Het is rustig bij Sound of David

Het nieuwe lied ‘Het is rustig in mij’ van Rik Marius komt vrijdag 22 april online. Het nummer laat volgens de Utrechtse singer-songwriter zien hoe de vrede van God je op zomaar een onverwachts moment kan raken. Ook in deze bizarre tijden, met een oorlog zo dichtbij. 

‘Het is rustig in mij’  is het zevende lied van Rik Marius, uitgebracht door Sound of David en geproduceerd door Luca Genta. De woorden en zinnetjes voor het nummer kwamen zomaar ineens, zittend op een bankje in de zon in Oud-Zuilen. Een eenvoudige gedachte kwam onverwacht dichtbij: Ik hou van jou. ‘Het was alsof de bron van het leven, alsof God zelf die woorden influisterde. Het raakte me diep, het voelde zo vertrouwd, zo echt. Als een soort thuiskomen’, aldus Marius. In het liedje omschreef hij het zo:

‘Er wordt geklopt aan mijn deur.
Verbaasd doe ik open.
Ik heb hier op gewacht.
Beter dan ik had durven hopen.’

Water voor de ziel
‘Als water voor mijn ziel’, zo noemt hij het. Hij legt uit waarom hij juist dat beeld gebruikt. ‘Als je dorst hebt, is er niets lekkerder dan water. Zo waren de woorden Ik hou van jou als water voor mijn ziel.’ Onrust en verwarring veranderen in kalmte. Het verhaal van God wordt, zo ervoer hij, groter en zijn zorgen kleiner.
Marius voelde op dat bankje in het Utrechtse buitengebied, met uitzicht op de Molen van de Polder van Westbroek, de rust. Hij liet zich raken door simpele woorden. Hoever zou de liefde van God  je kunnen dragen als de buitenwereld moord en brand schreeuwt? Als er iets verderop kogels rond vliegen, bommen en granaten ontploffen en onschuldigen het hardst geraakt worden? ‘Dat weet ik niet, maar ik hoop dat mijn vertrouwen in God sterker is, dan mijn angst voor het kwaad. We zien nu als het ware de laatste stuiptrekkingen van het kwaad. God belooft dat uiteindelijk het goede overwint, tot in de eeuwigheid.’

Sterker dan verbittering
Oorlogen zijn smerig, maar Marius heeft ook oog voor het mooie, voor de lichtpuntjes. Al die miljoenen die hier via giro 555 werden ingezameld, of bezorgde burgers die met hulpgoederen naar het oosten reisden. ‘Meerdere mensen in m’n omgeving met een groter huis bieden onderdak aan Oekraïners. Dat is toch prachtig? Als ik dan op zo’n bankje zit, heb ik bewondering voor de mensen die niet bij de pakken neerzitten, maar in actie komen. Dan denk ik aan die mooie bijbeltekst: De volmaakte liefde verdrijft angst. Er is een liefde die sterker is dan het kwaad, sterker dan de dood, sterker dan verbittering.’

De videoclip van ‘Het is rustig in mij’ is opgenomen bij de Maarsseveense Plassen en past prachtig bij de tekst en muziek. Deze komt ook op 22 april uit. Rust en schoonheid. Vredig, puur natuur. Niets leidt af van waar het de singer-songwriter om gaat. Om geraakt te worden, om te raken. Om liefde en innerlijke vrede te ervaren. ‘Ik gun iedereen zo’n bankje in de zon. En dat prachtige gevoel.’

Over Rik Marius
Rik Marius (36) is geboren in Bennekom, in een christelijk gezin met vier kinderen. Vanaf zijn  tiende is hij heel bewust met het geloof bezig. Op 18-jarige leeftijd verhuist Rik naar Maastricht, voor een studie bedrijfskunde. Die studie combineert hij een jaar met een studie jazz op het Conservatorium.
Rik werkt na zijn studie vier jaar als auditor bij PricewaterhouseCoopers, maar brandt daar – met werkweken van ruim 60 uur – snel op. In 2017 gooit hij het roer om en is hij een van de initiatiefnemers achter Connect21, een stichting die de harten van mensen met God wil verbinden.

Over Sound of David
Sound of David maakt muziek geïnspireerd door het voorbeeld van de psalmen. David maakt gebruikt van muziek als een spiegel voor je innerlijk. Alle gevoelens en emoties van verdriet en vreugde, hoop en wanhoop, angst en opluchting, wraak en vergeving, klacht en het roemen van God komen erin naar voren. Psalmen helpen ons om eerlijk voor God te verschijnen. Ze helpen ons in verbinding met God te blijven. (www.soundofdavid.nl )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *