dec 12 2017

Martin Brand & Elise Mannah: Kersttour Piekfijn begonnen

Martin Brand en Elise Mannah trekken sinds het voorbije weekend opnieuw door het land met hun bijzondere kerstvoorstelling Piekfijn. Bekijk onderstaande sfeerimpressie van de eerste voorstelling, afgelopen zaterdag, in Haastrecht: 

Piekfijn is een theatervoorstelling waarin het kerstverhaal op unieke wijze wordt belicht. Een programma waarin Elise en Martin prachtige liedjes vertolken, maar ook hun veelzijdigheid en theaterkwaliteiten onderstrepen.Enkele reacties van bezoekers van de eerste voorstellingen:Wat een leuke avond! Mooie, ontroerende en grappige songs en sketches, met stof tot nadenken over wat Kerstfeest betekent! – MargoWat was het een geweldige avond in Apeldoorn. Prachtig duo, Elise en Martin. Zulke mooie en ontroerende teksten, met een lach en een traan. – Gerda

Piekfijn kun je nog zien in:
Drachten, woensdag 13 december
Amersfoort, donderdag 14 december
Zwolle, vrijdag 15 december
Houten, 19 december
Dordrecht, 21 december

 

truetickets.nl/martin-en-elise

nov 26 2017

‘Feest van Geloof’ krijgt vervolg in 2018

‘Feest van Geloof’ is een groot succes. Dat bleek al toen deze avond vol Nederlandse artiesten bekend werd gemaakt. De uitverkochte eerste editie stond in het teken van het tienjarig jubileum van Groot Nieuws Radio. Organisatoren Events4Christ, Wiko Services, TCC Studios en de Basiliek gaan echter door. Op 24 november 2018 krijgt ‘Feest van Geloof’ een vervolg.

 ‘Feest van Geloof’ staat voor een muzikale avond in de Basiliek in Veenendaal met toonaangevende artiesten, herkenbare liedjes, veel meezingen en een aantal verrassingen. De naam is niet toevallig tot stand gekomen. De avond is daadwerkelijk een muziekfeest waarin gevierd mag worden, wat geloof doet in het leven van mensen. De artiesten op de avond geven dat geloof op hun eigen wijze een plek in hun muziek.

Ze treden afzonderlijk, in wisselende samenstellen en onder begeleiding van een huisband (geleid door Daniel van der Molen) op. Zo zingen de artiesten niet alleen hun eigen repertoire, maar slaan ze vocaal ook de handen ineen en laten ze liedjes van hun eigen muzikale helden horen.

In korte tijd raakte de eerste editie (met artiesten als Lucas Kramer, Reyer, Elise Mannah, Janine Beens, Reni & Elisa Krijgsman en Wim Bevelander) uitverkocht. Die eerste editie is dubbel feest, want Groot Nieuws Radio viert er haar tienjarig bestaan mee. Het christelijke radiostation is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap.

Voor de volgende editie van ‘Feest van Geloof’ (op zaterdag 24 november 2018) zal vastgehouden worden aan het karakter van de avond maar zal een nieuwe line-up samengesteld worden. De eerste artiesten worden binnenkort bekend gemaakt op www.events4christ.nl.

nov 11 2017

Deze week: Johan Spruijt in de uitzending

Hallo allen

Johan Spruijt komt deze week meer vertellen over zijn CD ‘Spreek tot mij’

Luister hieronder de uitzending terug.

 

 

 

 

 

nov 08 2017

CD-presentatie René Diekman in Bethel

HATTEM – Op 25 november, aanvang 20.00 uur, houdt de bekende Hattemse zanger René Diekman een presentatie van zijn nieuwe cd in Bethel, gevestigd aan de Hessenweg 84 in Hattem. Zijn nieuwe cd heet Road to Salvation, inmiddels de derde cd die door Diekman wordt uitgebracht. De cd is in juni uitgebracht onder het platenlabel Ecovata.

René Diekman is een geboren en getogen Hattemer. Met de CD Road to Salvation keert de zanger, die tegenwoordig in Wapenveld woont, na jaren van afwezigheid terug op het gospelpodium. In 2007 debuteerde hij met de CD Only believe met covers van gospels die vooral door Elvis Presley bekend zijn geworden. “Ik ben zelf een enorme fan van Elvis. En eigenlijk van de gehele muziekstijl uit de 60’er en 70’er jaren”, vertelt René Diekman. Een jaar na zijn eerste cd verscheen het tweede album, He touched me, met een mix van bekende gospels en speciaal voor René geschreven songs.

Road to Salvation, geproduceerd door Wim Pols, is een plaat met oude gospels uit het repertoire van Homecoming artiesten die te horen en te zien zijn op de dvd producties van Bill en Gloria Gaither. De cd kost 15 euro en is op dit moment al te koop in de winkels én uiteraard ook tijdens de cd-presentatie. Tijdens de presentatie is er ook een hapje en een drankje.

René Diekman heeft bij het uitbrengen van de cd veel hulp gehad van onder meer sponsoren, waaronder BONFIX B.V. (The Fitting Factory),  Fix4you Montage- en aftimmerwerk, Twice in a Life Time, Diesignloods, Diekman Schoonmaakdiensten, Diekman Computer Services, Loods Hattem olietonnen, logo’s en lichtletters, Euronics Visser Wapenveld, KRC Van Elderen Accountants,  Hoveniersbedrijf Jasper Fijn, PBA Innovate B.V.,  Marcel Senz Fotografie, Man Hattem, Stoffer Stoffering, Voegersbedrijf Ter Velde, Dutherma , Hilbert Steen Redeker – PR en Marketing. (Stichting Gospel Factory). Kijk voor meer informatie over de nieuwe cd op www.renediekman.nl.

nov 07 2017

Extra kaarten voor ‘Kerst bij Joke’ tour  

De belangstelling voor de ‘Kerst bij Joke’ concerten van Joke Buis & band is groot. Er is besloten om extra kaarten beschikbaar te maken voor diverse lokaties op www.truetickets.nl. Er valt ook in de aanloop naar de optredens genoeg te genieten met het inmiddels verschenen album ‘Kerst bij Joke’ en de gloednieuwe videoclip ‘Nu Is Er Hoop’.   

De ‘Kerst bij Joke’ concertreeks is in trek, dat is wel duidelijk. Omdat verschillende lokaties bijna uitverkocht waren (Veenendaal, Gouda, Ermelo) is nu besloten om extra kaarten beschikbaar te maken voor het optreden in Veenendaal en worden de mogelijkheden voor de andere lokaties (Leeuwarden, Groningen, Arnemuiden, Zwolle, Rotterdam, Scheveningen) ook bekeken. De avonden staan in het teken van samen beleven, samen zingen, het horen van verhalen bij de muziek en het ontdekken van nieuwe Nederlandse vertalingen van voorheen engelstalige kerstliederen. Zoals ‘Nu Is Er Hoop’. Van dit lied (een nieuwe vertaling van ‘Joy To The World’) is vandaag een video verschenen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Op het album ‘Kerst bij Joke’ doet Joke Buis wat ze voor veel Johannes de Heer liederen deed; oude liederen smaakvol en aantrekkelijk bewerken tot nieuwe, Nederlandstalige muziek. Samen met Matthijn Buwalda en Harold ten Cate werden liederen als ‘In the bleak midwinter’ en ‘O Little Town of Bethlehem’ voorzien van een Nederlandse vertaling en met de band kreeg de muziek een nieuwe frisse uitvoering: laagdrempelig en sympathiek met respect voor het oude en gevoel voor sfeer. Ook liederen die we al in het Nederlands kennen, zoals ‘Nu zijt wellekome’ en ‘Op U mijn Heiland blijf ik hopen’ zijn door Joke en haar team bewerkt. ‘Kerst bij Joke’ is verkrijgbaar via de christelijke boekhandel en diverse online webwinkels.

Bekijk hier ook de clip van ‘Bethlehem’ (de bewerking van ‘O Little Town Of Bethlehem’): YouTube voorvertoningsafbeelding

Bekijk hier de clip die Joke met Annemarie (winnares Heel Holland Bakt 2016) maakte voor een Sint actie waarbij kaarten voor de kersttour, een gedicht en een exclusieve chocoladeletter van Annemarie te koop zijn:

YouTube voorvertoningsafbeelding

Kaarten voor de optredens in december zijn te bestellen via www.truetickets.nl/jokebuis.

Concertreeks ‘Kerst bij Joke’ – Joke Buis & band

 

1 december 2017, Leeuwarden

2 december 2017, Groningen

7 december 2017, Veenendaal (extra kaarten)

8 december 2017, Zwolle

9 december 2017, Rotterdam

14 december 2017, Arnemuiden

15 december 2017, Scheveningen

21 december 2017, Gouda (laatste kaarten)

22 december 2017, Ermelo (laatste kaarten)

okt 28 2017

Jaap Westerink deze week te gast bij Glory of Gospel

Deze week is Jaap Westerink weer te gast in de uitzending.

Luister hieronder ook de uitzending terug.

Veel luister plezier!

okt 28 2017

Grootschalige opheffingsuitverkoop Pelgrim Zeist

Het zijn roerige tijden voor de boek- en muziekhandel in Nederland. Dat is niet voorbij gegaan aan Pelgrim Boeken & Muziek in Zeist; deze winkel sluit op 31 december daarom haar deuren. Het afscheid gaat echter niet zonder een gebaar naar de consument: vanaf heden houdt Pelgrim Boeken & Muziek Zeist een grootschalige opheffingsuitverkoop in haar winkel met kortingen die oplopen tot wel 70 procent.

Jarenlang heeft het team van Pelgrim Boeken & Muziek, met een aantal onmisbare vrijwilligers, zich ingezet voor een mooie plek in Zeist die producten bood als verlengstuk en drager van een levensveranderende boodschap. Die visie blijft, maar de ontwikkeling in de markt heeft er nu voor gezorgd dat de winkel in Zeist gaat sluiten. Er mag dan een einde komen aan de winkel op Steynlaan 51, maar dat betekent tegelijkertijd dat de klant tot 31 december de keus heeft uit een scala van kortingen:

Continue reading

okt 23 2017

Beleef Kerst met LEV!

Terwijl we nog met onze tourconcerten bezig zijn kijken we al weer uit naar Kerst!
Wie erbij was herinnert zich ongetwijfeld de prachtige kerstavond in december 2016 in Surhuisterveen! Kom dit jaar naar één van de 2 kerstconcerten van LEV! Op zaterdag 16 december naar Woerden of een week later naar Surhuisterveen. Een mooi verhaal, inspiratie met nieuwe en bekende kerstmuziek in de stijl die je van de band kent. Geniet van de gezellige sfeer, vuurkorven, glühwein en heerlijke hapjes…
Met kerst denken we terug aan de geboorte van Jezus. Zijn komst bracht licht in de duisternis en Zijn leven zet onze levens in een nieuw perspectief. We zullen samen zingen van deze hoop die onze levens kleurt; een thema dat in veel van de liederen van LEV centraal staat.

Tijdens de concerten kun je luisteren naar nieuwe (kerst)liederen, maar we zullen natuurlijk ook bekende kerstklassiekers met elkaar zingen. LEV wordt voor deze avonden uitgebreid met extra zanger(e)s(sen) en met een cellist, die de liederen nog meer kleur zullen geven. Daarnaast zal er ruim de tijd zijn om elkaar te ontmoeten onder het genot van lekkere (warme) hapjes en drankjes. Nodig je vrienden of bekenden uit om samen een bijzondere muzikale kerstavond te beleven!
Het zijn concerten met zitplaatsen en er is een pauze. Het begint om 19.30 uur en zal om ongeveer 21.45 uur afgelopen zijn. Advies is om tickets tijdig te reserveren.

Tickets reserveren

 

okt 20 2017

Uitnodiging Trinity: Kerststallen tour

Kerst, maar dan heel anders. Een multiculturele, wereldwijde kerst. Niet in kerken of theaters, maar in een stal, waar het allemaal begon. Zet twee boerenkarren neer en je hebt een podium. En met de akoestische muziek van Trinity en folky sfeer voelt een stal al snel als een huiskamer. Kom Kerst meebeleven met Trinity!

Bekijk de video-uitnodiging ‘On Our Way to Christmas’, met Elbert en Johan:

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Geen glitter, goud en opgeprikt gedoe. Gewoon genieten. Dansen met je voeten in het zand, meezingen tot je hees bent en je verbazen over het wonder van Kerst in de koude winternacht. Maar koud zul je het al swingend vast niet krijgen. En er is lekker eten en drinken bij het vuur. Felíz Navidad!

Data en locaties:
8 december: Giessenburg Laatste kaarten!
9 december: Alphen aan den Rijn
14 december: Zwolle
16 december: Bennekom
21 december: Putten
22 december: Houten

www.truetickets.nl/trinity

okt 19 2017

Joyce van Boven vanavond deze week in de uitzending.

4 november komt mijn debuutalbum uit.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Het album krijgt de titel Joy! mee, wat vreugde betekent. De songteksten zijn door mijn man Elbert en mij geschreven en komen voort uit persoonlijke ervaringen. Joy! bevat 10 nummers. Deze gaan over de mooie en moeilijke momenten van het leven, over gevoelens van blijdschap maar ook van verdriet en onmacht. Ervaringen die iedereen mee maakt in het leven.

Dit alles maakt het tot een puur en oprecht geheel met ruimte voor persoonlijke invulling van de luisteraar.  Ik hoop dan ook dat u herkenning vindt in de teksten en er steun uit haalt, maar ook geprikkeld wordt door de thema’s die worden aangehaald.

Centraal in de nummers staat de nabijheid van God door alle omstandigheden heen, en de belofte die Hij geeft van eeuwig leven in Zijn nabijheid.
Het album heeft een heel eigen stijl en gaat van prachtig gevoelige ballads naar eigentijdse up tempo aanbiddingsliederen wat het geheel tot een veelzijdig en gebalanceerd album maakt.

De officiële presentatie van het album in de vorm van een concert is op zaterdag 4 november in de Vredeskerk in Wezep  en begint om 19:30.
De toegang is gratis inclusief koffie en cake. U bent van harte welkom.

Joy! is aansluitend aan de presentatie verkrijgbaar bij de verkooptafels in de hal of hier al voor te bestellen waarna u het album na 4 november kosteloos krijgt toegestuurd.

Luister mee op

Donderdagavond van 21:00-23:00 bij Lokale omroep Elburg.
Links bovenin kun je luisteren.

Zondagmorgen van 11:00-13:00 bij A28FM.
klik hier om live te luisteren.

Zondagavond van 17:00-19:00 bij RTV IJsselmond.
klik hier om live te luisteren.

Zondagavond van 20:00-22:00 bij Radio 794.
klik hier om live te luisteren.

okt 13 2017

Nieuw onderzoek signaleert trends muziekgebruik binnen Rooms-Katholieke Kerk

Een nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van CCLI (Christian Copyright Licensing International) heeft een aantal trends rondom muziekgebruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk in kaart gebracht. De onderzoeksresultaten werden op 6 oktober jl. gepresenteerd in Amersfoort.

 

Tijdens een bijeenkomst in Amersfoort is het rapport ‘Trends Liederengebruik Binnen De Katholieke Kerk’ gepresenteerd aan CCLI Nederland, de opdrachtgever voor het onderzoek naar deze trends. Onderzoeker Pieter de Wit overhandigde het eerste exemplaar aan Marcel Broekman van CCLI nadat een samenvatting van de bevindingen gegeven was. Het geheel werd omlijst met muzikale bijdragen van het Gregoriaans Koor Utrecht en singer-songwriter Lars Gerven. De algehele presentatie was in handen van cultuurtheoloog Frank Bosman, verbonden aan de Universiteit van Tilburg en vast commentator op NPO Radio 2 (‘De Tafel van Tijs’). Hij gaf ook een uiteenzetting over de staat van muziek binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

CCLI (Christian Copyright Licensing International) draagt als organisatie zorg voor de licensering van muziekteksten; met name binnen kerken. Met het onderzoek wilde CCLI inzicht krijgen in de huidige staat en toekomst van zowel traditionele als moderne kerkmuziek. “Er is nog veel onontgonnen terrein als het om muziekgebruik binnen kerken gaat” aldus Marcel Broekman van CCLI. “De uitkomsten stemmen ons hoopvol; ze laten onder andere zien hoe nieuwe generaties muziek een plek geven binnen de kerk. We hopen dat dit onderzoek bij mag dragen aan een beter begrip van de plek van muziek binnen de Rooms-Katholieke Kerk, maar ook aan een bevordering ervan.”

Geïnteresseerde organisaties kunnen een exemplaar van het rapport opvragen bij CCLI Nederland (nl.ccli.com).

okt 13 2017

Interkerkelijke Lofprijzingsavond biedt elk wat wils

Foto: Jorn van den Bos

KAMPEN – Enerzijds was het een hartsverlangen van de stuurgroep, anderzijds werd de behoefte aan een interkerkelijke Lofprijzingsavond in de gemeente Kampen gesignaleerd. Het resultaat is dat iedereen op zaterdag 11 november van harte welkom is in het schoolgebouw van Ichthus College VIA om daar te luisteren, te zingen en te overdenken.

Medewerking zal worden verleend door Gospelkoor Higher Level, dat onder leiding staat van Ria van Dijkhorst, en Julian Goedhart en zijn band.

De Lofprijzingsavond moet voor elk wat wils bieden. Daarom heeft de stuurgroep ervoor gekozen om de avond in te delen in blokken van een kwartier. Higher Level en Julian Goedhart zullen allebei twee blokken verzorgen. Evangelist Kees Goedhart zal spreken over het thema ‘Van wie ben jij een slaaf?’. “We zijn blij dat al deze partijen hun steentje bij willen dragen”, zegt lid van de stuurgroep Gerrit Kragt. “Het zijn partijen die goed passen bij de inwoners van de gemeente Kampen.”

Ard Wolfsen benadrukt dat het een evenement is dat grenzen van kerken overschrijdt. “Desalniettemin hopen we een avond te organiseren waarin onze Schepper centraal staat. Hopelijk worden de mensen enthousiast gemaakt door de zang of de woorden van Kees Goedhart. De mogelijkheid zal er zijn om mee te zingen. Het zal een avond zijn met een prominente plaats voor opwekking, maar we willen mensen ook prikkelen met een uitdagend thema.”

Op zaterdag 11 november ben je om 19.30 uur van harte welkom in het schoolgebouw van Ichthus College VIA, aan Flevoweg 68 te Kampen. De toegang is gratis, wel zal er gecollecteerd worden. Na de tijd is er gelegenheid voor samenzijn.

okt 13 2017

Reni & Elisa Krijgsman: Kersttour ‘Immanuel’

Reni & Elisa Krijgsman touren in december langs drie kleine dorpskerken tijdens hun Immanuel-tour. Reni en Elisa nemen je mee in een intieme sfeer van luisteren naar prachtige nieuwe liederen, die speciaal geschreven zijn voor deze tour, en het samen zingen van bekende kerstliederen. Bekijk de video-uitnodiging:

 YouTube voorvertoningsafbeelding

Kerst: warmte, licht, intimiteit, gezelligheid, samen zingen….. Allemaal ingrediënten die herkenbaar zullen zijn tijdens de aankomende kersttour. Het beloven mooie, hartverwarmende avonden te worden, waaraan de ambiance van de mooiste kerkjes van Nederland geweldig zullen bijdragen. De avond zal in kerstsfeer worden afgesloten door, onder het genot van koffie of warme chocolademelk met heerlijke kerstlekkernijen, samen met Reni en Elisa na te genieten.

Data en locaties:
15 december, Emmauskerk in Rutten (Noordoostpolder)
17 december, Johannes de Doper kerk in Vorchten (bij Heerde)
22 december, Trinitatiskapel in Dordrecht

www.truetickets.nl/reni-en-elisa

okt 12 2017

CHRISTELIJK PODIUM DAG 20 OKTOBER 2017

Hoi,

heb je het al gehoord?

Er is binnenkort een netwerk event, wat je niet mag missen!!

Dit event is speciaal georganiseerd voor christelijke artiesten, sprekers, technici en organisatoren, die een passie en verlangen hebben om full-time met hun God gegeven talenten bezig te kunnen zijn. Bovendien is het een unieke gelegenheid om jezelf onder de aandacht te brengen en mensen te ontmoeten, waarmee je samenwerkingen kunt aangaan of zelfs nieuw aanvragen en opdrachten door kunt krijgen.

Meer informatie over dit event vindt je op http://christelijkpodiumdag.nl

Het zal een avondvullend programma worden met een zeer amuserend en inspirerend optreden van cabaretier en artiest Rob Favier, een training How To Build Your Brand door Mara Michels. Vervolgens zal er ruimte zijn om vragen te stellen aan Rob en Mara, maar kun je ook terecht bij Jochebed Neuteboom voor vragen rondom artiesten en event management. Bert Duizer, die jarenlang als DJ heeft gewerkt, zal je kunnen helpen met jouw administratie, kan het leuker en makkelijker? En Paul Beemsterboer, die 3 jaar lang met zijn evenementen bureau tot de top 3 van Nederland behoorde, zal als jurist allerlei juridische vraagstukken voor je kunnen beantwoorden.

En dan sluiten we de avond af met een loting en een borrel! Het wordt echt een feest!

Je kunt namelijk een kortingsvoucher winnen van € 1000,-, van € 750,- of van € 500,- voor een studio opname van een CD of EP bij TCC Studio. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te geven!
Dus ga naar http://christelijkpodiumdag.nl en koop snel een ticket, want iedereen, die een ticket heeft gekocht doet mee met deze loting.

Er zijn 2 soorten tickets:

–       Een normale entree ticket

Hiermee krijg je toegang tot de ChristelijkPodium Dag op vrijdag 20 oktober

–       Een promotie stand ticket

Hiermee krijg je niet alleen toegang tot de ChristelijkPodium Dag, maar krijg je ook

een (grote of kleine) stand, waarmee je jezelf extra onder de aandacht kunt brengen

en kunt laten zien wie je bent en wat je doet. Dit zou zomaar tot hele leuke

samenwerkingen en/of nieuwe aanvragen en opdrachten kunnen leiden.

En als je nu een ticket koopt krijg je de volgende 2 cadeau’s van ons:

  1. Ons 4-delige videotraining genaamd het W.A.V.E Model, waarin we je leren hoe je een stabiele en constante golf van aanvragen, boekingen en opdrachten kunt creëren.
  2. 14 dagen GRATIS toegang tot een Premium Profiel op de nieuwe versie van christelijkpodium.nl. Op deze manier kun je nog even rustig rondkijken op de website, voordat je besluit een Premium Profiel af te nemen.

Dus ga naar http://christelijkpodium.nl en koop een ticket, nu er nog plek is, want voordat je het weet, is het 20 oktober!

Met vriendelijke groet,

Samuel Dijkstra

okt 03 2017

‘Kerst bij Joke’ viert oude liedtradities met toegankelijke muziek

Iedereen heeft zo zijn eigen associaties met het vieren van kerst. Voor Joke Buis is dat de gezelligheid en geborgenheid van het samenzijn en het samen zingen voor God. Na het succes van haar ‘Johannes de Heer Sessies’ presenteert ze nu haar nieuwe album ‘Kerst bij Joke’ met twaalf sfeervolle, bekende en minder bekende kerstliederen. In december volgt een reeks concerten waarvoor de kaartverkoop inmiddels gestart is. 

 

Met ‘Kerst bij Joke’ doet de zangeres wat ze voor veel Johannes de Heer liederen deed; oude liederen smaakvol en aantrekkelijk bewerken tot nieuwe, Nederlandstalige muziek.

Joke luistert en zingt zelf al jaren lang oude, engelse kerstliedjes: “Ik dacht: ‘dit zijn prachtige melodieën. Wat jammer dat de tekst niet in onze moedertaal is. Er zou dan zoveel meer mee kunnen gebeuren.”

Samen met Matthijn Buwalda en Harold ten Cate werden liederen als ‘In the bleak midwinter’ en ‘O Little Town of Bethlehem’ voorzien van een Nederlandse vertaling en met de band kreeg de muziek een nieuwe frisse uitvoering: laagdrempelig en sympathiek met respect voor het oude en gevoel voor sfeer. Ook liederen die we al in het Nederlands kennen, zoals ‘Nu zijt wellekome’ en ‘Op U mijn Heiland blijf ik hopen’ zijn door Joke en haar team bewerkt.

De eerste single van ‘Kerst bij Joke’ is ‘Bethlehem’ (de bewerking van ‘O Little Town Of Bethlehem’), vertaald door Harold ten Cate. De video bij het lied is hier te bekijken:

YouTube voorvertoningsafbeelding

‘Kerst bij Joke’ heeft meer gemeen met de ‘Johannes de Heer’ projecten dan alleen de muziek, die met hetzelfde gevoel voor verbinding en samenzang is gemaakt. “Johannes de Heer hoorde in zijn tijd mooie engelse liederen die hij in zijn moedertaal wilde verspreiden. Wat dat betreft volg ik in zijn voetsporen” aldus Joke. “Bovendien hebben we ‘Zorg toch dat ieder het weet’ uit de Johannes de Heer bundel vervlochten met een nieuwe vertaling van ‘Go tell it on the mountain’, omdat de boodschap van het vertellen over Jezus’ liefde er zo mooi bij aan sloot.”

De concerten die Joke Buis & band geven in december staan in het teken van al die ingrediënten die deze kerstmuziek speciaal maken: het samen beleven en zingen, genietend van bekende kerstliederen en het zingenderwijs ontdekken van nieuwe. Zoals bij vorige concerten omlijst Joke de liederen met mooie verhalen.

Joke: “We willen deze concerten samen met de mensen beleven. Samen zingen, en ons samen verwonderen over het kerstfeest. We kijken er naar uit!“

‘Kerst bij Joke’ is nu verkrijgbaar via de christelijke boekhandel en diverse online webwinkels.

Kaarten voor de optredens in december zijn te bestellen via www.truetickets.nl/jokebuis.

 

Concertreeks ‘Kerst bij Joke’ – Joke Buis & band

 

1 december 2017, Leeuwarden

2 december 2017, Groningen

7 december 2017, Veenendaal

8 december 2017, Zwolle

9 december 2017, Rotterdam

14 december 2017, Arnemuiden

15 december 2017, Scheveningen

21 december 2017, Gouda

22 december 2017, Ermelo

 

okt 01 2017

Debuutalbum Joy! Singer Songwriter Joyce van Boven

4 november komt het debuutalbum van Singer Songwriter Joyce van Boven uit.
Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Het album krijgt de titel Joy! mee, wat vreugde betekent. De songteksten zijn door Joyce en haar man Elbert geschreven en komen voort uit persoonlijke ervaringen. Joy! bevat 10 nummers. Deze gaan over de mooie en moeilijke momenten van het leven, over gevoelens van blijdschap maar ook van verdriet en onmacht. Ervaringen die iedereen mee maakt in het leven.

Dit alles maakt het tot een puur en oprecht geheel met ruimte voor persoonlijke invulling van de luisteraar. Joyce hoopt dan ook dat deze herkenning vindt in de teksten en er steun uit haalt, maar ook geprikkeld wordt door de thema’s die worden aangehaald.

Centraal in de nummers staat de nabijheid van God door alle omstandigheden heen, en de belofte die Hij geeft van eeuwig leven in Zijn nabijheid.
Het album heeft een heel eigen stijl en gaat van prachtig gevoelige ballads naar eigentijdse up tempo aanbiddingsliederen wat het geheel tot een veelzijdig en gebalanceerd album maakt.

De officiële presentatie van het album in de vorm van een concert is op zaterdag 4 november in de Vredeskerk in Wezep en begint om 19:30.
De toegang is gratis inclusief koffie en cake. U bent van harte welkom.

Joy! is aansluitend aan de presentatie verkrijgbaar bij de verkooptafels in de hal of nu al voor te bestellen via www.joycevanboven.com onder het kopje bestellen waarna u het album na 4 november krijgt toegestuurd. De verzending is gratis binnen Nederland.

sep 15 2017

Amerikaanse aanbiddingsleidster Alisa Turner leidt nieuwe Open Skies Worship avond  

De afgelopen maanden hebben de zogeheten ‘Openskies’ worship avonden in De Basiliek in Veenendaal veel losgemaakt. Aan de hand van met name Nederlandse aanbiddingsleiders verzamelden steeds meer mensen, jong en oud, zich in een intieme setting voor een avond met aanbidding, gebed en een spreker. De eerstvolgende avond op 21 september belooft bijzonder te worden: de Amerikaanse aanbiddingsleidster Alisa Turner is te gast. De toegang is gratis.

De ‘OpenSkies’ worship avonden worden iedere derde donderdag van de maand georganiseerd met één doel: geestelijke muren en kerkmuren weg laten vallen en jong en oud zich omhoog laten richten naar een open hemel. De avonden (die om 20:00 uur starten) worden bewust in een intieme setting gehouden. Geen groots, massaal podium maar een huiselijke sfeer (‘Het Forum’ in De Basiliek in Veenendaal).

Op 21 september 2017 is de Amerikaanse Alisa Turner te gast. Ze wordt begeleid voor een speciaal samengestelde band en de toegang tot de avond is gratis. In veel opzichten is dit een bijzonder bezoek. Het is de eerste keer dat deze artieste, die deze maand ook haar debuutalbum presenteert via Integrity Music, Nederland bezoekt. De avond beleeft zo een wereldwijde primeur van de cd. Daarnaast is Alisa Turner een zangeres van groot formaat. Ze is lid van het collectief All About Worship en haar stijl maakt haar tot een aanbeveling voor liefhebbers van Bethel Music en Jesus Culture. Verschillende video’s op Youtube van Alisa’s muziek blijken nu al viral hits te worden.

Ongetwijfeld het meest bijzondere aan Alisa Turner is haar verhaal. De zangeres worstelt sinds haar jeugd met een ernstige vorm van de ziekte van Lyme, die haar spieren aantastte. Haar eerste stappen als artieste werden ruw verstoord met het onverwachte overlijden van haar vader, die haar steun en toeverlaat was. En kort na haar trouwen verloren Alisa en haar man hun pasgeboren zoontje, die geen overlevingskans bleek te hebben tijdens de late zwangerschap. Voor veel artiesten zou dit reden zijn voor cynische muziek, maar Alisa Turner koos voor het tegendeel: aanbidding van God. “Ik heb altijd geschreven over wat me bezighield, en mijn nieuwe muziek doet me beseffen dat God mij ziet; altijd. Hij is bij mij. En Hij is mijn Hoop.” Het lied dat met deze insteek de meeste aandacht krijgt, is ‘My Prayer For You’, een gevoelige ballad en de eerste single van Alisa’s album.   

De ‘Openskies’ worship avonden zijn bedoeld als inspiratiebron die niet beperkt blijft tot Veenendaal. Naast de vaste lokatie in De Basiliek zal de OpenSkies Worship band ook beschikbaar zijn om op verschillende lokaties in het land OpenSkies avonden te houden.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.events4christ.nl.

 

sep 14 2017

Kampen maakt kennis met Afrikaanse sferen

KAMPEN – Van maandag 4 tot zaterdag 9 september werd er in de Stadsgehoorzaal druk gerepeteerd met Afrikaanse zang en dans. 28 januari wordt namelijk de theatershow Gospel for Everyone, ‘Journey to Africa’ daar opgevoerd. Stichting Gospel for Everyone kreeg hulp van de ervaren regisseur David A. Tobin. In de show zal er plaats zijn voor zowel professionals als semi-professionals.

 
 ‘’Met Gospel for Everyone proberen we iedereen bij elkaar te brengen, ook mensen die niet naar de kerk gaan’’, vertelt Elvis E. (voluit Elvis Ediagbonya). ‘’Het is als het ware een kerk zonder muren, iedereen is hier welkom. Daarom zullen we, naast gospel, ook bekende popliedjes ten gehore brengen. We willen iets uitvoeren waarin we mensen meenemen naar Afrika. De meeste Kampenaren zijn daar niet geweest, daarom laten wij ze Afrika ontdekken met zang, dans en beeld’’, aldus Elvis. Ria van Dijkhorst, van stichting Gospel for Everyone, spreekt over het ‘ontkomen aan een dagelijkse sleur’. ‘’De theatershow wordt een feestelijk gebeuren. Men gaat op die avond vergeten dat men in Kampen woont.’’
Bij de theatershow zullen bekende (pop)liedjes in een nieuw jasje gestoken worden. De bekende regisseur David A. Tobin is daar verantwoordelijk voor. Meerdere bekende producties in binnen- en buitenland heeft hij op zijn naam staan. Vier jaar geleden vestigde hij zich vanuit de Verenigde Staten in het Duitse Hannover, waar hij ook Elvis ontmoette. Sindsdien pakken zij veel producties samen op. Elvis zal de arrangementen gaan maken voor de theatershow. ‘’We zijn aan een nieuw avontuur begonnen. Iedere keer wordt het groter en groter’’, zegt Tobin.
Tobin vertelt over de intensieve werkweek. ‘’Je moet als regisseur een duidelijk plan hebben. Het is belangrijk om zo ver mogelijk te komen met de hoofdzaken. De details volgen later, op het moment dat we het plaatje in kunnen kleuren. We hebben deze week aan de belangrijkste zaken gewerkt met de solistengroep. Aan de ene kant hebben we tijd genoeg, aan de andere kant is er altijd tijdgebrek. Ik ben in ieder geval erg goed ontvangen in Kampen’’, zegt Tobin. 
Elvis geeft aan zich ook thuis te voelen in Kampen. De geboren Nigeriaan, die op zijn 24ste naar Almere kwam om daar zending te bedrijven, heeft zijn sporen verdiend als muziekproducer. Daarnaast is hij muzikaal leider van Big, Black & Beautiful. Noemenswaardig is dat hij onlangs nog samengewerkt heeft met Ruth Jacoot. ‘’Ik ben blij dat ik nu al voor de vierde keer de gelegenheid krijg om hier te komen voor Gospel for Everyone. Wij als christenen moeten geen grens trekken. De liefde van Jezus is voor iedereen. Soms voelt het alsof de kerk de deur afsluit voor de buitenwereld. Maar iedereen mag daar komen’’, aldus Elvis.
Aan de theaterproductie levert ook Kampen een bijdrage. Er zijn namelijk zowel een koor van volwassenen en een kinderkoor samengesteld voor de uitvoering. ‘’Er zijn echter nog een paar plekken in beide koren beschikbaar’’, zegt Van Dijkhorst. ‘’Aanmelden kan via koorgfe@gmail.com. De mensen krijgen dan alle informatie die ze nodig hebben per e-mail.’’ De eerste workshop voor de koren is op 16 september van 10.00 uur tot 14.00 uur in de Stadsgehoorzaal.

sep 09 2017

Reyer presenteert nieuw Nederlandstalig livealbum

Reyer van Drongelen (als artiest kortweg ‘Reyer’) start in september met de voorbereidingen voor zijn nieuwe, Nederlandstalige, live aanbiddingsalbum. Voor het project wordt het publiek op verschillende manieren nauw betrokken. De komende maanden worden de liederen gepresenteerd die tijdens het voorjaar van 2018 live opgenomen worden, om uiteindelijk rond de Pinksterconferentie van Opwekking als live cd uitgegeven te worden.

 

De beslissing om een Nederlandstalig aanbiddingsalbum op te nemen, bleek minder vanzelfsprekend dan voor veel van Reyers collega’s. De Edenaar wordt regelmatig beschreven als een muzikale duizendpoot. Zijn aanbiddingsmuziek is afwisselend Engels- en Nederlandstalig, met het Nederlandse lied ‘Ik Zie Het Kruis’ als één van zijn bekendste songs. Na een periode wikken en wegen weet hij nu zeker dat hij de juiste keus heeft gemaakt voor een Nederlandstalig project. “De afgelopen tijd heb ik echt gemerkt dat er nog steeds een sterk verlangen is naar nieuwe Nederlandse aanbidding, dus ik ben ervan overtuigd dat dit project in een behoefte voorziet.”

 

Op 4 september 2017 ontvouwt Reyer op Groot Nieuws Radio zijn plannen voor het nieuwe album in het programma ‘Backstage’. “Het is mijn verlangen dat deze nieuwe collectie liederen echt tot kracht en toerusting zal zijn voor de kerk in Nederland.” aldus Reyer. “Deze muziek is geschreven vanuit de Bijbelse gedachte hoe wij als kinderen van God kunnen dealen met thema’s als angst, verdriet, twijfel maar juist ook om het houvast dat we in God vinden, te belijden. Veel nummers zijn geboren uit mijn geloofsbeleving van de afgelopen periode, over de omgang met en het vertrouwen op God.”

Het publiek wordt nauw betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe album. Vanaf september gaan iedere maand twee nieuwe liedjes in première via onder andere social media en Groot Nieuws Radio, zodat luisteraars ruim de tijd en gelegenheid krijgen, ze aan te leren voor de live opname in februari. Deze opname zal gratis toegankelijk zijn. Wel dient men te reserveren via www.events4christ.nl.

Het grote publiek leerde Reyer de afgelopen jaren met name kennen als bandlid van de BEAM Worship band en de begeleidingsband van Opwekking. Daarnaast is hij als dj actief en produceert hij regelmatig remixes van bekende aanbiddingsliederen.

 

Meer informatie is te vinden op www.reyer-music.com.

aug 22 2017

Enthousiaste reacties op eerste Openskies Worship Festival

De eerste editie van het Openskies worship festival in Nederland mag een succes heten. Zoveel is wel duidelijk na de reacties van de bezoekers, die van 18 t/m 20 augustus samen kwamen op De Betteld in Zelhem voor een weekend vol aanbidding en geloofsverdieping.

Het ‘Openskies’ worship festival heeft haar wortels in Ierland, maar heeft nu vaste voet aan de grond in ons land gekregen. Met ongeveer 600 bezoekers beschouwt de organisatie de allereerste editie als geslaagd, maar de echte graadmeter van succes bij dit festival was altijd al een geestelijke.

“Er hangt hier een heel ontspannen sfeer. Iedereen is hier één doel; samen God aanbidden” aldus een bezoeker op het festivalterrein op De Betteld. Met een vol programma waarin aanbidding, getuigenis en onderwijs de boventoon voeren, onderscheidde het Openskies Worship Festival zich bij voorbaat al van andere festivals. Het hoofdpodium was het decor voor bijzondere worship sessies waarin nationale en internationale aanbiddingsleiders elkaar afwisselden. Dat het niet om het eigen imago of de eigen muziek ging, was ook duidelijk ook de samenwerking die ontstond tussen aanbiddingsleiders als Chris McClarney, Kristene DiMarco, Nathan Jess, Hunter Thompson, Housefires en United Pursuit. Het was niet ongewoon als de één meedeed bij de ander.

Met een bijpodium kregen niet alleen diverse Nederlandse artiesten ook de kans om hun steentje bij te dragen; de zogeheten ‘soaking sessions’ van het Britse Rivers & Robots rondom het diner bleken bijzonder populair.

Jason Upton leidde op zaterdag op verschillende momenten aanbidding en ging op zondag voor in een avondmaalsdienst, waarin hij ook sprak. Zijn boodschap raakte de kern van Openskies: de harten openen voor een God die Zijn hart altijd al open heeft gehouden voor ons. Het maakte indruk. “Wat een gaaf weekend; heel bijzonder om met elkaar het over Nederland uit te zingen!” klonk het na afloop. Het was een bevestiging voor de organisatie van Openskies, dat mensen uit verschillende culturen eensgezind God wil laten aanbidden om zo een open hemel en open harten te vinden.

Binnenkort zullen de eerste artiesten voor de volgende editie bekend gemaakt worden. Het volgende Openskies Worship Festival zal plaatsvinden van 17 t/m 19 augustus 2018.

Meer informatie en een impressie van het eerste festival zijn te vinden op https://www.facebook.com/openskies.nl.