The Passion 2023 hoofdrolspelers – Donderdag 6 april

©Fotograaf:
Sander Mulkens – KRO-NCRV

The Passion is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt uitgezonden op televisie door de Nederlandse publieke omroep NPO. Het is een moderne vertolking van het lijdensverhaal van Jezus Christus, waarbij bekende Nederlandse artiesten optreden en de verschillende rollen spelen.

A.s. donderdag rond 20.30 bij KRO-NCRV

Tijdens The Passion wordt het verhaal van Jezus’ laatste dagen verteld door middel van muziek, dans en toneel. Het evenement vindt elk jaar plaats op Witte Donderdag, de dag voor Goede Vrijdag, op een bijzondere locatie in Nederland. Zo is het evenement al gehouden op plekken zoals de Amsterdamse Bijlmer, Leeuwarden en Dordrecht.

Voor 2023 valt Witte Donderdag op 6 april, dus als The Passion dit jaar plaatsvindt, zal het op die dag te zien zijn op NPO 1. De exacte uitzendtijd kan variëren, maar over het algemeen begint het evenement om 20.30 uur. Houd de televisiegidsen en de NPO-website in de gaten voor meer informatie over de uitzending van The Passion in 2023.

Hoofdrollen

The Passion bij NPO is een modern retelling van het lijdensverhaal van Jezus Christus, waarbij bekende Nederlandse artiesten optreden en de verschillende rollen spelen. Elk jaar worden er nieuwe artiesten gecast voor de rollen van Jezus, Maria, Petrus en Judas.

In voorgaande jaren zijn onder andere Syb van der Ploeg, Jan Dulles, Jeroen van der Boom, Danny de Munk en Tommie Christiaan gecast als Jezus. De rol van Maria is vertolkt door artiesten zoals Berget Lewis, Do, Simone Kleinsma en Ellen ten Damme. Petrus is gespeeld door onder andere Frans Bauer, Xander de Buisonjé, René van Kooten en Edwin Jonker, en Judas door artiesten zoals Charly Luske, Tim Akkerman en Brainpower.

Cast The Passion 2023
Eerder werd bekend dat Sinan Eroglu (Jezus), Marlijn Weerdenburg (Maria), Buddy Vedder (Judas), Ferdi Stofmeel (Petrus), Bertrie Wierenga (Maria Magdalena), Dragan Bakema (Pilatus), Thomas van Luyn (verteller) en Anita Witzier (verslaggever) de hoofdrollen vertolken in KRO-NCRV’s muzikale paasevenement op Witte Donderdag 6 april in Harlingen. Hier wordt Nhung Dam in de rol van Claudia Procula, de vrouw van Pilatus aan toegevoegd.

Alles over The Passion vindt je bij KRO-NCRV 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *