Trinity komt met nieuwe Engelse en Noorse versie van hun hit May You Have

© Nienke van Denderen

De Nederlandse band Trinity brengt samen met de Noorse singer-songwriter Maria Solheim een geheel nieuwe versie uit van hun bekende en succesvolle track ‘May You Have’.

Release datum: 17 April op alle digitale streaming en retail outlets wereldwijd

Trinity over ‘May You Have’ en deze samenwerking:

De Corona Pandemie en de wereldwijde crisis als gevolg daarvan hebben een enorme impact op onze levens. Onze routines zijn allemaal in de war gegooid en al het vertrouwde is niet meer. We beseffen ineens weer hoe kwetsbaar ons bestaan is. We ontdekken de onschatbare waarde van alle ‘gewone’ dingen om ons heen, die we voor lief waren gaan nemen. ‘May You Have’ is een lied over al die kleine grote dingen die samen het leven maken tot wat het is: Een groot cadeau!

In dit lied, dat is geïnspireerd door vroeg Christelijke Keltische gebeden, wensen we elkaar al die dingen die niet te koop zijn, of die we als vanzelfsprekend zijn gaan beschouwen. En je ontdekt al zingend dat God zelf verstopt zit in al die ‘gewone’ dingen van het leven. We hopen dat veel mensen zich door deze song geïnspireerd en verbonden zullen voelen, zeker in deze bange en onzekere tijden.

We speelden op een Noors festival ‘Sea Side’ en stonden te luisteren naar de act voorafgaand aan ons optreden. Iets aan hoe Maria Solheim daar stond en hoe haar stem klonk maakte dat we de stoute schoenen aantrokken en haar vroegen om samen te werken voor een vertaling van ‘May You Have’. We waren meteen verliefd op de demo’s die Maria opstuurde en dachten: ‘Dit moeten meer mensen horen!’ Uiteindelijk zijn we samen de studio ingegaan om een sfeervolle en geheel opnieuw doorleefde versie te maken van ‘May You Have’ EN een versie in het Noors op te nemen waarbij onze leadzanger Elbert zich waagt aan backing partijen in het Noors. Het is een van onze eerste geheel IN-HOUSE producties, met onze drummer Niek Smelt aan de knoppen. Dit lied heeft ons al met zoveel mensen verbonden en daar kunnen nog veel meer mensen bij!

Trinity

Achtergrond Trinity

De drie broers Smelt (Johan, Elbert en Niek) groeien op in Peru, waar hun ouders als zendelingen werken, en komen terug met folk muziek. Op de middelbare school komen ze Bert Bos met zijn basgitaar tegen en al gauw ontstaat hun met wereldmuziek doorspekte sound. Ze noemen zichzelf: ‘craftsmen of heavenly parties’ en treden in binnen- en buitenland op op festivals en doen succesvolle eigen tours zoals de befaamde KerststallenTour langs manege rijhallen in de winter en Gatherings in hooibergen en schuren. De band mengt Zuid-Amerikaanse en Ierse folk muziek en mixt dat weer met Afrikaanse ritmes en pop grooves om zo een aanstekelijke unieke muziek ervaring te creëren met hoopvolle teksten.

Hun laatste 3 albums, ‘The In Between’, ‘Desert Rain’ en ‘Mundo’ leverden Trinity een Zilveren Duif op voor ‘Beste Album’.

Voor al het laatste nieuws over Trinity, inclusief tour data, muziek, video’s en hun socials, ga naar: https://bandtrinity.com/

Maria Solheim

Achtergrond Maria Solheim

Maria Solheim is een Noorse singer-songwriter. Een pianist, op doorreis in het Noorden, ontdekte haar terwijl ze op haar 15e haar eigen geschreven liedjes zong op straat. 3 jaar later verscheen haar eerste solo album en vanaf dan reist ze de wereld over met haar magische, zachte stem en haar tedere indie pop liedjes. Ze zong bij de doop en de belijdenis van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen, en speelde in gevangenissen en scholen, in grote theaters en kleine cafe’s. In haar muziek balanceert Maria tussen kwetsbaarheid en kracht, angst en troost, geloof en ongeloof. Meerdere keren werd ze genomineerd voor een Noorse Grammy. Haar teksten zijn vol emoties die we allemaal wel herkennen.

Ze bracht 6 solo albums uit en is nu aan het werken aan haar zevende. Ook werkte ze met vele bands samen en was zij te zien op TV in diverse shows en programma’s. Maar niet alleen muziek zit haar als gegoten: Ook is ze columnist en schreef daarnaast het in 2006 verschenen ‘The Little Book of Chaos’. In 2013 en 2019 ontving zij de de Noorse Culturele beurs voor artiesten.

Voor meer info: www.facebook.com/mariasolheimpop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *