Adem Project komt met nieuwe single: Altijd Dichtbij

Zoetermeer/Ede – ADEM Project komt op vrijdag 25 maart met een nieuwe single: Altijd Dichtbij, een moderne worshiptrack. Een lied waarin de muziekformatie zingt dat God je niet loslaat hoe onzeker alles ook is of voelt. De single is te beluisteren via Spotify en de andere bekende streamingdiensten.

ADEM Project heeft de afgelopen jaren al heel wat liedjes uitgebracht met een bijzondere boodschap. De volgende single begon als een kleine en persoonlijke worshipsong. Initiatiefnemer Filemon Peroti kreeg in 2018 een appje van een vriend met de vraag om te bidden voor aanbiddingsleider Jannica van Barneveld. Zij kreeg te maken met acuut leverfalen. Christenen door het hele land baden voor haar en ook Filemon en mensen in zijn kerk gingen voor haar bidden. Jannica’s leven hing in die periode aan een zijden draadje. Terwijl de groep aan het nadenken was over hun nieuwe album, ontstond bij Filemon het idee om samen met Jannica een worshipsong te schrijven, gebaseerd op haar verhaal. Een worshipsong om God te aanbidden in de moeilijkste momenten van je leven.

Troostend lied
“Het was onze hoop dat dit een troostend lied voor moeilijke tijden en stormen zou zijn,” vertelt Filemon. “Het heftige en mooie is, dat dit al gebeurde vóór de release op 25 maart, in het leven van medeauteur en zangeres die je hoort op de track, Amanda Lock.”
Begin februari overleed de zus van Amanda. In de laatste vier weken van haar leven kreeg de familie keer op keer slecht nieuws te verwerken: ze bleek kanker te hebben, het bleek ver uitgezaaid en ongeneeslijk en ze kwam niet meer in aanmerking voor een afremmende behandeling. Het was in deze weken dat Filemon bij Amanda langsging en de mix van de track liet horen. Amanda kreeg tranen in haar ogen toen ze de tekst van het lied weer hoorde, omdat het zo de kern raakte van de situatie waarin ze zich op dat moment bevond.
Amanda: “Toen we het lied schreven, al maanden eerder, kon ik me de symboliek uit het lied duidelijk inbeelden: je koppie boven water proberen te houden, maar niets anders zien dan golvend water en een onstuimige lucht. Uitzichtloos. Totdat je Jezus daar middenin kunt zien. Zijn liefdevolle ogen die rust uitstralen, en dat als je die aankijkt, je weet: het komt goed. Mijn eigen zus leefde ons voor hoe je dat in praktijk brengt. Zij wist haar ogen steeds op Hem gericht te houden. Ze getuigde van rust, van vrede. Ze wilde blijven zingen over Zijn goedheid en trouw. Dat gaf ons, als familie, ook houvast en rust. Het heeft me geïnspireerd om steeds te blijven zingen over Zijn goedheid, Zijn liefde, Zijn trouw. Juist in de storm.”
Filemon: “Wij geloven dat dit lied mensen zal helpen om naar God te kijken in vertrouwen en Hem om hulp te vragen op de bergtoppen en in de dalen van hun leven.”

Over ADEM
ADEM Project kiest er bewust voor haar liederen te schrijven in het Nederlands, omdat je beter begrijpt wat je zingt, en de rauwheid en echtheid in de taal maakt dat het lied ook echt harder binnenkomt. Het lied komt dichterbij, iets wat past bij de manier van muziek maken van ADEM, geeft ook Filemon aan: “We kiezen ervoor om de dingen op te schrijven zoals ze zijn. We zingen over stormen, verdriet, leugens, over de barsten in het leven, over angst – niet in platgetreden zinnen of in verheven Bijbelse taal, maar gewoon: zoals we met elkaar praten, zo zingen we ook met elkaar.”
De single Altijd Dichtbij is het 11e lied dat ADEM Project uitbrengt, een collectief dat bestaat uit jonge muzikanten, zangers en liedschrijvers, zoals William Wixley, Roald, Michael Rothuizen, Ann Michelle Lee, Abigail Martina, Filemon Peroti, Frank Austin, Amanda Lock, Christiana Bohorquez, Chesron Sminia en Pearl Jozefzoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *