The Psalm Project – nieuwe CD is uit!

The Psalm Project heeft haar derde Nederlandstalige CD uitgebracht; Ik roep tot U. Het album bevat een elftal eigentijdse arrangementen van bekende en minder bekende psalmmelodieën. Tijdens een drietal concerten in Gouda, Hardinxveld-Giessendam en Voorthuizen, presenteerde The Psalm Project de eeuwenoude Psalmen in een nieuw jasje. 

In 2009 bracht de band de eerste CD Psalmen 2e druk uit. De composities worden inmiddels door heel Nederland maar ook daarbuiten in verschillende kerken gezongen. Ook de volledig akoestische CD Psalmen Unplugged die in samenwerking met de Evangelische Omroep geproduceerd werd, is een succes. Het nieuwe album Ik roep tot U bevat nieuwe arrangementen, van bekende psalmen zoals psalm 68 (loof God de Heer met diep ontzag), 75 (U alleen U loven wij) en 91 (Hij die op Gods bescherming wacht). Ook staan er nieuwe composities op zoals psalm 85. Dit lied is samen met studenten van het Calvin College geschreven tijdens de tour door Noord-Amerika.

De melodieën en teksten worden gezongen en gespeeld door topmusici en vocalisten van Nederlandse bodem. “Al eeuwenlang zijn psalmen van enorm belang voor een evenwichtig geloofsleven. Ons doel is om door gebruik van hedendaagse muziek, waarbij we proberen aan te sluiten bij de traditie van het Geneefs Psalter, de Psalmen ook voor toekomstige generaties levend te houden”, vertelt Eelco Vos, pianist en componist van The Psalm Project. Andere musici zijn Suzanne van der Velde, Ariën Vink, Miranda de Vlieger, Jay-P Beijersbergen, Luca Genta en Wilkin de vlieger.

Wil je de CD bestellen? Klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *