Irma Dee belicht bevrijdende liefde met single ‘Geliefd Door Mij’

“Jij hoeft voor mij nooit een ander te zijn,

Jij bent zoals je bedoeld bent door mij.”

Irma Dee – ‘Geliefd Door Mij’

Voor veel mensen is echt ‘geliefd’ zijn iets ongrijpbaars. Wat zullen anderen van je denken? Is dat niet pas mogelijk als je eerst iets aan jezelf verandert? Met haar nieuwe single ‘Geliefd Door Mij’ geeft Irma Dee woorden aan Gods perspectief: je bent vrij. Omdat je geliefd bent zoals je bent. Het lied is de derde single van het komende album ‘De Vlieger en de Vanger’.

Irma Dee schreef ‘Geliefd Door Mij’ met Wim Rebergen (tekst) en Henk Doest (muziek). Gitarist Wim Rebergen tekende ook het artwork van de single. Het gevoelige lied is niet alleen een boodschap voor veel mensen die worstelen met zichzelf; het beeldt ook een deel uit van een verhaal wat aan de basis stond van het nieuwe album ‘De Vlieger en de Vanger’. Het verhaal van een trapeze act waarbij ieder zijn rol heeft: de vlieger die de trapeze los moet laten en de vanger op wie de vlieger moet vertrouwen. De bekende schrijver Henri Nouwen schreef het op als metafoor voor het vertrouwen op Gods onvoorwaardelijke liefde, ook als het ‘een sprong in het diepe’ lijkt. Het verhaal werd niet eerder uitgegeven, maar Irma Dee liet zich er door inspireren voor de muziek van haar nieuwe album.

“‘Geliefd door Mij’ maakt duidelijk dat je geliefd bent door God. Dat het niet gaat om wat je doet, wat mensen van je zeggen, wat je bereikt, maar dat je geliefd bent om wie je ECHT bent. In het verhaal van de trapeze act is dit God die eigenlijk tegen de mens zegt: ‘Je ben geliefd door mij. Hoe dan ook. En dus ben je vrij. Vrij om te trapeze los te laten. Om te gaan ‘vliegen’ in je leven.”

Het album ‘De Vlieger en de Vanger’ verschijnt dit voorjaar, maar eerst sluit Irma Dee haar vorige programma ‘Prodigal Daughter’ (‘Verloren en Gevonden’) nog af met een laatste optreden in Ede op 6 mei. Kaarten hiervoor zijn nog verkrijgbaar via https://www.truetickets.nl/e/17040/irma-dee-verloren-en-gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *