ELINE brengt titelsong van nieuwe album Levenswoorden uit

De christelijke zangeres ELINE brengt vandaag de titelsong van haar nieuwe album ‘Levenswoorden’ uit. Het nummer, met dezelfde titel als haar aankomende album, is de tweede nieuwe single in korte tijd. Begin juni bracht ELINE ‘Je mag ook verliezen’ uit. Dat kwetsbare nummer is ontzettend positief ontvangen en is binnen korte tijd al tienduizenden keren gestreamd via de verschillende muziekplatformen.

 De nieuwe single ‘Levenswoorden’ beschrijft hoe wij als mensen soms het gevoel kunnen hebben dat we niet genoeg zijn. Dat we stemmen in ons denken kunnen hebben die oorverdovend hard klinken en die bijvoorbeeld zeggen dat je ‘anders’ bent, ‘ongeliefd’ of ‘ongeschikt’. De zangeres zegt daarover: ‘’Het is soms om gek van te worden, die stemmen. Maar wij zijn niet de enigen die daarmee worstelen, ook grote geloofshelden hadden te maken met een kritische stem in hun denken.’’ Denk bijvoorbeeld aan Mozes die vond dat hij niet geschikt was om een volk te begeleiden vanwege zijn spraakgebrek, of aan Petrus die de golven onder zijn voeten zag en begon te twijfelen.God spreekt levenswoorden uit
Eline benadrukt echter dat hoe hard die stemmen in ons denken soms ook schreeuwen, er één stem is die constant en dwars door alles heen blijft klinken. Namelijk de stem van God, die zegt dat je genoeg bent. De boodschap van haar nieuwe single is dat God levenswoorden uitspreekt. Eline: ‘’We mogen ontdekken hoe Hij naar ons kijkt en dit telkens tegenover die negatieve gedachten plaatsen. ‘Niemand zit op mij te wachten’ spreken we tegen met: ‘Jezus noemt mij ‘heel goed’, ik hoor bij Hem’.’’ Ze zingt daarover:

Maar U spreekt levenswoorden
U zegt het, dus ik ben genoeg
U spreekt levenswoorden

En ik ga open als een bloem
Die na een lange winter
Weer het zonlicht voelt

De zangeres hoopt dat mensen die het nummer luisteren het besef krijgen dat God’s liefde en genade altijd sterker zijn. ‘’Hoe diep of vaak je ook valt, zijn genade gaat dieper en stopt nooit.’’

De single ‘Levenswoorden’ is vanaf nu te bekijken via YouTube en te beluisteren via Spotify en andere streamingsdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *