Joke Buis

Vanuit haar grote liefde voor het oude kerklied brengt Joke Buis de kracht van oude gezangen en liederen opnieuw voor het voetlicht. Door verrassende nieuwe arrangementen, hertalingen en het enthousiasme waarmee Joke ze vertolkt, raakt de muziek in een nieuwe vorm opnieuw jong & oud.

“Ik proef de kracht en wijsheid in deze liederen, die al generaties worden gezongen. Dat ervoer ik al als meisje in de kerk, toen ik tijdens het zingen om me heen keek: iedereen in een verschillende fase van het leven, iedereen zingend met overtuiging en wilskracht. Deze liederen zorgen voor herkenbaarheid en nostalgie, zelfs als je ze (nog) niet kent, en laten op een prachtige manier Gods trouw door de eeuwen heen zien.”

Bij het uitbrengen van de albums ‘Johannes de Heer, de studio-sessies’ (deel 1 en 2, uitgekomen in 2014 en 2016) en ‘Kerst bij Joke’ (2018) met hertaalde kerstliederen werd duidelijk dat deze oude liederen voor velen iets bijzonders betekenen. Iets wat mensen graag met anderen belevenen delen. En dat gebeurt ook: de muziek die bij oudere generaties geliefd is, wordt steeds weer ontdekt door nieuwe generaties. Joke Buis en haar band vormen hierin graag een verbindende schakel. Oud en nieuw komen ook bij elkaar tijdens het ‘Zingen kun je overal’-project, waarin bekende liederen op allerlei plaatsen door Joke worden gezongen en via social media verspreid.

Jokebuis.nl

Albums
Sing Over Me (2011)
Johannes de Heer Studio Sessies 1 (2014)
Johannes de Heer Studio Sessies 2 (2016)
Kerst Bij Joke Buis (2017)
Joke Buis Live (2018)
Vertrouwd en Nieuw (2019)

Site: www.jokebuis.nl 

Social Media
Facebook
Twitter @jokebuis
Instagram @jokebuis

Berichten archief Joke Buis

Muziek waar je in blijft geloven