Organist en dirigent Wim Magré (57) is zondag 10 november 2019 overleden.

Wim Magré
Fotograaf: Wilbert Magré

ELBURG – Organist en dirigent Wim Magré (57) is zondag 10 november 2019 overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. Wim Magré was organist en dirigent van diverse koren.

In februari dit jaar werd bij hem een hersentumor geconstateerd, gevolgd door een hersenbloeding. Wim Magré (1962) was een musicus te Elburg. Hij ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart ,organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af.

Hij maakte vele orgel CD’s op bekende Nederlandse orgels. Ook maakte Wim Magré een zestal tournees naar de VS en Canada. In 1978 werd hij benoemd tot organist van de Gereformeerde kerk te Doornspijk. Wim Magré was sinds 2015 organist van het Quellhorst-orgel in de Grote of Sint-Nicolaasker en in mei 2018 werd hij benoemd tot stadorganist van Elburg.

Verder was hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo. Samen met zijn zoon Wilbert op de vleugel gaf hij onder de naam: “Magré & Magré in concert” diverse optredens in het land. Als concertorganist was hij regelmatig te horen op de orgels in Nederland.

Wij wensen familie en nabestaanden veel sterkte toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *