Blackrockstar gaat terug de gevangenis in en start met een bookazine met nieuwe tracks.

Vanaf 1 mei gaat hij terug de gevangenissen in met een nieuw theater- en muziekstuk getiteld ‘Back to Prison Tour’. En dat is ook de lancering van zijn bookazine waarvan iedere maand een hoofdstuk en een track van uitkomt die te horen is in de tour. Deze voorstelling vindt plaats in een tiental Nederlandse justitiële jeugdinrichtingen, penitentiaire inrichtingen en huizen van bewaring gespeeld. Hoofddoel: gedetineerden stimuleren om andere, betere keuzes te maken, doelen na te jagen en een zinvol leven te leiden. Want Rivelino is het levende bewijs dat een valse start geen slechte finish hoeft te zijn.


Zo zegt Ilco van der Linde, co-founder van de Bevrijdingsfestivals: ‘Rivelino praat niet alleen over waar hij staat, hij lééft zijn verhaal.’

Rivelino kwam al op zijn dertiende in aanraking kwam met justitie en politie. Na meerdere veroordelingen en omzwervingen vond hij als jongvolwassene een beter pad o.a. via muziek.

Het werk voor de gevangenis is volop in ontwikkeling. Op dit moment is Rivelino bezig met zijn derde boek dat eerst in feuilletonvorm verschijnt: vanaf mei elke maand een nieuw hoofdstuk met een bijpassende song. Voor het boek interviewt Rivelino gevangenen en hun families, en ook gaat kunst en poëzie een rol spelen in het boek. Tijdens de Kick off Back to Prison Tour zal het eerste hoofdstuk van het boek gepresenteerd worden met de bijpassende track.

Inspiratiebron en mentor
Sinds 2004 is Rivelino naast zanger ook actief als talentcoach en rapdocent in het jeugd- en gevangeniswezen. Hij gelooft dat gedetineerden, onder meer getriggerd door zijn verhaal, andere keuzes gaan maken. Hij wil hen helpen om hun verdere leven, buiten de gevangenismuren, positief vorm te geven.

Rivelino is verder op gevangenistour geweest in Nederland, Suriname, Brazilië, Uganda, Aruba & Bonaire, om op te treden en zijn levensverhaal te vertellen.
Tijdens zijn tour in Brazilië is er een documentaïre gemaakt van zijn gevangenistour 2019. Deze zal op 17 april ook vertoont worden.

Saxofoniste Candy Dulfer: ‘Rivelino Rigters heeft in zijn leven veel dingen tegen gehad en hij heeft met vallen en opstaan, zonder positieve rolmodellen, moeten leren om de wereld juist positief en met veel liefde tegemoet te treden. Precies dát doet hij nu, en dan niet als wollige hulpverlener maar als een man die respect afdwingt en rust uitstraalt.’ 

Op 17 april is er een kick off ‘Back to Prison Tour’ voor supporters en geïnteresseerden. Het vindt plaats in Oscam Open Space Contemporary Art Museum in Amsterdam.
Reserveren kan gratis via: https://kickoffbacktoprisontour.eventbrite.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *