muzikale duizendpoot. Zijn aanbiddingsmuziek is afwisselend Engels- en Nederlandstalig, met het Nederlandse lied ‘Ik Zie Het Kruis’ als één van zijn bekendste songs. Hij deelde de studio en het podium met artiesten als Paul Baloche en Martin Smith. In 2015 kreeg hij de Zilveren Duif aanmoedigingsprijs voor zijn album ‘Eeuwig Licht’. Het grote publiek leerde de Edenaar de afgelopen jaren met name kennen als bandlid van de BEAM Worship band en de begeleidingsband van Opwekking. Daarnaast is hij als dj actief en produceert hij regelmatig remixes van bekende aanbiddingsliederen.

Meer informatie is te vinden opwww.reyer-music.com.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.