Noanna over nieuwe single: “Springen in de cadans van vrijheid”

Morgen brengt zangeres Noanna haar tweede single uit: Trampoline. Vanavond op donderdag 18 juni gaat Noanna live met een mini-concert op Facebook en wordt ook de videoclip van de single vertoond. Op 19 juni volgt de officiële release op Spotify.

Pop, met een vleugje folk. Zo omschrijft ze haar nieuwe nummer. Trampoline kwam tot stand in Nieuw-Zeeland. Noanna: “Het is werkelijk een prachtig land en ik was daar terwijl ik middenin een burn-out zat. Dichtbij onze locatie stond een mega grote trampoline. Die vormde de inspiratie voor een liedje dat ik daar heel vaak samen met mijn dochtertje gezongen heb.”

Wat is het verhaal achter Trampoline?
Noanna: “Het gaat over de periode in mijn leven dat ik zo klaar was met alle krampachtigheid. Ik zat mijzelf in die tijd enorm in de weg en ik baalde ervan dat ik zelf ook niet echt begreep waarom ik nu zo in een kramp leefde. Als klein meisje was ik levendig en spontaan – maakte mij nergens druk over – en was gewoon lekker mezelf. Later miste ik die vrolijkheid. Door mijn burn-out en ook in de periode daarvoor al, was ik veranderd in een meisje dat zich veel zorgen maakte, vooral over zichzelf. En als het maar even kon wilde ik dat het liefst van mij afschudden.

Die megagrote trampoline in Nieuw-Zeeland heeft mij als het ware losgeschud. Zo van: ‘Noanna, ontspan nu maar’. Het kunnen ontspannen, het kunnen loslaten van die stress en die kramp is een hele belangrijke ommekeer in mijn herstel geweest.”

Terug naar het meisje op de trampoline
Juist in deze onzekere tijd van corona ziet de zangeres een parallel met haar eigen leven waarin dat bange en dat vrolijke meisje beide aanwezig waren: “Ook al spelen er momenteel veel zaken die de pret kunnen drukken, er is ook een vorm van omzien naar elkaar. Creativiteit springt op ‘als een malle’, en dat terwijl het juist zo’n angstige periode zou moeten zijn.”

Would it not be better dear if we shake of the shame and fear,
there is only one like you and there is only one like me

‘Er is maar één persoon als jij,’ klinkt het in de bridge van Trampoline. Het lied is daarmee tegelijkertijd een boodschap aan andere vrouwen, vertelt Noanna. “Op diezelfde manier als met mij is gebeurd, wil ik vrouwen uitdagen met de vraag: ‘Wat houd jou tegen om jezelf te zijn, waar ben jij bang voor? Laat jij jouw leven bepalen door angst of ga je er tegenin en ga je proberen voor die vrijheid te vechten? Dat is wat ik heb gedaan, dwars door die moeilijke periode heen. En dat is tof! Het liedje nodigt uit om mee te doen. Mee te springen in die cadans van vrijheid.”

Over Noanna
In de wieg traint ze haar stembanden met onophoudelijk brullen. Op zesjarige leeftijd heeft ze voor het eerst een gitaar in handen en geeft ze haar eerste optreden. Ze treedt in diverse koortjes en bandjes op. Voor Noanna (36) is zingen als ademen. Noanna’s muziek is een combinatie van ‘eigenwijze pop’ met folk- en countryinvloeden, geïnspireerd door onder andere Miss Montreal en Nelly Furtado. Lees meer over Noanna op www.noanna.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *