Kinga Bán overleden 6-5-2019

Op haar site & facebook is vanmorgen bekend gemaakt dat Kinga Bán is overleden.

De stad bruist, de mensen zingen. Een feest als nooit tevoren. Dan klinkt mijn naam, mijn nieuwe naam. Ik ben opnieuw geboren.

Kinga Bán 27-07-1981 – 06-05-2019

 

Kinga is vanmorgen thuis in het bijzijn van haar gezin overleden. De begrafenis vindt vrijdag plaats in besloten kring. Woensdag tussen 17.00 en 21.00 uur is er voor wie wil een gelegenheid om afscheid te nemen in de lichtboog in Houten. Er is een online condoleanceregister geopend op haar site.

 

Wij wensen haar man, kinderen, familie, vrienden en allen die haar lief hebben veel sterkte met dit grote verlies.

 

bron: www.facebook.com/zangereskingaban

Kinga kreeg samen met haar man Reinder 3 kinderen, Ike (10), Liva (9) en Kene (7). Kinga is overleden aan de gevolgen van kanker, ze was al jaren ongeneeslijk ziek.  Ze werd 37 jaar.
In 2012  werd bij haar borstkanker geconstateerd later bleken er ook uitzaaiingen te zijn naar de botten.

Kinga zong al haar hele leven, grote bekendheid kreeg ze als zangers van Sela. Daarnaast deed ze ook veel andere muzikale projecten, zoals Opwekking (CD’s & tijdens de conferentie), Gospel Boulevard (o.l.v. André Bijleveld) en ze werkte mee met diverse albums van o.a. Psalmen voor Nu.

In 2017 heeft ze besloten om te stoppen met Sela, de pijn nam toe er volgde een operatie en ze kreeg opnieuw chemokuren.
Dat betekende niet dat ze gestopt is met zingen! Kinga is toen solo verder gegaan en heeft nog diverse concerten gegeven en CD’s uitgebracht. Ze heeft met haar concerten veel mensen geraakt, met de sprekende liedjes en persoonlijke verhalen. 

‘Uit liefde’
In de zomer van 2015 ontstond het idee om een eigen CD te maken. Liedjes vastleggen die veel voor Kinga betekenen. Liedjes voor haar naaste familieleden en voor iedereen die het horen wil.

‘Vandaag’
In 2018 kwam Kinga haar 2e album uit ‘Vandaag’.  Gevolgd door een concerttour ‘Wat fluistert vandaag?’.

‘U weet het toch’ 
Januari 2019 komt Kinga met een nieuw  CD en concerttour.
Kinga bezingt in deze CD Petrus, een van haar favoriete bijbelfiguren en de man die we onder meer kennen van zijn uitspraak “U weet toch dat ik van u hou?”.
Kinga: “Ik herken me in de emotionele kant van Petrus, waarin hij laat zien dat hij ook gewoon mens is. Net als ik, met ups en downs.”

‘Wij. Samen’
De CD ‘Wij, Samen‘ heeft ze opgenomen samen met haar kinderen. De CD is vanaf vandaag (6 mei) overal verkrijgbaar.

Op stille zaterdag bracht Kinga nog een afscheidsnummer uit, samen met vriend Elbert Smelt (zanger van Trinity). Het nummer ‘Leef met volle teugen’, gaat over afscheid nemen en genieten van de tijd die je samen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *