Krachtige verhalen over een betere wereld in Café Lazarus

Bron: EO, Fotograaf Willem Jan de Bruin

Café Lazarus, vanaf 1 december, rond 23.40 uur op NPO 2

28 november 2019 in het dossier Pers

Op de eerste dag van december opent ‘Café Lazarus’ opnieuw haar deuren. EO-presentator Marleen Stelling gaat in gesprek met geëngageerde twintigers en dertigers die één ding met elkaar gemeen hebben: ze werken aan een betere wereld. Hoe denken zij over de daklozenopvang, hoe komen zij in actie voor dierenrechten en hoe brengen ze culturen samen? In de vierdelige reeks is er ruimte voor krachtige en kwetsbare verhalen die aanzetten tot denken, afgewisseld met sfeervolle muziek van artiesten. Ook acteur en theatermaker Bright Richards is weer te vinden achter de bar om drankjes te schenken en zijn verhalen te delen.

Bron: EO, fotograaf: Willem-Jan de Bruin

Marleen Stelling: “Dit jaar ben ik moeder geworden en dat heeft echt opnieuw mijn ogen geopend. Wat heeft de wereld je nodig en wat kun je veel betekenen als mens… In Café Lazarus ontmoet ik generatiegenoten die dat op hun manier doen. Zo spreek ik met advocaat en politicus Don Ceder die opkomt voor daklozen in Amsterdam. ‘Laat je raken door de nood van een ander’, zegt hij. Esther Weissman is joods en vertelt mij over haar passie om iedereen van eten, traditie en liefde te laten genieten bij haar aan tafel.” Ook cabaretière en NRC-journalist Anouk Kragtwijk, die zich van jongs af aan inzet voor dierenrechten, schuift bij Marleen aan tafel. In de laatste aflevering krijgt ondernemer Lydia van Maurik een warm welkom in het café om te praten over haar keuze om een pleegkind in huis te nemen: “Je hoeft er maar twee dingen voor te kunnen”, zegt Lydia. “Liefhebben en rouwen”.

Muzikale gasten 
Alle gasten nemen iemand mee naar Café Lazarus die voor hem of haar van speciale betekenis is. Hoe kennen zij elkaar? En waarom is deze ‘engel’ zo speciaal? Tussen de gesprekken door is er op de late zondagavonden sfeervolle muziek te horen. Dit seizoen van onder andere zangeres Karsu, Tim Knol, Ellen ten Damme en Lucretia.

Afleveringen en gasten

  • Zondag 1 december 23.40 uur: Anouk Kragtwijk
  • Zondag 8 december 23.40 uur: Don Ceder
  • Zondag 15 december 23.50 uur: Esther Weissman
  • Zondag 22 december 23.45 uur: Lydia van Maurik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *