InSalvation presenteert eerste Nederlandstalige album ‘Verwacht’

Eerste single ‘Uw liefde is mijn houvast’ onderstreept belang aanbidding in crises

De wereld is in lockdown en de Kerk kan haar deuren niet openen om bij elkaar te komen en te zingen. Toch stopt de aanbidding niet en mogen we hoop en verwachting hebben in de liefde en trouw van God. Dat is de centrale boodschap die worship band InSalvation mee geeft op haar eerste volledig Nederlandstalige album ‘Verwacht’, wat op 26 februari verschijnt. De eerste single ‘Uw liefde is mijn houvast’ komt, samen met een bijbehorende video, online op vrijdag 29 januari.

Op ‘Verwacht’ presenteert InSalvation Nederlandse vertalingen van songs die op haar recente albums ‘Neon’ en ‘Exodus’ staan. Het zijn hiermee liederen geworden die dichtbij komen en zonder vertaalslag het hart raken. Het zijn songs voor de tijd van nu; liedjes over verwachting en hoop op een heersende God, een liefhebbende Vader en een krachtige Redder. Onder de zeven tracks bevinden zich de eerste single ‘Uw liefde is mijn houvast’ (een vertaling van ‘Holding Onto Your Love’), het krachtige ‘Wonderlijke Kracht’ (vertaling van ‘Power In The Blood’) en een indringende live uitvoering van ‘Vul dit huis met Uw glorie’. Harold ten Cate (schrijver voor onder andere Sela en vertaler van onder andere ‘Tienduizend Redenen’) werkte mee aan de vertalingen.

Het album past bij de missie van InSalvation om de plaatselijke kerk te inspireren, bemoedigen en dienen. De Nederlandstalige liederen verlagen drempels en zijn een krachtig statement voor de tijd waarin we leven. “Zekerheden verdwijnen in deze tijd van lockdowns, avondklok en ‘anderhalve meter maatschappij'” aldus Jafeth Bekx van InSalvation. “Wat blijft er dan nog over? Wij beseffen dat Gods liefde dan houvast geeft. Op Hem mag onze verwachting zijn als steeds meer lijkt weg te vallen.”

Het is de boodschap van de eerste single ‘Uw liefde is mijn houvast’ die op 29 januari verschijnt op de diverse muziekplatforms. Die dag gaat ook de videoclip bij het lied online. De single is een indringend statement in een tijd van crises, waarin kerken gedwongen sluiten en gelovigen niet bij elkaar kunnen komen om te zingen en aanbidden. “Iemand zei eens: ‘God heeft onze aanbidding niet nodig, maar wij hebben het nodig om God te aanbidden” zegt Jafeth. “Als we dit doen, op onze eigen plek, worden we herinnerd aan Wie Hij is en beseffen we weer wat Hij doet. God is nog steeds Dezelfde, ook al verandert ons dagelijks leven opeens.”

De video bij de single ‘Uw liefde is mijn houvast’ verschijnt op 29 januari om 12:00 uur op het YouTube kanaal van InSalvation.

De volledige tracklist van ‘Verwacht’:

1. Uw liefde is mijn houvast
2. Naam die boven alles staat (Koning Jezus)
3. Abba Vader
4. Verhoog Zijn Naam
5. Wonderlijke Kracht
6. Verwacht
7. Vul dit huis met Uw glorie (Live)

Over InSalvation:
De band InSalvation is sinds 2006 niet meer weg te denken uit het christelijke muzieklandschap in Nederland. De band is bekend van liederen als ‘Vul Dit Huis Met Uw Glorie’, ‘Neon’, ‘Power in the Blood’ en ‘God Who Saves’. Het is een band met een hart voor aanbidding en gerechtigheid. InSalvation verlangt ernaar om samen God te aanbidden en in Zijn aanwezigheid veranderd de wereld in te gaan. Sinds 2012 is de band stapsgewijs gegroeid tot de huidige bezetting met Jafeth Bekx uit Sifra Bekx, Andy Stuijfzand, Tanja van Schuylenburg, Henny Mugge en Hanjo Fisser.

De stichting InSalvation dient meer dan alleen een band. Sinds januari 2015 is InSalvation een stichting met drie pijlers; Worship, Justice en Equipping. Jafeth: ‘’We hebben de droom en visie om een beweging te zien ontstaan van mensen in Europa die opstaan en Jezus toegewijd volgen door een leven van aanbidding en gerechtigheid.’’ Meer informatie is te vinden op www.insalvation.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *