Father Figure nieuwe single van Rivelino ‘Blackrockstar’ Rigters.

Father Figure is de tweede single van het project Back to Prison van Rivelino ‘Blackrockstar’ Rigters.
Samen met een single komt ook een nieuw hoofdstuk van zijn aankomende boek uit. In de maand van vaderdag gaat het over ‘Vaderschap’ met het verhaal van Roshan Jeffrey.  Het verhaal zal later deze maand te downloaden zijn op www.blackrockstar.com

De soundtrack Father Figure die vandaag is gereleased van Blackrockstar is gebaseerd op het verhaal van Roshan Jeffrey. Voor het boek interviewt Rivelino Rigters (ak Blackrockstar) gedetineerden en hun naasten. Kunst en poëzie van gedetineerden spelen een rol spelen in het boek.

Roshan Jeffrey groeide op in een gezin met veel geweld, drank en waar gokschulden het leven van het gezin moeilijk maakten. Door de drank- en gokverslaving werd zijn vader gewelddadig, sloeg zijn moeder en was meer in het café te vinden dan thuis. Hij had geen goed voorbeeld hoe een vader moest zijn.
Nadat Roshan Jeffrey in aanraking was gekomen met justitie en in de gevangenis terecht kwam, maakte hij een keus om voor zijn kinderen wel een goede vader te zijn.
.
Ook Rivelino Rigters groeide op zonder vader en kwam al op zijn dertiende in aanraking kwam met justitie en politie. Na meerdere veroordelingen en omzwervingen vond hij als jongvolwassene een beter pad o.a. via muziek. Nu is hij zelf een voorbeeld en een vaderfiguur voor jongeren en mannen.

Inspiratiebron en mentor
Sinds 2004 is Rivelino naast zanger ook actief als talentcoach en rapdocent in het jeugd- en gevangeniswezen. Hij gelooft dat gedetineerden, onder meer getriggerd door zijn verhaal, andere keuzes gaan maken. Hij wil hen helpen om hun verdere leven, buiten de gevangenismuren, positief vorm te geven. Verder is Rivelino op gevangenistour geweest in Suriname, Brazilië, Uganda, Aruba & Bonaire, om op te treden en zijn levensverhaal te vertellen.

Saxofoniste Candy Dulfer: ‘Rivelino Rigters heeft in zijn leven veel dingen tegen gehad en hij heeft met vallen en opstaan, zonder positieve rolmodellen, moeten leren om de wereld juist positief en met veel liefde tegemoet te treden. Precies dát doet hij nu, en dan niet als wollige hulpverlener maar als een man die respect afdwingt en rust uitstraalt.’ 

Zo zegt Ilco van der Linde, co-founder van de Bevrijdingsfestivals: ‘Rivelino praat niet alleen over waar hij staat, hij lééft zijn verhaal.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *