Kleine Broertje van Blackrockstar met Shirma Rouse en Candy Dulfer

Kleine Broertje is de nieuwste single van het aankomende album Bloedband van Rivelino ‘Blackrockstar’ Rigters. Op deze track werkt hij samen met Shirma Rouse en Candy Dulfer.
Het nummer is gebaseerd op het verhaal van Suzanne en haar broertje.  Het volledige verhaal komt binnenkort uit in het boek Bloedband.

‘Net gezin, maar verkeerde vrienden’
Suzanne vertelt dat zij en haar broertje zijn opgegroeid in een warm gezin waar men geen gekke dingen deed. Het was een net gezin. Dat haar broertje drugs gebruikte mochten anderen niet weten.

Haar broertje was een eenling, werd gepest, leefde een teruggetrokken leven en kreeg verkeerde vrienden. Het ging van kwaad tot erger en hij begon zware drugs te gebruiken. Door diefstal kwam hij op zijn 16de voor het eerst in de gevangenis. Er volgende nog meerdere opsluitingen. De thuissituatie verergerde door de ruzies met haar broertje. En ook haar spullen waren in huis niet veilig, omdat haar broertje die nodig had voor zijn drugsverslaving.
Ze wil graag helpen, maar merkte dat ze dat alleen kan doen als hij het zelf wil. Ze houdt van haar broer, maar kan hem niet helpen. Ze moet hem loslaten en op haar eigen leven richten.

Boek Bloedband
Dit is een van de verhalen van mensen die om (ex)-gevangenen heenstaan en beschreven staan in het aankomende boek ‘Bloedband’. Met het boek en de muziek wil Blackrockstar een andere kant laten zien van criminaliteit en (ex) gevangenen. Hij vraagt om begrip. Er zit altijd een verhaal achter waarom iemand iets doet. En er zijn meer mensen om zo’n persoon heen die door de situatie geraakt worden. En daardoor zelf met de pijn en de emoties moet dealen.

Inspiratiebron en mentor
Sinds 2004 is Rivelino naast zanger ook actief als talentcoach en rapdocent in het jeugd- en gevangeniswezen. Hij gelooft dat gedetineerden, onder meer getriggerd door zijn verhaal, andere keuzes gaan maken. Hij wil hen helpen om hun verdere leven, buiten de gevangenismuren, positief vorm te geven. Verder is Rivelino op gevangenistour geweest in Suriname, Brazilië, Uganda, Aruba & Bonaire, om op te treden en zijn levensverhaal te vertellen.

Saxofoniste Candy Dulfer: ‘Rivelino Rigters heeft in zijn leven veel dingen tegen gehad en hij heeft met vallen en opstaan, zonder positieve rolmodellen, moeten leren om de wereld juist positief en met veel liefde tegemoet te treden. Precies dát doet hij nu, en dan niet als wollige hulpverlener maar als een man die respect afdwingt en rust uitstraalt.’ 

Zo zegt Ilco van der Linde, co-founder van de Bevrijdingsfestivals: ‘Rivelino praat niet alleen over waar hij staat, hij lééft zijn verhaal.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *