okt 19 2017

Joyce van Boven vanavond deze week in de uitzending.

4 november komt mijn debuutalbum uit.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Het album krijgt de titel Joy! mee, wat vreugde betekent. De songteksten zijn door mijn man Elbert en mij geschreven en komen voort uit persoonlijke ervaringen. Joy! bevat 10 nummers. Deze gaan over de mooie en moeilijke momenten van het leven, over gevoelens van blijdschap maar ook van verdriet en onmacht. Ervaringen die iedereen mee maakt in het leven.

Dit alles maakt het tot een puur en oprecht geheel met ruimte voor persoonlijke invulling van de luisteraar.  Ik hoop dan ook dat u herkenning vindt in de teksten en er steun uit haalt, maar ook geprikkeld wordt door de thema’s die worden aangehaald.

Centraal in de nummers staat de nabijheid van God door alle omstandigheden heen, en de belofte die Hij geeft van eeuwig leven in Zijn nabijheid.
Het album heeft een heel eigen stijl en gaat van prachtig gevoelige ballads naar eigentijdse up tempo aanbiddingsliederen wat het geheel tot een veelzijdig en gebalanceerd album maakt.

De officiële presentatie van het album in de vorm van een concert is op zaterdag 4 november in de Vredeskerk in Wezep  en begint om 19:30.
De toegang is gratis inclusief koffie en cake. U bent van harte welkom.

Joy! is aansluitend aan de presentatie verkrijgbaar bij de verkooptafels in de hal of hier al voor te bestellen waarna u het album na 4 november kosteloos krijgt toegestuurd.

Luister mee op

Donderdagavond van 21:00-23:00 bij Lokale omroep Elburg.
Links bovenin kun je luisteren.

Zondagmorgen van 11:00-13:00 bij A28FM.
klik hier om live te luisteren.

Zondagavond van 17:00-19:00 bij RTV IJsselmond.
klik hier om live te luisteren.

Zondagavond van 20:00-22:00 bij Radio 794.
klik hier om live te luisteren.

okt 13 2017

Nieuw onderzoek signaleert trends muziekgebruik binnen Rooms-Katholieke Kerk

Een nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van CCLI (Christian Copyright Licensing International) heeft een aantal trends rondom muziekgebruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk in kaart gebracht. De onderzoeksresultaten werden op 6 oktober jl. gepresenteerd in Amersfoort.

 

Tijdens een bijeenkomst in Amersfoort is het rapport ‘Trends Liederengebruik Binnen De Katholieke Kerk’ gepresenteerd aan CCLI Nederland, de opdrachtgever voor het onderzoek naar deze trends. Onderzoeker Pieter de Wit overhandigde het eerste exemplaar aan Marcel Broekman van CCLI nadat een samenvatting van de bevindingen gegeven was. Het geheel werd omlijst met muzikale bijdragen van het Gregoriaans Koor Utrecht en singer-songwriter Lars Gerven. De algehele presentatie was in handen van cultuurtheoloog Frank Bosman, verbonden aan de Universiteit van Tilburg en vast commentator op NPO Radio 2 (‘De Tafel van Tijs’). Hij gaf ook een uiteenzetting over de staat van muziek binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

CCLI (Christian Copyright Licensing International) draagt als organisatie zorg voor de licensering van muziekteksten; met name binnen kerken. Met het onderzoek wilde CCLI inzicht krijgen in de huidige staat en toekomst van zowel traditionele als moderne kerkmuziek. “Er is nog veel onontgonnen terrein als het om muziekgebruik binnen kerken gaat” aldus Marcel Broekman van CCLI. “De uitkomsten stemmen ons hoopvol; ze laten onder andere zien hoe nieuwe generaties muziek een plek geven binnen de kerk. We hopen dat dit onderzoek bij mag dragen aan een beter begrip van de plek van muziek binnen de Rooms-Katholieke Kerk, maar ook aan een bevordering ervan.”

Geïnteresseerde organisaties kunnen een exemplaar van het rapport opvragen bij CCLI Nederland (nl.ccli.com).

okt 13 2017

Interkerkelijke Lofprijzingsavond biedt elk wat wils

Foto: Jorn van den Bos

KAMPEN – Enerzijds was het een hartsverlangen van de stuurgroep, anderzijds werd de behoefte aan een interkerkelijke Lofprijzingsavond in de gemeente Kampen gesignaleerd. Het resultaat is dat iedereen op zaterdag 11 november van harte welkom is in het schoolgebouw van Ichthus College VIA om daar te luisteren, te zingen en te overdenken.

Medewerking zal worden verleend door Gospelkoor Higher Level, dat onder leiding staat van Ria van Dijkhorst, en Julian Goedhart en zijn band.

De Lofprijzingsavond moet voor elk wat wils bieden. Daarom heeft de stuurgroep ervoor gekozen om de avond in te delen in blokken van een kwartier. Higher Level en Julian Goedhart zullen allebei twee blokken verzorgen. Evangelist Kees Goedhart zal spreken over het thema ‘Van wie ben jij een slaaf?’. “We zijn blij dat al deze partijen hun steentje bij willen dragen”, zegt lid van de stuurgroep Gerrit Kragt. “Het zijn partijen die goed passen bij de inwoners van de gemeente Kampen.”

Ard Wolfsen benadrukt dat het een evenement is dat grenzen van kerken overschrijdt. “Desalniettemin hopen we een avond te organiseren waarin onze Schepper centraal staat. Hopelijk worden de mensen enthousiast gemaakt door de zang of de woorden van Kees Goedhart. De mogelijkheid zal er zijn om mee te zingen. Het zal een avond zijn met een prominente plaats voor opwekking, maar we willen mensen ook prikkelen met een uitdagend thema.”

Op zaterdag 11 november ben je om 19.30 uur van harte welkom in het schoolgebouw van Ichthus College VIA, aan Flevoweg 68 te Kampen. De toegang is gratis, wel zal er gecollecteerd worden. Na de tijd is er gelegenheid voor samenzijn.

okt 13 2017

Reni & Elisa Krijgsman: Kersttour ‘Immanuel’

Reni & Elisa Krijgsman touren in december langs drie kleine dorpskerken tijdens hun Immanuel-tour. Reni en Elisa nemen je mee in een intieme sfeer van luisteren naar prachtige nieuwe liederen, die speciaal geschreven zijn voor deze tour, en het samen zingen van bekende kerstliederen. Bekijk de video-uitnodiging:

 YouTube voorvertoningsafbeelding

Kerst: warmte, licht, intimiteit, gezelligheid, samen zingen….. Allemaal ingrediënten die herkenbaar zullen zijn tijdens de aankomende kersttour. Het beloven mooie, hartverwarmende avonden te worden, waaraan de ambiance van de mooiste kerkjes van Nederland geweldig zullen bijdragen. De avond zal in kerstsfeer worden afgesloten door, onder het genot van koffie of warme chocolademelk met heerlijke kerstlekkernijen, samen met Reni en Elisa na te genieten.

Data en locaties:
15 december, Emmauskerk in Rutten (Noordoostpolder)
17 december, Johannes de Doper kerk in Vorchten (bij Heerde)
22 december, Trinitatiskapel in Dordrecht

www.truetickets.nl/reni-en-elisa

okt 12 2017

CHRISTELIJK PODIUM DAG 20 OKTOBER 2017

Hoi,

heb je het al gehoord?

Er is binnenkort een netwerk event, wat je niet mag missen!!

Dit event is speciaal georganiseerd voor christelijke artiesten, sprekers, technici en organisatoren, die een passie en verlangen hebben om full-time met hun God gegeven talenten bezig te kunnen zijn. Bovendien is het een unieke gelegenheid om jezelf onder de aandacht te brengen en mensen te ontmoeten, waarmee je samenwerkingen kunt aangaan of zelfs nieuw aanvragen en opdrachten door kunt krijgen.

Meer informatie over dit event vindt je op http://christelijkpodiumdag.nl

Het zal een avondvullend programma worden met een zeer amuserend en inspirerend optreden van cabaretier en artiest Rob Favier, een training How To Build Your Brand door Mara Michels. Vervolgens zal er ruimte zijn om vragen te stellen aan Rob en Mara, maar kun je ook terecht bij Jochebed Neuteboom voor vragen rondom artiesten en event management. Bert Duizer, die jarenlang als DJ heeft gewerkt, zal je kunnen helpen met jouw administratie, kan het leuker en makkelijker? En Paul Beemsterboer, die 3 jaar lang met zijn evenementen bureau tot de top 3 van Nederland behoorde, zal als jurist allerlei juridische vraagstukken voor je kunnen beantwoorden.

En dan sluiten we de avond af met een loting en een borrel! Het wordt echt een feest!

Je kunt namelijk een kortingsvoucher winnen van € 1000,-, van € 750,- of van € 500,- voor een studio opname van een CD of EP bij TCC Studio. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om cadeau te geven!
Dus ga naar http://christelijkpodiumdag.nl en koop snel een ticket, want iedereen, die een ticket heeft gekocht doet mee met deze loting.

Er zijn 2 soorten tickets:

–       Een normale entree ticket

Hiermee krijg je toegang tot de ChristelijkPodium Dag op vrijdag 20 oktober

–       Een promotie stand ticket

Hiermee krijg je niet alleen toegang tot de ChristelijkPodium Dag, maar krijg je ook

een (grote of kleine) stand, waarmee je jezelf extra onder de aandacht kunt brengen

en kunt laten zien wie je bent en wat je doet. Dit zou zomaar tot hele leuke

samenwerkingen en/of nieuwe aanvragen en opdrachten kunnen leiden.

En als je nu een ticket koopt krijg je de volgende 2 cadeau’s van ons:

  1. Ons 4-delige videotraining genaamd het W.A.V.E Model, waarin we je leren hoe je een stabiele en constante golf van aanvragen, boekingen en opdrachten kunt creëren.
  2. 14 dagen GRATIS toegang tot een Premium Profiel op de nieuwe versie van christelijkpodium.nl. Op deze manier kun je nog even rustig rondkijken op de website, voordat je besluit een Premium Profiel af te nemen.

Dus ga naar http://christelijkpodium.nl en koop een ticket, nu er nog plek is, want voordat je het weet, is het 20 oktober!

Met vriendelijke groet,

Samuel Dijkstra

okt 03 2017

‘Kerst bij Joke’ viert oude liedtradities met toegankelijke muziek

Iedereen heeft zo zijn eigen associaties met het vieren van kerst. Voor Joke Buis is dat de gezelligheid en geborgenheid van het samenzijn en het samen zingen voor God. Na het succes van haar ‘Johannes de Heer Sessies’ presenteert ze nu haar nieuwe album ‘Kerst bij Joke’ met twaalf sfeervolle, bekende en minder bekende kerstliederen. In december volgt een reeks concerten waarvoor de kaartverkoop inmiddels gestart is. 

 

Met ‘Kerst bij Joke’ doet de zangeres wat ze voor veel Johannes de Heer liederen deed; oude liederen smaakvol en aantrekkelijk bewerken tot nieuwe, Nederlandstalige muziek.

Joke luistert en zingt zelf al jaren lang oude, engelse kerstliedjes: “Ik dacht: ‘dit zijn prachtige melodieën. Wat jammer dat de tekst niet in onze moedertaal is. Er zou dan zoveel meer mee kunnen gebeuren.”

Samen met Matthijn Buwalda en Harold ten Cate werden liederen als ‘In the bleak midwinter’ en ‘O Little Town of Bethlehem’ voorzien van een Nederlandse vertaling en met de band kreeg de muziek een nieuwe frisse uitvoering: laagdrempelig en sympathiek met respect voor het oude en gevoel voor sfeer. Ook liederen die we al in het Nederlands kennen, zoals ‘Nu zijt wellekome’ en ‘Op U mijn Heiland blijf ik hopen’ zijn door Joke en haar team bewerkt.

De eerste single van ‘Kerst bij Joke’ is ‘Bethlehem’ (de bewerking van ‘O Little Town Of Bethlehem’), vertaald door Harold ten Cate. De video bij het lied is hier te bekijken:

YouTube voorvertoningsafbeelding

‘Kerst bij Joke’ heeft meer gemeen met de ‘Johannes de Heer’ projecten dan alleen de muziek, die met hetzelfde gevoel voor verbinding en samenzang is gemaakt. “Johannes de Heer hoorde in zijn tijd mooie engelse liederen die hij in zijn moedertaal wilde verspreiden. Wat dat betreft volg ik in zijn voetsporen” aldus Joke. “Bovendien hebben we ‘Zorg toch dat ieder het weet’ uit de Johannes de Heer bundel vervlochten met een nieuwe vertaling van ‘Go tell it on the mountain’, omdat de boodschap van het vertellen over Jezus’ liefde er zo mooi bij aan sloot.”

De concerten die Joke Buis & band geven in december staan in het teken van al die ingrediënten die deze kerstmuziek speciaal maken: het samen beleven en zingen, genietend van bekende kerstliederen en het zingenderwijs ontdekken van nieuwe. Zoals bij vorige concerten omlijst Joke de liederen met mooie verhalen.

Joke: “We willen deze concerten samen met de mensen beleven. Samen zingen, en ons samen verwonderen over het kerstfeest. We kijken er naar uit!“

‘Kerst bij Joke’ is nu verkrijgbaar via de christelijke boekhandel en diverse online webwinkels.

Kaarten voor de optredens in december zijn te bestellen via www.truetickets.nl/jokebuis.

 

Concertreeks ‘Kerst bij Joke’ – Joke Buis & band

 

1 december 2017, Leeuwarden

2 december 2017, Groningen

7 december 2017, Veenendaal

8 december 2017, Zwolle

9 december 2017, Rotterdam

14 december 2017, Arnemuiden

15 december 2017, Scheveningen

21 december 2017, Gouda

22 december 2017, Ermelo

 

okt 01 2017

Debuutalbum Joy! Singer Songwriter Joyce van Boven

4 november komt het debuutalbum van Singer Songwriter Joyce van Boven uit.
Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Het album krijgt de titel Joy! mee, wat vreugde betekent. De songteksten zijn door Joyce en haar man Elbert geschreven en komen voort uit persoonlijke ervaringen. Joy! bevat 10 nummers. Deze gaan over de mooie en moeilijke momenten van het leven, over gevoelens van blijdschap maar ook van verdriet en onmacht. Ervaringen die iedereen mee maakt in het leven.

Dit alles maakt het tot een puur en oprecht geheel met ruimte voor persoonlijke invulling van de luisteraar. Joyce hoopt dan ook dat deze herkenning vindt in de teksten en er steun uit haalt, maar ook geprikkeld wordt door de thema’s die worden aangehaald.

Centraal in de nummers staat de nabijheid van God door alle omstandigheden heen, en de belofte die Hij geeft van eeuwig leven in Zijn nabijheid.
Het album heeft een heel eigen stijl en gaat van prachtig gevoelige ballads naar eigentijdse up tempo aanbiddingsliederen wat het geheel tot een veelzijdig en gebalanceerd album maakt.

De officiële presentatie van het album in de vorm van een concert is op zaterdag 4 november in de Vredeskerk in Wezep en begint om 19:30.
De toegang is gratis inclusief koffie en cake. U bent van harte welkom.

Joy! is aansluitend aan de presentatie verkrijgbaar bij de verkooptafels in de hal of nu al voor te bestellen via www.joycevanboven.com onder het kopje bestellen waarna u het album na 4 november krijgt toegestuurd. De verzending is gratis binnen Nederland.

sep 15 2017

Amerikaanse aanbiddingsleidster Alisa Turner leidt nieuwe Open Skies Worship avond  

De afgelopen maanden hebben de zogeheten ‘Openskies’ worship avonden in De Basiliek in Veenendaal veel losgemaakt. Aan de hand van met name Nederlandse aanbiddingsleiders verzamelden steeds meer mensen, jong en oud, zich in een intieme setting voor een avond met aanbidding, gebed en een spreker. De eerstvolgende avond op 21 september belooft bijzonder te worden: de Amerikaanse aanbiddingsleidster Alisa Turner is te gast. De toegang is gratis.

De ‘OpenSkies’ worship avonden worden iedere derde donderdag van de maand georganiseerd met één doel: geestelijke muren en kerkmuren weg laten vallen en jong en oud zich omhoog laten richten naar een open hemel. De avonden (die om 20:00 uur starten) worden bewust in een intieme setting gehouden. Geen groots, massaal podium maar een huiselijke sfeer (‘Het Forum’ in De Basiliek in Veenendaal).

Op 21 september 2017 is de Amerikaanse Alisa Turner te gast. Ze wordt begeleid voor een speciaal samengestelde band en de toegang tot de avond is gratis. In veel opzichten is dit een bijzonder bezoek. Het is de eerste keer dat deze artieste, die deze maand ook haar debuutalbum presenteert via Integrity Music, Nederland bezoekt. De avond beleeft zo een wereldwijde primeur van de cd. Daarnaast is Alisa Turner een zangeres van groot formaat. Ze is lid van het collectief All About Worship en haar stijl maakt haar tot een aanbeveling voor liefhebbers van Bethel Music en Jesus Culture. Verschillende video’s op Youtube van Alisa’s muziek blijken nu al viral hits te worden.

Ongetwijfeld het meest bijzondere aan Alisa Turner is haar verhaal. De zangeres worstelt sinds haar jeugd met een ernstige vorm van de ziekte van Lyme, die haar spieren aantastte. Haar eerste stappen als artieste werden ruw verstoord met het onverwachte overlijden van haar vader, die haar steun en toeverlaat was. En kort na haar trouwen verloren Alisa en haar man hun pasgeboren zoontje, die geen overlevingskans bleek te hebben tijdens de late zwangerschap. Voor veel artiesten zou dit reden zijn voor cynische muziek, maar Alisa Turner koos voor het tegendeel: aanbidding van God. “Ik heb altijd geschreven over wat me bezighield, en mijn nieuwe muziek doet me beseffen dat God mij ziet; altijd. Hij is bij mij. En Hij is mijn Hoop.” Het lied dat met deze insteek de meeste aandacht krijgt, is ‘My Prayer For You’, een gevoelige ballad en de eerste single van Alisa’s album.   

De ‘Openskies’ worship avonden zijn bedoeld als inspiratiebron die niet beperkt blijft tot Veenendaal. Naast de vaste lokatie in De Basiliek zal de OpenSkies Worship band ook beschikbaar zijn om op verschillende lokaties in het land OpenSkies avonden te houden.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.events4christ.nl.

 

sep 14 2017

Kampen maakt kennis met Afrikaanse sferen

KAMPEN – Van maandag 4 tot zaterdag 9 september werd er in de Stadsgehoorzaal druk gerepeteerd met Afrikaanse zang en dans. 28 januari wordt namelijk de theatershow Gospel for Everyone, ‘Journey to Africa’ daar opgevoerd. Stichting Gospel for Everyone kreeg hulp van de ervaren regisseur David A. Tobin. In de show zal er plaats zijn voor zowel professionals als semi-professionals.

 
 ‘’Met Gospel for Everyone proberen we iedereen bij elkaar te brengen, ook mensen die niet naar de kerk gaan’’, vertelt Elvis E. (voluit Elvis Ediagbonya). ‘’Het is als het ware een kerk zonder muren, iedereen is hier welkom. Daarom zullen we, naast gospel, ook bekende popliedjes ten gehore brengen. We willen iets uitvoeren waarin we mensen meenemen naar Afrika. De meeste Kampenaren zijn daar niet geweest, daarom laten wij ze Afrika ontdekken met zang, dans en beeld’’, aldus Elvis. Ria van Dijkhorst, van stichting Gospel for Everyone, spreekt over het ‘ontkomen aan een dagelijkse sleur’. ‘’De theatershow wordt een feestelijk gebeuren. Men gaat op die avond vergeten dat men in Kampen woont.’’
Bij de theatershow zullen bekende (pop)liedjes in een nieuw jasje gestoken worden. De bekende regisseur David A. Tobin is daar verantwoordelijk voor. Meerdere bekende producties in binnen- en buitenland heeft hij op zijn naam staan. Vier jaar geleden vestigde hij zich vanuit de Verenigde Staten in het Duitse Hannover, waar hij ook Elvis ontmoette. Sindsdien pakken zij veel producties samen op. Elvis zal de arrangementen gaan maken voor de theatershow. ‘’We zijn aan een nieuw avontuur begonnen. Iedere keer wordt het groter en groter’’, zegt Tobin.
Tobin vertelt over de intensieve werkweek. ‘’Je moet als regisseur een duidelijk plan hebben. Het is belangrijk om zo ver mogelijk te komen met de hoofdzaken. De details volgen later, op het moment dat we het plaatje in kunnen kleuren. We hebben deze week aan de belangrijkste zaken gewerkt met de solistengroep. Aan de ene kant hebben we tijd genoeg, aan de andere kant is er altijd tijdgebrek. Ik ben in ieder geval erg goed ontvangen in Kampen’’, zegt Tobin. 
Elvis geeft aan zich ook thuis te voelen in Kampen. De geboren Nigeriaan, die op zijn 24ste naar Almere kwam om daar zending te bedrijven, heeft zijn sporen verdiend als muziekproducer. Daarnaast is hij muzikaal leider van Big, Black & Beautiful. Noemenswaardig is dat hij onlangs nog samengewerkt heeft met Ruth Jacoot. ‘’Ik ben blij dat ik nu al voor de vierde keer de gelegenheid krijg om hier te komen voor Gospel for Everyone. Wij als christenen moeten geen grens trekken. De liefde van Jezus is voor iedereen. Soms voelt het alsof de kerk de deur afsluit voor de buitenwereld. Maar iedereen mag daar komen’’, aldus Elvis.
Aan de theaterproductie levert ook Kampen een bijdrage. Er zijn namelijk zowel een koor van volwassenen en een kinderkoor samengesteld voor de uitvoering. ‘’Er zijn echter nog een paar plekken in beide koren beschikbaar’’, zegt Van Dijkhorst. ‘’Aanmelden kan via koorgfe@gmail.com. De mensen krijgen dan alle informatie die ze nodig hebben per e-mail.’’ De eerste workshop voor de koren is op 16 september van 10.00 uur tot 14.00 uur in de Stadsgehoorzaal.

sep 09 2017

Reyer presenteert nieuw Nederlandstalig livealbum

Reyer van Drongelen (als artiest kortweg ‘Reyer’) start in september met de voorbereidingen voor zijn nieuwe, Nederlandstalige, live aanbiddingsalbum. Voor het project wordt het publiek op verschillende manieren nauw betrokken. De komende maanden worden de liederen gepresenteerd die tijdens het voorjaar van 2018 live opgenomen worden, om uiteindelijk rond de Pinksterconferentie van Opwekking als live cd uitgegeven te worden.

 

De beslissing om een Nederlandstalig aanbiddingsalbum op te nemen, bleek minder vanzelfsprekend dan voor veel van Reyers collega’s. De Edenaar wordt regelmatig beschreven als een muzikale duizendpoot. Zijn aanbiddingsmuziek is afwisselend Engels- en Nederlandstalig, met het Nederlandse lied ‘Ik Zie Het Kruis’ als één van zijn bekendste songs. Na een periode wikken en wegen weet hij nu zeker dat hij de juiste keus heeft gemaakt voor een Nederlandstalig project. “De afgelopen tijd heb ik echt gemerkt dat er nog steeds een sterk verlangen is naar nieuwe Nederlandse aanbidding, dus ik ben ervan overtuigd dat dit project in een behoefte voorziet.”

 

Op 4 september 2017 ontvouwt Reyer op Groot Nieuws Radio zijn plannen voor het nieuwe album in het programma ‘Backstage’. “Het is mijn verlangen dat deze nieuwe collectie liederen echt tot kracht en toerusting zal zijn voor de kerk in Nederland.” aldus Reyer. “Deze muziek is geschreven vanuit de Bijbelse gedachte hoe wij als kinderen van God kunnen dealen met thema’s als angst, verdriet, twijfel maar juist ook om het houvast dat we in God vinden, te belijden. Veel nummers zijn geboren uit mijn geloofsbeleving van de afgelopen periode, over de omgang met en het vertrouwen op God.”

Het publiek wordt nauw betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe album. Vanaf september gaan iedere maand twee nieuwe liedjes in première via onder andere social media en Groot Nieuws Radio, zodat luisteraars ruim de tijd en gelegenheid krijgen, ze aan te leren voor de live opname in februari. Deze opname zal gratis toegankelijk zijn. Wel dient men te reserveren via www.events4christ.nl.

Het grote publiek leerde Reyer de afgelopen jaren met name kennen als bandlid van de BEAM Worship band en de begeleidingsband van Opwekking. Daarnaast is hij als dj actief en produceert hij regelmatig remixes van bekende aanbiddingsliederen.

 

Meer informatie is te vinden op www.reyer-music.com.

aug 22 2017

Enthousiaste reacties op eerste Openskies Worship Festival

De eerste editie van het Openskies worship festival in Nederland mag een succes heten. Zoveel is wel duidelijk na de reacties van de bezoekers, die van 18 t/m 20 augustus samen kwamen op De Betteld in Zelhem voor een weekend vol aanbidding en geloofsverdieping.

Het ‘Openskies’ worship festival heeft haar wortels in Ierland, maar heeft nu vaste voet aan de grond in ons land gekregen. Met ongeveer 600 bezoekers beschouwt de organisatie de allereerste editie als geslaagd, maar de echte graadmeter van succes bij dit festival was altijd al een geestelijke.

“Er hangt hier een heel ontspannen sfeer. Iedereen is hier één doel; samen God aanbidden” aldus een bezoeker op het festivalterrein op De Betteld. Met een vol programma waarin aanbidding, getuigenis en onderwijs de boventoon voeren, onderscheidde het Openskies Worship Festival zich bij voorbaat al van andere festivals. Het hoofdpodium was het decor voor bijzondere worship sessies waarin nationale en internationale aanbiddingsleiders elkaar afwisselden. Dat het niet om het eigen imago of de eigen muziek ging, was ook duidelijk ook de samenwerking die ontstond tussen aanbiddingsleiders als Chris McClarney, Kristene DiMarco, Nathan Jess, Hunter Thompson, Housefires en United Pursuit. Het was niet ongewoon als de één meedeed bij de ander.

Met een bijpodium kregen niet alleen diverse Nederlandse artiesten ook de kans om hun steentje bij te dragen; de zogeheten ‘soaking sessions’ van het Britse Rivers & Robots rondom het diner bleken bijzonder populair.

Jason Upton leidde op zaterdag op verschillende momenten aanbidding en ging op zondag voor in een avondmaalsdienst, waarin hij ook sprak. Zijn boodschap raakte de kern van Openskies: de harten openen voor een God die Zijn hart altijd al open heeft gehouden voor ons. Het maakte indruk. “Wat een gaaf weekend; heel bijzonder om met elkaar het over Nederland uit te zingen!” klonk het na afloop. Het was een bevestiging voor de organisatie van Openskies, dat mensen uit verschillende culturen eensgezind God wil laten aanbidden om zo een open hemel en open harten te vinden.

Binnenkort zullen de eerste artiesten voor de volgende editie bekend gemaakt worden. Het volgende Openskies Worship Festival zal plaatsvinden van 17 t/m 19 augustus 2018.

Meer informatie en een impressie van het eerste festival zijn te vinden op https://www.facebook.com/openskies.nl.

aug 16 2017

Nederlandse aanbiddingsleiders toegevoegd aan line-up Openskies Worship Festival

Komende vrijdag gaat het ‘Openskies’ worship festival van start. Van 18 t/m 20 augustus 2017 is de Betteld in Zelhem de plek waar aanbiddingsleiders uit binnen- en buitenland samen komen. De definitieve line-up, inclusief een reeks Nederlandse artiesten, is nu bekend gemaakt.

Lees verder »

jul 21 2017

Openskies Worship Festival breidt line-up uit

Het ‘Openskies’ worship festival, dat van 18 t/m 20 augustus 2017 voor het eerst plaats zal vinden op de Betteld in Zelhem, heeft een grote uitbreiding van haar line-up bekend gemaakt.  Kristene DiMarco en Hunter Thompson (bekend van Bethel Music), Nathan Jess, United Pursuit en Andrew Ehrenzeller (Jesus Culture) zullen aanwezig zijn op het festival, dat aanbiddingsleiders uit binnen- en buitenland samenbrengt. Nederlandse artiesten worden de komende week bekend gemaakt.

Met het ‘Openskies’ worship festival hopen de organisatoren Gods goedheid zichtbaarder te maken in Nederland door aanbidding. Daar waar mensen uit verschillende culturen en landen eensgezind God aanbidden, vinden zij een open hemel en open harten.

Events4Christ startte de Nederlandse tak van ‘Openskies’ met maandelijkse aanbiddingsavonden in het land (geschikt voor kerken), de zogenaamde ‘Openskies Worship Nights’. De allereerste editie van het ‘Openskies Worship Festival (18 t/m 20 augustus 2017) belooft een jaarlijks hoogtepunt te worden. De line-up is er in ieder geval naar! Naast de al eerder gepresenteerde artiesten (Rivers & Robots, Jason Upton, Chris McClarney en Housefires zijn nu de volgende namen toegevoegd:

United Pursuit is een aanbiddingscollectief uit Knoxville, Tennessee. De groep verrast in Amerika door aanbiddingsmuziek die open en eerlijk is en schijnbaar vanuit het niets in hitlijsten terecht komt. Het geheim van het succes ligt voor een belangrijk deel in de gedeelde visie van de leden: eerlijk zijn over het leven terwijl we God willen dienen in muziek en relaties. Eén van de ‘best kept secrets’ uit de moderne aanbiddingsmuziek komt nu naar Nederland!

Kristene DiMarco is geen onbekende voor liefhebbers van Jesus Culture en Bethel Music. Voor beide teams levert ze al een paar jaar onvergetelijke bijdragen aan hun aanbiddingsalbums, zoals ‘Mighty’ en ‘You Make Me Brave’. Passie en overtuiging zijn sleutelwoorden voor wie haar muziek wil omschrijven.

Hunter Thompson is één van de krachten achter het Bethel Music collectief. Hij werkte mee aan de albums ‘The Loft Sessions’ en ‘Tides’, twee publieksfavorieten uit de albumlijst van Bethel. Zijn bekendste Bethel Music lied, ‘My Dear’, laat zijn handelsmerk horen: aanbiddingsmuziek met gevoel voor de spontaniteit van folkmuziek en andere stijlen. 

Nathan Jess heeft de afgelopen jaren regelmatig de reis naar Nederland gemaakt en vooral zijn voorprogramma bij het concert van Casting Crowns in Rotterdam maakte hem bekend bij een groot publiek. De sympathieke Ier doet de muzikale grens tussen aanbidding en het singer-songwriter genre vervagen en brengt zo verfrissende muziek zoals te horen op zijn nieuwe album ‘Phoenix’.

Andrew Ehrenzeller’s muziek wordt omschreven als veelzijdig maar niet ingewikkeld; een nieuw geluid maar een onveranderde roep tot God. Het lid van het Jesus Culture team verwerkt elementen in zijn muziek, die verwondering opwekt en een profetische kant heeft.

Meer informatie over zowel het festival als de Worship Nights is te vinden op www.open-skies.nl.

jun 22 2017

Martin Brand komt met eerste cabaretprogramma.

In zijn eerste cabaretprogramma ‘Hollandsche Nieuwe’ laat zanger/theatermaker Martin Brand zich van een ‘nieuwe’ kant zijn. En dat hebben we geweten, het publiek was na de try outs zeer enthousiast. Hollandsche Nieuwe is een speelse voorstelling over bestaansrecht vol nieuwe luisterliedjes, hilarische sketches, spontane interactie en verhalen die af en toe ineens de diepte ingaan.

Na enkele hartstilstanden is Martin de oude niet meer geworden. Maar de nieuwe durft hij eindelijk te zijn! Zijn muzikale linker- en rechterhand Henk Doest en Jaap Kramer spelen op verschillende instrumenten de sterren van de hemel en samen laten deze mannen je genieten van een (h)eerlijk avondje muziektheater

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Tickets en data: www.truetickets.nl/martin-brand

jun 21 2017

Matthijn Buwalda komt met nieuw theater programma

In zijn nieuwe voorstelling ‘Hotel De Hoop’ neemt Matthijn Buwalda je opnieuw mee langs liedjes en verhalen. Het is een zoektocht naar schoonheid, naar de kracht van verbeelding en naar een kinderlijk geloof in dat het goed komt. Een zoektocht, want steeds vaker heeft Matthijn het gevoel dat hij deze dingen kwijt raakt. Juist nu hij ze harder nodig heeft dan ooit.

Lees verder »

jun 21 2017

Irma Dee brengt nieuwe single ‘Million Miles Away’ van haar album Prodigal Daughter uit.

Vlak voor de zomer is de nieuwe single ‘Million Miles Away’ van het nieuwe album ‘Prodigal Daughter’ van Irma Dee uitgekomen. Het nummer zelf lijkt door z’n lichte en aansprekende arrangement dan ook bijna voor de zomer geschreven.

 

Er wordt in de zomerperiode natuurlijk veel gereisd, en dat is exact het thema van het nummer. In de lijn van het album en in het grotere verhaal van de Verloren Zoon, komt dit nummer op het moment dat het (ouderlijk) huis wordt verlaten en de wijde wereld als het ware voor je ligt. De reis begint hier dus eigenlijk.

Het thema en ontstaan van het nummer beschrijft Irma als volgt: “Maar er zijn heel wat stemmen, luide stemmen, stemmen vol beloften, verleidelijke stemmen. Die stemmen zeggen: verlaat je huis en laat zien wat je waard bent. Dit is een quote uit het boek Eindelijk Thuis van Henri Nouwen.

Deze specifieke tekst uit het boek, was een stuk van de inspiratie om dit nummer te schrijven. Toen mijn reis begon, weg van huis, dacht ik dat ik het allemaal wel alleen kon. Ik luisterde voornamelijk naar alle stemmen om mij heen en haalde daar mijn eigenwaarde uit. Ik wilde mijn dromen achterna. De wereld was als een paradijs voor mij waar al mijn dromen uit zouden komen. En daar ging ik, als het ware de auto startend, zonnebril op, de muziek keihard aan, met de zon op mijn gezicht. Vandaar het vrolijke zomerse arrangement en haast het gevoel alsof je op vakantie gaat. In het refrein klinken de zachte en liefdevolle woorden van de Vader die samengevat zeggen: Als je wilt gaan, ga maar, als je wilt blijven, blijf bij Mij. Maar wat je ook kiest, Ik zal op je wachten ook al ben je heel ver weg van Mij. Daaruit blijkt een onvoorwaardelijke liefde.”

De tekst voor dit nummer schreef Irma samen met Phil Thomson, de muziek met Wim Rebergen. Reyer deed samen met Irma de productie en ook de backingvocals. Elektrische gitaren op dit nummer zijn van Daniël Tanate, en de akoestische ingespeeld door Wim Rebergen. Wilkin de Vlieger heeft het nummer gemixt en Sander van der Heide tekende voor de mastering.

Het album ‘Prodigal Daughter’ waar deze single op staat is ook uitgebracht in een heruitgave van de bestseller ‘Eindelijk Thuis’, dat een belangrijke inspiratiebron vormde voor het album. Rondom het thema Prodigal Daughter is naast het album onder de noemer “een verhaal over THUISkomen” een programma gemaakt waarbij de bezoeker meegenomen wordt op een reis door zijn/haar leven. Op deze avonden wordt met zang/dans/theater en vertellers een aansprekend verhaal gebracht. De aftrap daarvan is geweest in Ede, daarnaast werd o.a. in de Stadskerk VBG in Groningen dit hele programma al uitgevoerd voor een goedgevulde zaal. Na de zomer zal er een vervolg komen op deze eerste concerten. Meer informatie daarover is binnenkort te vinden op de website: www.irmadee.com.

 

jun 16 2017

Geen uitreiking Zilveren Duif Awards in 2017

Dit jaar gebruikt voor bestuurlijke vernieuwing en consultatie

 

Dit jaar vindt er geen uitreiking van de Zilveren Duif Awards plaats. Dat heeft het bestuur van Stichting Zilveren Duif besloten na overleg met betrokken partijen en consultaties.

 

De afgelopen vijf jaar is gestaag gebouwd aan de wederom geïntroduceerde Zilveren Duif Awards; de vakprijs die de diversiteit en kwaliteit van christelijke muziek belicht. Het afgelopen jaar was het gala waarop de prijzen uitgereikt worden, onderdeel van de Maand van de Christelijke Muziek: een maand waarin media, retail en overige belanghebbende organisaties op diverse manieren christelijke muziek in de schijnwerpers zetten.

 

Het bestuur van Stichting Zilveren Duif nam het besluit om dit jaar te laten passeren zonder gala en uitreiking om de periode te besteden aan bestuurlijke vernieuwing. In de vijf jaar dat de Zilveren Duif weer uitgereikt werd, heeft het haar nut als muziekplatform zeker bewezen, zo bleek ook na consultatie van betrokkenen eerder dit jaar. Uit dat overleg kwam een duidelijk voornemen om niet alleen het bestuur na vijf jaar te vernieuwen, maar ook een verdere bezinning te hebben op de toekomstige invulling van de Zilveren Duif. Hierbij wordt nagedacht over zaken als participanten, de vorm van de uitreiking en invulling van de verschillende categorieën. Dit alles gebeurt met de intentie om in 2018 weer een gala en awards uitreiking plaats te laten vinden.

 

 

Over de Zilveren Duif

De Zilveren Duif Awards zijn een begrip geworden en laten elk jaar weer de kwaliteit, diversiteit en authenticiteit van christelijke muziek zien. De Zilveren Duif is in de afgelopen jaren een samenwerkingsverband geweest van (grotendeels christelijke) platenmaatschappijen, media en muziekorganisaties, waaronder Buma Cultuur, Ecovata, Small Stone Media, Neema-Vuurbaak, Unisong, Continental Sound, Christian Artists, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), Asaph, Koormuziek.nl, Groot Nieuws Radio, de Evangelische Omroep, Family7, CCLI en de KCZB.

 

jun 15 2017

Zingende glazenwasser laat oude gospels stralen

Bij zijn dagelijks werk als glazenwasser zorgt René Diekman ervoor dat de ramen van huizen en kantoren weer stralend schoon zijn. Maar het liefst wil hij mensen door te zingen wijzen op Jezus, die harten wil schoonwassen van zonde.

Met de CD Road to Salvation keert de zanger uit het Gelderse Wapenveld na jaren van afwezigheid terug op het gospelpodium. In 2007 debuteerde hij met de CD Only believe met covers van gospels die vooral door Elvis Presley bekend zijn geworden. Een jaar later verscheen het tweede album, He touched me, met een mix van bekende gospels en speciaal voor René geschreven songs.

Op een laag pitje

Daarna kwam de muziek op een laag pitje te staan. Hij trad nog weleens op, maar René was vooral bezig met zijn dagelijks werk. Eerst was hij taxichauffeur. Nu werkt hij al een aantal jaren als glazenwasser in het schoonmaakbedrijf van zijn broer. Toch bleef de muziek in zijn hoofd en hart. Verschillende mensen vroegen hem wanneer hij weer eens een CD ging maken omdat ze met zoveel plezier naar de vorige twee luisterden.

Hammond orgel

Zo is het idee voor Road to Salvation ontstaan. René wist meteen wat voor album het moest worden. Een plaat met prachtige oude gospels uit het repertoire van Homecoming artiesten die te horen en te zien zijn op de DVD producties van Bill en Gloria Gaither. Eén ding mocht absoluut niet ontbreken, een origineel oud Hammond orgel met zo’n zware Lesley box met roterende luidsprekers. Dat instrument moest centraal staan in het geluid. In Leon Kuijpers, een veelzijdig sessiemuzikant die onder meer bij de bluesband Flavium speelde, vond René iemand die deze rol op een uitstekende wijze heeft ingevuld.

Smaakvolle begeleiding

Verder omringde hij zich met een aantal bevriende muzikanten van de VEZ-gemeente in Zwolle die heel goed de sfeer aanvoelden en zorgden voor een smaakvolle begeleiding. Enkele gelouterde vocalisten van onder meer de vroegere Burning Candles zorgden voor prachtig koorwerk. Daniëlle Bruinsma zingt een duet met René in Through it all.

Pure opnames

Voor de opname van het album nam René contact op met Wim Pols, die zijn eerste twee CD’s produceerde. In Wim’s studio in Maasdijk worden de meeste opnames tegenwoordig gedaan door zijn zoon Wouter. Hij is geschoold in moderne opnametechnieken, maar heeft een grote voorliefde voor werken met oudere apparatuur en het maken van pure opnames die niet via computerprogramma’s worden bewerkt. Dit was precies wat René wilde voor het album Road to Salvation.

Warme, krachtige stem

Als middelpunt van de mooie instrumentale en vocale klanken is daar de stem van René. Met nog net zo veel warmte en kracht als jaren geleden. Nog steeds dringt de vergelijking met Elvis zich op.

Road to Salvation is een album waarmee René Diekman de Nederlandse gospelliefhebbers zal verrassen. Songs als He is my everything, There is a fountain, Near the cross, Where the roses never fade en There is a river zijn in het genre genoegzaam bekend. René laat met zijn uitvoeringen die oude liederen stralen.

Dienen met muziek
Zelf is hij heel bescheiden over wat hij doet. Hij wil graag zingen over Jezus en Hem dienen met muziek. Zijn idee was om nog één keer een CD te maken voor een aantal mensen die graag luisterden naar zijn vorige albums. Het zou uiteindelijk wel eens zo kunnen zijn dat Road to Salvation een doorstart wordt voor nog jarenlang zingen tot Gods eer.

jun 15 2017

Reyer in voorprogramma ‘Overflow’ tour Planetshakers

Op 21 en 22 juni brengt de Australische worship band Planetshakers haar ‘Overflow’ tour naar Nederland. Voor het voorprogramma is nu gekozen voor een artiest van eigen bodem: Reyer is van de partij in Amsterdam en Veenendaal.
De afgelopen jaren heeft het Nederlandse publiek massaal kennis kunnen maken met Reyer van Drongelen (kortweg Reyer). Als lid van de BEAM worship band en de Opwekkingsband stond hij voor tienduizenden op de EO Jongerendag en de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Als solo artiest heeft hij aanbidding ook hoog in het vaandel staan, zoals zijn afgelopen jaar verschenen live worship album ‘Resound’ bewijst.
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN OM DIRECT JE TICKETS TE BESTELLEN >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jun 10 2017

Glenn Kaiser Band brengt doorleefde en inspirerende blues naar Nederlandse podia

Als er één muziekstijl is die met beide benen in de realiteit van het leven staat, dan is het wel de blues. En er zijn weinig artiesten met zoveel levenservaring als Glenn Kaiser; veteraan van de Resurrection Band en nu de spil in zijn eigen Glenn Kaiser Band. De bluesformatie komt voor twee zomeroptredens naar Nederland; op 19 en 20 juli in Zwolle en Dordrecht.

 

Glenn Kaiser zit al vijftig jaar in ‘het vak’. Een groot deel van die tijd was dat als frontman van de rockformatie Resurrection Band (later REZ); één van de pioniers uit de vroege periode van moderne gospelmuziek. Later profileerde Glenn zich als een singer-songwriter en bluesmuzikant met het hart op de tong. De optredens die hij in Nederland deed samen met Darrell Mansfield en Larry Howard zijn legendarisch.

Het is vandaag de dag eenvoudig te verklaren waarom Glenn Kaiser indruk maakt. Niet alleen zijn verschijning (het voorkomen van een door de wol geverfde ‘biker’) imponeert; ook zijn zelfgemaakte gitaren van sigarenkistjes zijn uniek. Het is echter zijn rauwe stem die je tot in het diepst van je ziel raakt. Kaiser zingt over het leven in al haar facetten: relaties, geloof en de zelfkant van de maatschappij. Dat laatste heeft een speciaal plekje in zijn hart. In zijn thuisstad Chicago zet hij zich al decennia in voor dak- en thuislozen.

In de Glenn Kaiser Band komt het allemaal samen: de liefde voor de blues en klassieke rock, eerlijkheid over het soms harde leven en de hoop op een mooie toekomst. Samen met oud-REZ lid Roy Montroy op bas en Ed Bialach op drums vormt Kaiser een geöliede machine die inmiddels al diverse albums op haar naam heeft staan. Een avond met de Glenn Kaiser Band betekent een blues/rock avond als geen ander, met een schatkist aan ervaring en verhalen waaruit geput wordt. Mis het niet!

Kaarten voor de optredens van de Glenn Kaiser Band  zijn te bestellen via www.truetickets.nl.

 

Glenn Kaiser Band

19 juli 2017 – Hedon, Zwolle

20 juli 2017 – Bonfire, Dordrecht

(Beide concerten beginnen om 20:00 uur)

Oudere berichten «