Groot Nieuws Radio viert jubileum met ‘Blijde Klanken Psalmendag’

Op Hemelvaartsdag 18 mei 2023 zal Groot Nieuws Radio ter ere van het éénjarig jubileum van het radiokanaal voor koor-muziek ‘Groot Nieuws Radio Blijde Klanken’, de allereerste ‘Blijde Klanken Psalmendag’ presenteren. Tijdens deze muzikale dag zullen alle 150 psalmen te horen zijn. Deze dag zal aansluiten bij het 250-jarig jubileum van de psalmberijming uit 1773. De presentatie is in handen van Tim Hendriks en Hans van Vuuren.

Velen kerkgebouwen, koren en zangverenigingen zingen vandaag de dag nog de 1773-psalmberijming. Er zijn verschillende manieren van uitvoering, van niet-ritmisch tot nieuwe melodieën. Tijdens de ‘Blijde Klanken Psalmendag’ zullen er talloze en diverse opnames van koren, solisten en instrumentale stukken te horen zijn, inclusief nieuwe psalmvertalingen van onder andere Johan Bredewout, Henk van der Maten en Huub Oosterhuis. Ook zullen er gedurende de dag enkele koren uit het Verenigd Koninkrijk te horen zijn.

Voor presentator Hans van Vuuren spelen psalmen een belangrijke rol in de geloofsbeleving van mensen. Het geeft woorden aan elke levenssituatie en emotie en bezingt de grootheid van God en zijn relatie met de mens. De luisteraars kunnen in de komende weken doorgeven welke psalm voor hen bijzonder is en deze verhalen zullen te horen zijn in het programma. De Blijde Klanken Psalmendag zal op Hemelvaartsdag 18 mei 2023 tussen 08.00 en 20.00 uur online te beluisteren zijn op Groot Nieuws Radio Blijde Klanken.

Groot Nieuws Radio is een christelijk radiostation dat uitzendt via DAB+, internet en interactieve tv. Elke dag maakt de omroep bemoedigende en opbouwende radioprogramma’s die christenen dienen met het evangelie van Jezus Christus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *