Rivers & Robots brengt creatieve worship terug naar Nederland

Voor wie denkt dat moderne worship geen verrassingen meer in petto heeft, is er binnenkort de gelegenheid om dit live te heroverwegen. De Britse band Rivers & Robots keert namelijk op 3 oktober 2018 terug naar Nederland voor een avondvullend programma in de Basiliek in Veenendaal, met onder andere nieuwe muziek van hun te verschijnen album ‘Discovery’. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Amerikaanse band Atlas Rhoads.  

Rivers & Robots is een band die als een verfrissende bries werkt in moderne aanbiddingsmuziek. Een deel van het Nederlandse publiek weet dat al; zij zagen de band uit Manchester eerder al live op het Openskies festival en het BEAM festival. Het verfrissende zit hem niet alleen in het geluid van deze Britse indie band, dat een combinatie is van akoestische instrumenten (rivers) en electronische (robots). Het zit hem ook in het ontspannen karakter van de groep en hun muziek. Een avond met Rivers & Robots betekent een avond waarop je je mee kan laten voeren op een rivier aan fraaie worship songs, aansprekende teksten en een sfeer die de aandacht daar richt, waar ze hoort te zijn: omhoog.

Jonathan Ogden (vocals, gitaar, keys), Nathan Stirling (bas, vocals) en Caleb Choo (drums) nemen hun missie met Rivers & Robots serieus. Hun albums zijn tot voor kort in eigen beheer uitgebracht, met ‘The Eternal Son’ als meest recente studio album. Vorig jaar bracht de groep een instrumentale cd uit (‘Still, Vol.1’) met daarop bewerkingen van bestaande moderne worship songs in hun eigen, karakteristieke stijl. Tijdens het komende concert zal net een gloednieuw album zijn verschenen: ‘Discovery’. In het Verenigd Koninkrijk is Rivers & Robots pleitbeslechter van verschillende indie bands door middel van de organisatie Set Sail.

Het voorprogramma wordt op 3 oktober verzorgd door de Amerikaanse symfonische indie-rock band Atlas Rhoads. In veel opzichten lijkt deze band op haar Britse collega’s: creatief en bewust kiezen voor een eigen muzikale koers en aanpak. Atlas Rhoads ziet het Verenigd Koninkrijk als oogstveld voor haar missie met haar muziek, en reist met eenzelfde visie mee met Rivers & Robots. Gelet op de Hollandse ontvangst van de Britten, gaat deze eerste kennismaking met Nederland ook helemaal goed komen!

Bezoekers van het concert op 3 oktober kunnen in ieder geval een avond vol creatieve aanbiddingsmuziek tegemoet zien. En wie Rivers & Robots al eerder gezien heeft, heeft al een voorproefje gehad van hun kunnen. Het optreden op 3 oktober zal het eerste op zichzelf staande, avondvullende concert van de groep in ons land zijn. Mis het dus niet!

3  oktober  20.00 uur  – De Basiliek, Wiltonstraat 56 3905 KW Veenendaal 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.