Open dag I AM – kunstopleiding

13 mei 2021: Open Dag Intuitive Arts Movement (I AM) I AM is dé kunstopleiding voor jonge christelijke creatievelingen die zich verder willen verdiepen in  hun vak én in hoe zij kunst, geloof en samenleving kunnen verenigen in hun werk. De doelstelling is  om vanuit christelijke grondslag jongeren te trainen in het ontwikkelen van een stabiele identiteit en  hun creatieve talenten, zodat zij hun talenten gaan inzetten ten behoeve van de samenleving  middels creatieve en sociaal maatschappelijke projecten.  

Op 29 augustus 2021 opent I AM haar deuren voor de eerste lichting studenten. De voorbereidingen  zijn nog in volle gang, maar de docenten en medewerkers kunnen niet wachten om van start te gaan,  samen met jou! Ben jij tussen de 17 en 30 jaar en wil je je kunstenaarschap uitdiepen, nog meer  leren over het geloof, medekunstenaars ontmoeten en een bijdrage leveren aan de samenleving?  Dan ben je bij I AM op de juiste plek. Hieronder een voorproefje van een lesweek. 

Een week bij I AM 

Een schoolweek bij I AM begint op woensdag. Elke lesdag start met devotional time. Tijdens deze  ‘stille tijd’ leer je hoe je deze tijd met God op een creatieve manier vorm kan geven. Op woensdag en  donderdag krijg je les in je hoofdvak: Theater, Dans of Beeldende Kunst. Vervolgens krijg je op vrijdag  verschillende lessen die binnen elk hoofdvak van pas komen, zoals storytelling en didactiek. Op deze  dag wordt ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling, zo krijg je les over omgaan met  afwijzing, grenzen bewaken en plannen.  

De zaterdag is gereserveerd voor bijbelonderwijs en op de zondagen ga je met medestudenten de  zondagse diensten in Credo Church Amsterdam op een creatieve en kunstzinnige manier  ondersteunen. In de middag vinden er coaching-gesprekken plaats of worden er gastlessen gegeven.  

Naast de lessen werk je mee aan sociaal-maatschappelijke projecten in de wijk en neem je deel aan  outreaches gedurende het jaar. Eén van de projecten is kinderen les geven in de basiselementen van  je gekozen hoofdvak. Uiteraard gebeurt dat onder begeleiding van ervaren projectleiders. Ook is er  een werkweek waarin je met docenten en medestudenten de gemeenschap waar je naar toe gaat creatief en maatschappelijk zult dienen.  

Kortom, een jaar bij I AM laat je groeien! Groeien als christen, kunstenaar en individu. Maar wellicht  wil je wat meer details, bijvoorbeeld over docenten, inschrijving, kosten en de indeling van het  schooljaar? Dat kan! Op 13 mei vindt de tweede Open Dag plaats. Tijdens de Open Dag kun je al je  vragen stellen aan docenten en medewerkers over I AM, vakinhoud en andere (praktische) zaken.  We staan je graag te woord! 

Vanwege de huidige omstandigheden is het noodzakelijk dat je je aanmeldt voor de Open Dag,  omdat we maar een beperkt aantal mensen fysiek mogen verwelkomen. De fysieke Open Dag start  om 14.00 uur in Credo Church, (Kometensingel 58 Amsterdam). Credo Church is goed te bereiken  met het OV en de auto. Daarnaast is er de mogelijkheid om online deel te nemen aan deze Open  Dag. Die start ook om 14.00 via Zoom. Op de dag zelf zul je dan een link naar de zoom-meeting in je  mailbox ontvangen.  

Volg ons ook op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven, ook van eventuele wijzigingen. Op onze website kun je alvast meer lezen. Hopelijk tot ziens op 13 mei!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *