InSalvation Online Academy biedt een zomer lang aanbidding en inspiratie voor geloofsverdieping

Hoe verdiep je je geloof in een tijd waarin de wereld in rep en roer lijkt? Als je kerk of gemeente niet bij elkaar kan komen vanwege het bestrijden van een virus? Aanbiddingsband InSalvation geeft deze zomer met de InSalvation Online Academy een uniek antwoord op die vragen. Het platform op www.insalvation.com/academy en de bijbehorende app zijn op woensdag 10 juni gepresenteerd en helpt iedereen te investeren in de relatie met God door middel van aanbidding, inspirerende TED talks en persoonlijke verwerking via een digitaal werkboek. De eerste module komt op 6 juli online.

Nederland is al maanden in de greep van maatregelen om het Corona virus te bestrijden. Vakanties konden niet doorgaan. Concerten en grote bijeenkomsten (ook kerkdiensten) kunnen niet plaatsvinden. Maar het internet biedt uitkomst. En InSalvation presenteert nu een uniek, nieuw platform: de InSalvation Online Academy. Het platform is opgericht om iedereen, privé of in een groep, van jongeren en jeugdgroepen tot huiskringen en muziekteams, te helpen om op unieke wijze tijd te investeren in de relatie met God. De Online Academy geeft zo ook mogelijke invulling voor jeugdgroepen, huiskringen en muziekteams na de zomer en is ook geschikt om alleen als individu te volgen. 

De InSalvation Online Academy bestaat uit tien modules die mensen een zomer lang mee op reis nemen door het Bijbelboek Exodus en hen laten ontdekken wat de bijzondere reis van de Israëlieten, vanuit slavernij naar het Beloofde Land, vandaag de dag voor ons betekent en hoe deze weerspiegeld wordt in ons leven. Dit wordt uitgediept in woord, worship en een werkboek. Verschillende gastsprekers (Wim Hoddenbagh, Tiemen Westerduin, David de Vos, Gor Khatchikyan) leveren bijdragen aan de InSalvation Online Academy. Aanbidding neemt bovendien een belangrijke plaats in in de modules. Naast worship sessies worden ook tutorials aangeboden door bandleden van InSalvation. Aan de hand van een online werkboek en muziek van InSalvations recente album EXODUS kunnen deelnemers deze zomer de unieke reis uit Exodus uitdiepen en daarmee een diepere ervaring in hun geloofsleven krijgen. 

“Iedereen heeft een ‘Egypte’ in zijn / haar leven” zegt Jafeth Bekx van InSalvation. Een ‘Egypte’ dat we achter mogen laten om zo samen, als één volk en in eenheid op weg te gaan naar het land, de toekomst die ons beloofd is.”
Meer informatie over de Online Academy is nu te vinden op www.insalvation.com/academy, waar mensen zich ook kunnen aanmelden. De app is los te downloaden.

De band
InSalvation is sinds 2006 niet meer weg te denken uit het christelijke muzieklandschap in Nederland. De band is bekend van liederen als ‘Vul Dit Huis Met Uw Glorie’, ‘Neon’, ‘Power in the Blood’ en ‘God Who Saves’. Het is een band met een hart voor aanbidding en gerechtigheid. InSalvation verlangt ernaar om samen God te aanbidden en in Zijn aanwezigheid veranderd de wereld in te gaan. Sinds 2012 bestaat de band naast Jafeth Bekx uit Sifra Bekx, Andy Stuijfzand, Tanja van Schuylenburg, Henny Mugge en Hanjo Fisser. In februari verscheen het nieuwste album EXODUS via Integrity Music.

De stichting
InSalvation is meer dan alleen een band. Sinds januari 2015 is InSalvation een stichting met drie pijlers; Worship, Justice en Equipping. Jafeth: ‘’We hebben de droom en visie om een beweging te zien ontstaan van mensen in Europa die opstaan en Jezus toegewijd volgen door een leven van aanbidding en gerechtigheid.’’

Meer informatie is te vinden op www.insalvation.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *