Yfeel, Shock Elias en William Wixley met nieuwe single ‘Laat het los’

Yfeel komt met lied en mini docu; ‘Laat het los’ ism rapper Shock Elias naar aanleiding van het verhaal van top-percussionist Martin Verdonk.

 

 

 

 

 

Veenendaal, januari 2022 – Songwriters Collectief Yfeel brengt vandaag op 21 januari het lied “Laat het Los” uit. De songwriters werkten ditmaal samen met rapper Shock Elias en lieten zich inspireren door het verhaal van top-percussionist Martin Verdonk. De afgelopen 40 jaar tourde hij de hele wereld over met artiesten als Prince, Lionel Richie, Chaka Khan, Snarky Puppy. En dichter bij huis met o.a. Jan Smit en Nick & Simon. In plaats van bij de pakken neer te zitten toen de wereld stil viel in maart 2020 besloot hij het al snel over een andere boeg te gooien. Zijn verhaal werd een inspiratie voor velen, waaronder ook de songwriters van Yfeel. Het resultaat is een krachtige hiphop track over doorzettingsvermogen, loslaten en samenwerken in uitdagende tijden.

Waar veel muzikanten rond maart 2020 nog treurden om alle geannuleerde optredens postte Martin Verdonk op zijn sociale media profielen een foto waarop hij kattenvoer aanprijst in een supermarkt.
Verdonk houdt er niet van zijn hand op te houden en afwachten en besloot zijn lot in eigen hand te nemen. Inmiddels werkt hij al een tijd voor de GGD, naast de muzikale opdrachten die hij nog heeft.

Met verschillende  verhalen van mensen in coronatijd als inspiratie,  sloten songwriters William Wixley en Sjoerd Krijtenburg en producer Chris den Dulk zich een lang weekend op om liedjes te schrijven. Vorig jaar bracht het gezelschap de singles ‘Glashard’ en ‘Wacht ik op jou’ al uit. Na een indringende ballad en een gevoelig duet kiest het collectief met ‘Laat het los’ voor een geheel andere muziekstijl. “Het was al snel duidelijk dat dit een krachtig lied moest worden”, vertelt songwriter Sjoerd Krijtenburg. “Tijdens het jammen van het refrein begonnen William en ik spontaan te rappen en al snel was het duidelijk dat we op zoek moesten naar een rapper.”

Shock Elias
Shock-Elias wist op social media grote indruk te maken met zijn virale hit “YoungBoy” die over de gevolgen van het straatleven gaat. Hij begon in 2018 met het posten van video’s op Instagram waardoor zijn achterban in rap tempo met duizenden volgers groeide. In 2020 weet Shock Elias zijn eerste concert in de Melkweg binnen één dag uit te verkopen!

Wat de rapper kenmerkt is zijn vermogen je mee te nemen in een verhaal. En dat is precies wat hij doet in ‘Laat het los’. Afgewisseld met de catchy refreinen die worden gezongen door William Wixley, die we kennen als zanger van de eerdere singles van Yfeel, daagt hij de luisteraars uit om uit hun comfortzone te stappen en te blijven geloven in een goede uitkomst.

Mini documentaire
Met de release van de single  ‘Laat het los’ komt ook de bijbehorende mini docu uit. In de mini documentaire, gemaakt door vaste Yfeel filmmaker Martijn Doornenbal, gaat William Wixley het gesprek aan met Martin Verdonk. Ook is te zien hoe William Wixley de track voor Martin uitvoert in het poppodium Luxor Live in zijn woonplaats Arnhem. Een prachtig podium waar ook Martin in het verleden de nodige meters maakte.

Over Yfeel
Yfeel is een groep songwriters, producers en muzikanten die zich graag laten inspireren door persoonlijke verhalen van mensen. “Laat het los” is een krachtige hiphop track over doorzettingsvermogen, loslaten en samenwerken in uitdagende tijden. De single is te beluisteren via Spotify, YouTube en andere bekende streamingdiensten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *