Jonny & the Jazzuits – LIVE in Amsterdam

Met twee albums vol bruisende jazz, gospel en worship hebben Jonny & the Jazzuits de afgelopen jaren een veelkleurige groep muziekvrienden om zich heen verzameld. Op zaterdag 9 mei 2020 is het tijd voor het volgende hoofdstuk in hun positieve, bevlogen verhaal: dan wordt het eerste live album van Jonny & the Jazzuits opgenomen in Amsterdam!

De muziek van Jonny & the Jazzuits ademt in elk opzicht energie, positiviteit en inspiratie uit. De band presenteert dan ook een bijzondere mix van hoopvolle gospels en de speelse energie van jazz. Het leverde tot nu toe twee albums op (‘Psalms, Hymns & Spiritual Songs’ en ‘Temporary Accommodation’), een groeiende groep liefhebbers, airplay (met name haar jazzy interpretatie van ‘No Longer Slaves’) en een nominatie voor een Zilveren Duif Award. Maar om deze muziek echt ten volle te beleven… moet je de groep live zien. Jonny Boston, Jan Willem van Delft, Pierre Dunker en Tom Nieuwenhuijse maken van elk optreden een belevenis waar het plezier en de positiviteit telkens weer overslaan op het pubiek. Het was een kwestie van tijd voor een heus live album opgenomen zou worden wat dit goed vastlegt. Op 9 mei 2020 is dat zo ver met een schitterende locatie (Studio 150 Bethlehemkerk in Amsterdam), gloednieuwe muziek en een speciale gast! Zangeres Joke Buis zal tijdens dit live concert meezingen. Joke herontdekte zelf jaren geleden de kracht van geestelijke liederen waar generaties mee opgroeiden en besloot ze deze met opgefriste muziek weer onder de aandacht te brengen. Tijdens het concert in Amsterdam zingt ze het repertoire van Jonny & the Jazzuits mee.

“Ik woon al jaren in deze mooie stad” aldus Jonny Boston. “Amsterdam is bij veel mensen vooral bekend als een plek die geassocieerd wordt met drugs, de Wallen, daklozen en eenzaamheid. Maar ik weet ook dat God deze stad lief heeft. Dat het Zijn wens is dat al die mensen die hier met hun ziel onder de arm leven, het goede nieuws van Jezus horen. Dat het herstel en genezing brengt. Sinds God mij twintig jaar geleden aanraakte, heb ik Zijn roeping gevolgd om anderen te bereiken met het evangelie – door hoogstaande, opgewekte jazz. Wij geloven, om met Spreuken te spreken, dat een opgewekt hart mensen weer kan helen. Waar de muziek bij ons voor die atmosfeer zorgt, gaat de boodschap nog verder!”

Het optreden in Amsterdam op 9 mei is open voor publiek.

Over Jonny & The Jazzuits

Jonny & the Jazzuits werd in 2011 opgericht staat onder leiding van saxofonist en vocalist Jonny Boston. Samen met toetsenist Jan Willem van Delft, bassist Pierre Dunker en drummer Tom Nieuwenhuijse laat hij mensen niet alleen het spontane plezier van jazz, maar ook de passie en bezieling van gospel en spirituals horen. Deze unieke mix leverde de groep al eens een nominatie voor een Zilveren Duif award op.

zaterdag 9 mei 2020 – 20.00 – Amsterdam
Studio 150 Bethlehemkerk, Zwanenplein 34, 35, 1021 CM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *