Zakenman en zendeling Hans Hamoen breekt lans voor ‘business as mission’ in nieuw boek ‘Zakendoen met God’

Zakendoen  en evangelisatie. Voor veel mensen zijn dit gevoelsmatig tegenpolen. Voor zakenman en zendeling Hans Hamoen grijpen ze juist in elkaar op een manier die vaak onderschat wordt. En die diepe wortels heeft in de geschiedenis. Met zijn nieuwe boek ‘Zakendoen met God’ (Inside Out Publishers) schetst hij niet alleen voorbeelden hiervan, maar geeft hij ook praktische richtlijnen om het toe te passen.

Hans Hamoen heeft een bijzondere persoonlijke historie als zendeling en ondernemer. In de jaren ’80 smokkelde hij bijbels naar de voormalige Sovietunie. Hij reisde de wereld over om in verschillende landen te helpen, praktische projecten op te zetten. Over zijn bewogen leven verscheen eerder al de biografie ‘De Dekmantel’. Hamoen ging steeds meer nadenken over hoe zending en zaken zich tot elkaar verhouden. Zijn conclusie? Hij is het allebei: zakenman en zendeling. En het grijpt in elkaar op een manier die unieke kansen biedt. Hij richtte ‘Business as Mission’ op; een internationale beweging die mensen bewust wil maken van het nut (en soms zelfs de noodzaak) van zakendoen om het evangelie te verspreiden. “Veel mensen in onze geloofswereld weten niet dat het bestaat: zakendoen als middel” aldus Hamoen. “Verrassend veel theologen en voorgangers zijn zich er niet van bewust hoe praktisch evangelisatie kan doorwerken hierin. Toch is praktisch zakendoen een deel van de strategie van de vroegste christenen. Waar het op een goede manier in elkaar grijpt, zorgt het ook voor sociale vooruitgang.”

In ‘Zakendoen met God: inspirerende verhalen over de geschiedenis, essentie en aanpak van business as mission’ geeft Hamoen een handreiking voor ‘business as mission’ met tien ‘pijlers’. Hij vertelt verhalen uit zijn vele reizen (zowel de successen als de tegenslagen) en hij duikt de (verre) geschiedenis in om te tonen hoe zakendoen en zending geen ‘nieuw’ concept is, maar stoelt op een lange traditie. Hamoen vertelt bijvoorbeeld over de nestorianen en de zijderoute: een handelsroute die al in de tweede eeuw ontstond en die door oosterse christenen eeuwen later gebruikt werd om het evangelie verder te brengen.

‘Zakendoen met God’ is zo een boek dat de ogen van velen zal openen voor nieuwe mogelijkheden in evanglisatie, met andere ogen laat kijken naar zakendoen en een leerzame kijk geeft in de ontwikkeling van evangelisatie door de eeuwen heen.

Voor verdere vragen over ‘Zakendoen met God’: www.insideoutpublishers.nl.
Tel  033 – 45 59 242
Fax 033 – 45 59 252
E-mail info(at)insideoutpublishers.nl

Postadres
Postbus 2573
3800 GC AMERSFOORT

Het boek is ook verkrijgbaar via www.worldpartners.org/shop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *